Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Zprávy, Svazy, cechy, živnostenstva

Elektrotechnická unie České republiky.

  • 3.07.2003
Elektrotechnická unie České republiky.
Připravuje se transformace stávající SE HK ČR na Elektrotechnickou Unii ČR! Jaký cíl bude mít EUČR? Koho nyní sdružuje stávající ES?

Odstoupil cechmistr Chlup!

  • 28.05.2003
Odstoupil cechmistr Chlup!
Odstoupil jeden ze zakladatelů cechu Drahanské vrchoviny a její první cechmistr Bohumil Chlup. Proč odstoupil? Kdo nastoupí na jeho místo? Je běžné, že cechmistr odstoupí sám?

O vzniku celorepublikové sekce elektro

  • 19.02.2003
O vzniku celorepublikové sekce elektro
Když začátkem devadesátých let minulého století vznikla možnost podnikat, vznikla i možnost pro podnikatele se sdružovat a to nejen za účelem podnikání ale i za účelem dosažení informací v technických, ekonomických a právních oblastech. Moudří podnikatelé těchto možností využili a nejen, že zakládali firmy ale zakládali i cechy, společenstva či svazy. V té době byl založen Elektrotechnický cech nejen v Liberci, ale i v jiných městech České republiky.

KART Brno bez ČÚBP.

  • 18.12.2002
KART Brno bez ČÚBP.
Každoročně pořádá MSE Brno krajský aktiv revizních techniků v brněnském Bílém domě. Současně se pořádá i pražský CART, který byl letos zrušen.....

Hospodářská komora České republiky sdružuje profese.

  • 5.11.2002
Hospodářská komora České republiky sdružuje profese.
Hospodářská komora České republiky (HK ČR), vědoma si organizační roztříštěnosti ve všech řemeslných profesích se snaží jim být ve sdružování nápomocna. Ke stávajícím, převážně ekonomickým a právním odborným sekcím, které sdružují podnikatelské subjekty téže profese, přibude další a to ryze profesní Elektrotechnická sekce HK ČR (ES HK ČR).

Vyhrocená situace sjednocování cechů ČR

  • 27.08.2002
Vyhrocená situace sjednocování cechů ČR
Situace ve sjednocování našich celků se po materiálech, které jste společně s pozvánkou na 21. 8. dostali značně vyhrotila. Jednání 21. 8. se bohužel, z důvodů povodní nekonalo.

Stav sjednocování elektrikářů k červenci 2002

  • 1.08.2002
Stav sjednocování elektrikářů k červenci 2002
Společná platforma elektrotechnických cechů, společenstev a svazů

Společná platforma elektro

  • 24.06.2002
Společná platforma elektro
Co bylo cílem schůzky na HK? K čemu se ESČ zavazuje? Jak se určí krajští zástupci? Kdo je pověřen prezentací výsledků užší pracovní skupiny?

Kdo tedy bude mluvit za všechny elektrotechniky?

  • 27.05.2002
Kdo tedy bude mluvit za všechny elektrotechniky?
Stručně z HK ze zasedání 14.5.2002, kde se sešlo doposud nejvíce statutárních zástupců cechů, společenstev, svazů (elektro) aby si ujasnili nepřesné domněnky, kterými je bohužel proseta celá ČR.

ECDV elektrotechnikům.

  • 8.02.2002
ECDV elektrotechnikům.
Pozvánka na 1.cechovní den Elektrotechnického cechu Drahanská vrchovina
FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Těsně před konáním AMPERu 2011 jsme se s kamerou zastavili pozdravit zakladatele a členy Žďárského elektrotechnického cechu. Toto slavnostní setkání se uskutečnilo na ranči dvou elektrotechniků Jana Štefáčka a Luboše Pajla v Hamrech u Žďáru. Průvodní slovo měl samozřejmě cechmistr Jaroslav Miklík, který poukázal na osobnosti a pamětníky, kteří nám k tomuto výročí řekli několik slov na kameru. Více sledujte v tomto videoklipu ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933