Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

KATALOG: Montážní systémy OBO 2024


Document Actions
KATALOG: Montážní systémy OBO 2024
Navrhujete a přemýšlíte: Jak nainstalovat elektrické a datové porty pod kancelářskými stoly? Jak zapojit datové a multimediální porty do konferenčních stolů? Kde umístit výklopné zásuvky v hotelových pokojích? Jak přidat zásuvky a datové porty do poslucháren a knihoven? Kde je nejlepší místo pro zásuvky a datové porty v pacientských pokojích a operačních sálech? Jak instalovat informační kiosky s elektrikou a datovými porty? Jak připojit stroje a monitorovací systémy na výrobních linkách? Sledujte tuto malou recenzi k inspirativnímu katalogu ...
Slávek Patera, ze dne: 22.04.2024



Nikdy jsem se netajil, že jsem s touto značkou na montážích v zahraničí zažil mnoho realizací. Proto je pro mne popis portfólia OBO v mnohých případech snazší. Tento technický sešit je jakýmsi průnikovým katalogem. 


Pro větší náhled kliknout!


Kam bych katalog zařadil?
Průmyslové instalace. Kabelové nosné systémy. Spojovací a úložné systémy. Upevňovací materiál. Instalace budov. Systémy ukládání vedení. Kanály pro vestavbu přístrojů a sloupy. Podlahové instalační systémy a aplikace. Montážní systémy. Přepěťové ochrany. Vnější ochrana před bleskem. Vyrovnání potenciálů a uzemnění. Nosné a úložné systémy s definovanou požární odolností.



Proč je to zajímavé?
Jde to rychle instalovat. Vzpomínám si, jak nás v minulosti cenili za naši akceschopnost z ničeho něco vytvořit. Postupem času i my Češi přicházíme na hotové vychytávky a že jich tedy je! I zde jsou jistá řešení pro mnoho různých variant. Například přípojky pro dvojité a duté podlahy.



Co objevíme?
Obsah je pestrý a nedá se snadno popsat ...

  • Pomůcky pro projektování
    Instalační přístroje Modul 45, Rozmanité způsoby použití. Rychlejší práce s instalačními přístroji Modul 450. Datová a multimediální technika Modul 45. Instalační řešení pro kanály pro vestavbu přístrojů a instalační sloupy se systémovým otvorem 80 mm. Modul 45 v kanálu pro vestavbu přístrojů Rapid 45 a Rapid 80. Modul 45 v instalačních sloupech ISS. Montáž přístrojů do kanálových systémů 80. Montáž datové a multimediální techniky do montážních držáků. Modul 45connect - zásuvná instalační řešení pro kanály pro vestavbu přístrojů a instalační sloupy. Zásuvky Modul 45connect + příslušenství pro instalaci. Modul 45connect v kanálu Rapid 45, v kanálu Rapid 80, v instalačních sloupech. Rozvod energie prostřednictvím konsolidačního bodu. Modul 45connect - systémové komponenty, zásuvná instalační řešení pro dvojité a duté podlahy. Konektorové řešení pro instalaci přístrojů do dvojitých a dutých podlah. Systémy dvojitých podlah. Propojený univerzální nosič connect UTC. Duté podlahy. Výhody systému Modul 45connect při instalaci. Modulární konstrukce. Řešení pro pracoviště - jednotky Deskbox. Deskbox DB. Zápustná jednotka Deskbox DBV. Výklopná jednotka Deskbox DBK. Individuální konfigurace jednotky. Deskbox v 5 krocích. Materiály plasty. Chemická odolnost tvrzeného PVC.
  • Jednotky silového napájení
    VH předem zapojené napájecí jednotky IP20. VH prázdné pouzdro a příslušenství pro instalaci IP20, čistě bílá. Příslušenství IP20 VH4/VH8. Příslušenství IP20 a IP44. VHF - prázdné pouzdro a příslušenství pro instalaci IP44.
  • Zásuvky
    Příslušenství k zásuvkám
  • Osazené zásuvkové jednotky
  • Connect — násuvná připojovací technika
    Connect WAGO WINSTA. Connect Wieland GST 18. Konsolidační body. Zásuvky Modul 45connect
  • Systémy na omítku
    Zásuvky na omítku
  • Datová technika
    Nosiče datové techniky. Příslušenství pro nosiče datové techniky
  • Multimédia
    HDMI, USB, VGA, Anténa, D-Sub, Cinch, DVI, XLR, Speakon, BNC, Jack
  • Spínače
  • Stolní zásuvky
    Jednotky Deskbox. Příslušenství k deskboxům. Ohebný kanál a příslušenství.
  • Rejstříky
    Zkušební značky. Vysvětlení piktogramů. Abecední rejstřík. Číselný seznam. Seznam podle typů. Aktuální prodejní a dodací podmínky.


Jaké podrobnosti katalog poskytuje?
Asi nejvíce zajímavého obsahu nalezneme v první části pro projektanty. U jednoduchého ale vypovídajícího popisu hodně prozrazují fotografie popisovaných přístrojů a systémů.
Každá kapitola  má zkraje popisující úvod, mnoho záběrů z různých úhlů pohledu. Popisovaný konkrétní přístroj pak obrázek, okótovanou perokresbu, tabulku vyráběných variant a samozřejmě opět popis.

A když už jsme u detailů, pak provedení Schuko zásuvek je samozřejmě ilustrativní a ve své specifikaci uvedeme alternativu s ochranným kolíkem.



Pro koho je katalog určen?
Pro toho kdo hledá inspiraci a přehled jak kterém prostředí provést potřebný rozvod.



Můj závěr
S velkou pravděpodobností ne všichni znají výrobní portfólio OBO jako já. Přece jen několik roků jako projektant u montážní firmy v zahraničí, zanechalo hlubokou znalostní rýhu. Schopnost rychle a správně volit řešení předpokládá dobrý přehled toho, co je na trhu k dispozici. Katalog je praktickou pomůckou pro každého, kdo navrhuje elektroinstalace do různých objektů s proměnlivou charakteristikou prostředí a použití.







POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si uvedený katalog nechat bezplatně zaslat
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

OBO BETTERMANN s. r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Konečně technický sešit, do kterého je radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami, ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to není "cool" téma pro obchodníky, ale pro nás, kteří to vše realizují na stavbách, jde o důležitý sortiment!
Podívejme se krátce na katalog rozdělený do několika kapitol systému pro zachování funkčnosti v náročných podmínkách, jako jsou například prostředí s požadavky na vysokou požární odolnost. Jak je tento informační materiál zpracovává, jaké detaily v něm nalezneme, popisuji v tomto článku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933