Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Evropská unie umožňuje firmám a OSVČ poskytovat služby po celé EU, aby se snížila byrokracie a zlepšila spolupráce mezi zeměmi. V Česku platí zákony, které toto upravují. Firmy mohou posílat zaměstnance na zakázky do jiných zemí a podnikatelé mohou ...
  • Konference plná informací o kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti datových sítí, monitoringu, výstavbě sítí, legislativě a třeba i souvislostí s ai. Zajímat to nebude jen majitele firem ale hlavně techniky, kteří bezpečnost realizují. A co ti, co řeší ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Svazy, cechy, živnostenstva

Může být také prezident elektrikářů?

  • 5.02.2003
Může být také prezident elektrikářů?
Při volbě českého prezidenta jsem si při pohledu na poslance a senátory vzpomněl na situaci v elektrotechnice. Jak by asi vypadaly volby stejným systémem, avšak volby prezidenta elektrotechniků?

Valná hromada plzeňského cechu.

  • 28.01.2003
Valná hromada plzeňského cechu.
Na lednovém setkání představitelů elektrotechnických cechů v Praze byli všichni zváni na jubilejní desátou valnou hromadu Cechu plzeňského regionu.

Podnikatelské lobby 1/2003 píše...

  • 23.01.2003
Podnikatelské lobby 1/2003 píše...
Měsíčník pro lobby a informování podnikatelů vydavatele HK ČR píše o svém začleněném profesním společenstvu ESČ. Na tři položené otázky odpovídá neuveřejněný autor, který se ovšem ani jedinou větou nezmiňuje o nově vzniklé sekci elektro.

Zatím ctěme padesátku a tolerujme cizince....

  • 17.01.2003
Zatím ctěme padesátku a tolerujme cizince....
V Praze 14.1.2003 pokračovaly nelehké rozhovory představitelů elektrotechnické obce. Schůzka začala dlouhým ujasňováním domněnek nově zúčastněných zástupců, kteří celou diskuzi vrátili o několik měsíců vzad. Překvapením bylo množství účastníků...

Kdy se cechy sjednotí?

  • 19.12.2002
Kdy se cechy sjednotí?
To je otázka! Množina cechů se skládá z často naprosto odlišných subjektů, které mají jiné financování, jiné cíle a také jiné manažerské schopnosti svých představitelů. V takovém případě je těžké sjednocování! Tak co tedy?

KART Brno bez ČÚBP.

  • 18.12.2002
KART Brno bez ČÚBP.
Každoročně pořádá MSE Brno krajský aktiv revizních techniků v brněnském Bílém domě. Současně se pořádá i pražský CART, který byl letos zrušen.....

Slovenský cech elektrotechniků

  • 17.12.2002
Slovenský cech elektrotechniků
Na Slovensku byl loni založen cech. Pokud chcete vědět o čem má být cech, pak vězte, že sousedé Slováci to umí lépe definovat než my v Česku. Přiznejme si, že je stále nutné se učit!

Krátce z Břeclavi!

  • 22.11.2002
Krátce z Břeclavi!
Břeclavský cech pořádal X. seminář zaměřený na aktuální informace z legislativy v elektrotechnice. Konal se tradičně v komorním sále Domu kultury.

Hospodářská komora České republiky sdružuje profese.

  • 5.11.2002
Hospodářská komora České republiky sdružuje profese.
Hospodářská komora České republiky (HK ČR), vědoma si organizační roztříštěnosti ve všech řemeslných profesích se snaží jim být ve sdružování nápomocna. Ke stávajícím, převážně ekonomickým a právním odborným sekcím, které sdružují podnikatelské subjekty téže profese, přibude další a to ryze profesní Elektrotechnická sekce HK ČR (ES HK ČR).

Moravský Svaz Elektrotechniků Brno

  • 22.09.2002
Moravský Svaz Elektrotechniků Brno
Elektrokontakt 2002

Vyhrocená situace sjednocování cechů ČR

  • 27.08.2002
Vyhrocená situace sjednocování cechů ČR
Situace ve sjednocování našich celků se po materiálech, které jste společně s pozvánkou na 21. 8. dostali značně vyhrotila. Jednání 21. 8. se bohužel, z důvodů povodní nekonalo.

Sjednocování elektrikářů v Čechách, na Moravě a ve Slezsku?

  • 9.08.2002
Sjednocování elektrikářů v Čechách, na Moravě a ve Slezsku?
Co si pod pojmem "sjednocování" představit. Na tomto serveru jsem se to nedověděl. Někdo by se možná rád sjednotil, většina však mlčí. Proč se většina nechce sjednotit?

Elektrotechnický parlament nabývá tvaru

  • 5.08.2002
Elektrotechnický parlament nabývá tvaru
Chcete vědět, kdo je ve hře? Chcete vědět, kdo bude v krajích prosazovat zájmy elektrotechniků? Seznam zástupců do odborné sekce HK ČR k 31.7.2002

ČES vyzýval k referendu! (2.)

  • 2.08.2002
ČES vyzýval k referendu! (2.)
Výsledky referenda ČES Praha - kdo nás bude zastupovat - budeme jen národní frontou?

Stav sjednocování elektrikářů k červenci 2002

  • 1.08.2002
Stav sjednocování elektrikářů k červenci 2002
Společná platforma elektrotechnických cechů, společenstev a svazů
FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Těsně před konáním AMPERu 2011 jsme se s kamerou zastavili pozdravit zakladatele a členy Žďárského elektrotechnického cechu. Toto slavnostní setkání se uskutečnilo na ranči dvou elektrotechniků Jana Štefáčka a Luboše Pajla v Hamrech u Žďáru. Průvodní slovo měl samozřejmě cechmistr Jaroslav Miklík, který poukázal na osobnosti a pamětníky, kteří nám k tomuto výročí řekli několik slov na kameru. Více sledujte v tomto videoklipu ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933