Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Evidence revizí spotřebičů, verze 1.0


Document Actions
ubik7.jpg
Levný a praktický software na evidenci revizí např. dle ČSN 33 1610. Demoverzi s omezením lze stáhnout a otestovat základní funkce. Pokud se vás tato problematika dotýká, přečtěte si pohled na tento produkt jednoho ze stávajících uživatelů.
ze dne: 29.10.2002
reklama

Při surfování na Internetu jsem narazil na stránku www.Jaspet.cz/EAGLE, která mimo jiné nabízela ke stažení program, který lze využít při revizích spotřebičů dle ČSN 33 1610.

I když jsem již revizní technik v.v. ze zvědavosti jsem si stáhnul demoverzi a po instalaci do počítače jsem si zkusil napsat zkušební revizi spotřebiče.

Po načtení v okně SKUPINY – Revize jsem si založil novou složku s názvem firmy.

V okně REVIZE jsem si určil číslo revize, potvrdil přednastavenou příslušnou ČSN a potvrdil přednastavené datum. Následně jsem si vyplnil jméno rev.technika, přístroj, provozovatele, objekt, popř.upřesnění provozu. Jelikož jsem zadával tyto údaje poprvé, musel jsem vždy potvrdit-přidat do seznamu.

Tyto údaje jsou uloženy v paměti a mohu je případně použít (pokud se hodí) při další revizi. Potom je vhodné danou stranu uložit příslušným tlačítkem zobrazeným na horním panelu. Tato strana má příponu.NFO.

V okně SPOTŘEBIČ – jsem zadal název, výr.č., z rozbalovací nabídky jsem vybral a potvrdil příslušnou skupinu spotřebiče, přívod, třídu ochrany spotřebiče, charakter spotřebiče, revizní lhůtu.Po jejím zadání se aut.zobrazí termín příští revize.

Po zadání dalších potřebných údajů (příkon, napětí, proud, unikající proud, odpor ochranného vodiče, izolace), vyberu z rozbalovací nabídky metodu měření, zadám délku a druh vedení. Z rozbalovací nabídky potvrdím, zda daný spotřebič vyhověl či nevyhověl. Do poznámky mohu zapsat upřesňující údaje o spotřebiči.

Po stisknutí tlačítka Nové – zobrazí se nové okno pro další spotřebič.
Tlačítkem Smazat – mažu zobrazené spotřebiče v aktuálním okně.
Tlačítko List – zobrazí seznam zapsaných spotřebičů dané nastavené revize

Po zadání všech spotřebičů dané revize a daného objektu je možno Uložit soubor.(ten má příponu.SPO). Jestliže je více stejných spotřebičů lišících se třeba výr.č. lze s výhodou využít tlačítka Kopírovat stranu a Přepsat kopírovanou stranou. Příslušný spotřebič zkopíruji, pak zadám Nové, a dám Přepsat kopírovanou stranou a potvrdím.

Obdobně lze vyplnit okno Kontroly.

V nabídce Tisk , je možno nastavit tisk Všeho, nebo samostatně Informace o revizi, Kontrol, Spotřebičů.

Jelikož je program cenově dostupný a jednoduchý doporučuji ho široké elektrikářské veřejnosti popř. provozovatelům, provádějícím kontroly spotřebičů.

Demoverzi si můžete stáhnout zde.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933