Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • Jak naplno využít schopností programovatelných relé easyE4? Podívejte se jaké možnosti vám dávají nové přístroje. Od různých způsobů vizualizace procesů až po komunikaci s okolním světem. Ovládněte programování relé easyE4 a staňte se expertem v ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Software

Jednoduché kreslení elektrotechnických schémat.

  • 20.10.2003
Jednoduché kreslení elektrotechnických schémat.
Potřebujete dodat ke své zakázce schéma? Jste pouze řemeslník a CAD je příliš finančně náročný? Zkuste tento software u kterého je vysoký poměr cena/výkon. Tato finančně přístupná pomůcka se již těší velké oblibě!

Bezplatný OpenOffice

  • 14.10.2003
Bezplatný OpenOffice
(3.) Invex 2003 Česká verze kancelářského balíku, kterou použije zřejmě každý. Zajímavé je, že je volně ke stažení na Internetu a překvapí poměrně vysokým stupněm užitnosti. A dokonce nejnovější verze umí převádět dokumenty do formátu pdf!

Budeme se jednou všichni podepisovat "elektronicky"? - 2. díl

  • 3.06.2003
Budeme se jednou všichni podepisovat "elektronicky"? - 2. díl
... dokončení minulého příspěvku.

Celektro, základní informace

  • 10.04.2003
Celektro, základní informace
Program Celektro je určen pro stanovení ceny elektromontážní zakázky. Na Amperu 2003 jsme se zastavili u stánku software, které umělo rychle oceňovat elektromontážní práce.....

CADDY elektrotechnika, testovací verze

  • 10.03.2003
CADDY elektrotechnika, testovací verze
Na druhém brněnském celostátním setkání elektrotechniků jste mohli obdržet demo CD projekčního software pro elektrotechniku. Co se dozvíte z CD a co se dozvíte z www prezentace distributora?

Jak a proč vznikl Elvos?

  • 24.02.2003
Jak a proč vznikl Elvos?
Kdo by neznal brněnské Elvo, český elektroinstalační gigant, který se postupně rozpíná po České republice. Domnívá se snad Rudolf Vodička, že začnou montážníci nakupovat přes internetový obchod? Zeptali jsme se Petra Vlašánka, (člověka pověřeného realizací tohoto projektu) na zásadní fakta.

ELVOS, elektronický katalog.

  • 14.02.2003
ELVOS, elektronický katalog.
Ryze český velkoobchod obohacuje trh o novou aplikaci, která má být pomůckou nejen pro jejich zákazníky, ale také například i pro konkurenty Elva. Tak to tu opravdu ještě nebylo.

Evidence revizí spotřebičů, verze 1.0

  • 29.10.2002
Evidence revizí spotřebičů, verze 1.0
Levný a praktický software na evidenci revizí např. dle ČSN 33 1610. Demoverzi s omezením lze stáhnout a otestovat základní funkce. Pokud se vás tato problematika dotýká, přečtěte si pohled na tento produkt jednoho ze stávajících uživatelů.

To virus zabil vaše PC!

  • 18.10.2002
To virus zabil vaše PC!
Přichází vám hodně zavirovaných e-mailů? Určitě nejste sami! Víte kolik jich chodí k nám?

Stáhněte si Schrackmana!

  • 1.07.2002
Stáhněte si Schrackmana!
Schrack jako první přichází na trh s odbornou novinkou. Tentokrát odbornou, ovšem pro chvíle odpočinku. Naši stálí čtenáři dobře ví, že jsme v redakci zastánci hesla, že "nejen prací je elektrikář živ". Tedy je potřeba také někdy "ubrat plynu", abychom nebyli ze samotné práce úplně otrávení. Takový medikament, či záplatu na duši elektrotechnickým workoholikům přinesl Schrack. A to v podobě standardní plošinovky, tedy hry se silně odbornou zápletkou.

Pavouk 2.0

  • 19.06.2002
Pavouk 2.0
Může Pavouk 2.0 spřádat sítě i ve Vašem počítači ? V závěru minulého roku byla firmou MOELLER uvedena do distribuce první verze programu PAVOUK, určeného pro dimenzování nn sítí osazených jisticími přístroji Felten&Guilleaume a Moeller.

ECS CAD je nástroj pro projektování... 

  • 7.06.2002
ECS CAD je nástroj pro projektování... 
...trojpólových schémat, rozvaděčů, vytváření svorkových zapojovacích tabulek, schémat zapojení, automatizace s PLC moduly a vytváření jednopólových situačních schémat.

10 let zkušeností s CAE systémem RUPLAN ve firmě E.ON

  • 7.03.2002
10 let zkušeností s CAE systémem RUPLAN ve firmě E.ON
S nástupem výpočetní techniky došlo nejdříve k výraznému zkvalitnění grafického zpracovávání dokumentace .....pojmy jako jsou přejímka dokumentace v digitálním formě, digitalizace stávající dokumentace nebo navigační funkce....

Mít přehled = mít obchodní informační systém

  • 10.11.2000
Mít přehled = mít obchodní informační systém
Jsem zastáncem přísloví, že uklizená pracovna je projevem prázdné mysli, jenže s OBISEM může být opravdu uklizená.

Virus zničil rozpočet ...

  • 1.06.1998
Virus zničil rozpočet ...
I v oboru elektrotechniky si musíme dávat pozor na počítačové viry!
FIREMNÍ TIPY
Podíl výroby energie z obnovitelných zdrojů neustále roste a stále významněji ovlivňuje oblast dodávek energie. Klíčovým úkolem je vyrovnat proměnlivou výrobu obnovitelné energie s konstantní poptávkou spotřebitelů energie. Přednáška by tak mohla nabídnout komplexní pohled na současný stav a budoucí perspektivy energetiky s ohledem na udržitelný rozvoj a změnu klimatu ...
Dozvíte se, jak norma ČSN EN IEC 61439-2 příloha DD zpřísňuje požadavky na rozvaděče zapojené do fotovoltaických systémů. Projdou se hlavní změny a požadavky, které je potřeba splnit. Např. bezpečnost a spolehlivost, prevence proti elektrickému oblouku, stejnosměrné sítě, propojení s ČSN 33 2000, trvanlivost izolačních materiálů, ověření oteplení ...
Jste-li výrobcem strojů či řídicích rozvaděčů a toužíte být v obraze o nejnovějších trendech a produktech ve vašem oboru, pak si nenechte ujít toto živé vysílání! V prezentaci společnost Eaton představí svůj aktuální sortiment a poslední inovace v konstrukci strojů a rozvaděčů. Odhalí, jak moderní technologie a řešení mohou transformovat podnikání a posunout vaše produkty na čelo průmyslového vývoje. Připojte se a objevte, co vše Eaton přináší do světa strojírenství a elektrotechniky!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933