Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

ECS CAD je nástroj pro projektování... 


Document Actions
Článek
...trojpólových schémat, rozvaděčů, vytváření svorkových zapojovacích tabulek, schémat zapojení, automatizace s PLC moduly a vytváření jednopólových situačních schémat.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 7.06.2002
reklama

ECS CAD je nástroj pro projektování trojpólových schémat, rozvaděčů, vytváření svorkových zapojovacích tabulek, schémat zapojení, automatizace s PLC moduly a vytváření jednopólových situačních schémat. Najde proto uplatnění v silnoproudé elektrotechnice, MaR a řídích systémech.

Silné i dostupné řešení
Program je dodáván ve třech variantách, které se liší cenou, nároky i funkčností.

· ECS CAD LT - nejprodávanější varianta oblíbená pro svou cenovou dostupnost a dobrou funkčnost zvláště mezi samostatnými projektanty. Součástí této aplikace je i jádro AutoCADu, není proto zapotřebí pořizovat licenci AutoCADu ani AutoCADu LT. Některé funkce jsou omezeny (viz tabulka)
· ECS CAD Stand Alone -řešení pro velké projekty, kde je zapotřebí plná funkčnost a firma doposud nevlastní licenci "velkého" AutoCADu. Jádro AutoCADu je součástí této varianty.
· ECS CAD Add On - plně funkční varianta pro velké projekty fungující jako nadstavba AutoCADu. Licence AutoCADu je u této varianty nutná.
Klíčové vlastnosti
· Program i jeho dokumentace hovoří česky, výkresová dokumentace může být vícejazyčná.
· Automatické kontroly a křížové reference
· Tvorba kusovníku, seznamu zařízení, objednávky nákupu…
· Databáze komponent od různých výrobců (OEZ Letohrad, Siemens, ABB, Saltek, FaG, Moeller, Schneider elektric, Kablo Kladno, Elko - EP, další se doplňují)
· Dokumentace uložena jako standardní DWG soubor AutoCADu.

Přehled vlastností a rozdíly mezi variantami

ECS CAD

LT

Stand
Alone

Add 
On

Operační systém WIN 95, 98, NT, 2000

Možnost síťové instalace

Neomezená velikost projektu

Do 
100 listů

Plně automatické křížové reference

Automatické číslování vodičů s vyhodnocováním

Pouze 
manuální

Automatické on-line kontroly

Automatické generování a aktualizace kontaktů

Rozsáhlá uživatelsky rozšiřitelná knihovna symbolů a maker

Databáze výrobců

Využití funkčních diagramů PLC běžných formátů

Automatické generování výpisů svorek

Grafický výpis svorek

Funkce Power editoru pro snadné editace prvků

Rozmístění zařízení v rozvaděči – panel rozvaděč

Překladač cizích jazyků ( CZ, UK, DE, I, F, D, Sp )

Automatické generování připojení vedení

Automatické přerušení vodiče při vkládání symbolu

Standardní zapojení (hvězda, trojúhelník atd)

Výpis propojů

Seznam zařízení

Objednávka nákupu

Kusovník

Výpis ceny montáže

Výpis potenciálů bez odkazů a zařízení bez vazeb

Správa výkresové dokumentace, záloha a obnova ze zálohy

Hromadný tisk celého projektu

Orientační cena

31.000,-

137.000,-

110.000,-

Jsme připraveni odpovědět Vaše otázky, toto i jiná řešení předvést, dodat, zaškolit a poskytnout další podporu během nasazení ve Vaši praxi.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Úvodní, stručná verze rozhovoru s Jiřím Konečným zmiňuje, jak různé technologické trendy a požadavky na funkčnost a adaptabilitu ovlivňující vývoj systémů chytrých domů ve světě. Jak se český trh snaží v této oblasti držet krok s německými trendy. Diskutuje o vlivu levných produktů na trhu a jak se výrobci musí vyrovnávat s očekáváními spotřebitelů po vyšší kvalitě a více funkcích. Jak velké technologické firmy jako Google, Amazon nebo Apple formují trh s chytrými domy vytvářením komplexních ekosystémů. Předpovídá, že budoucnost bude směřovat k ještě větší integraci a inovacím v oblasti chytrých domovů, které budou přístupné širšímu spektru spotřebitelů. Více zde ...
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
V současné době platí povinnost nechat certifikovat každý rozvaděč, ať už se jedná o malou rozvodnici s jedním modulem nebo velký průmyslový rozvaděč. Neustálým bodem diskuzí mezi odbornou veřejností je pak spor o této povinnosti u malých domovních rozvaděčů, které se prakticky skládají z již certifikovaných komponentů. Přeptali jsme se tedy přímo konkrétních řemeslníků, jaký je jejich názor ...
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
Nové kabelové nosné systémy Jupiter, které jsou vyráběny v Koposu Kolín, se vyznačují mnoha přednostmi ve srovnání s předchozím prodávaným typem žlabů, např. embosováním (prolis kolem perforovaných otvorů ve dně) pro zvýšení tuhosti žlabů ...
Proudové chrániče prakticky (archivní premiéra). Sledujte, nebo si jen poslechněte premiéru archivního záznamu přednášky Jana Krejčího z posledních Odborných seminářů OEZ 2019, kdy jsme se měli možnost setkávat osobně. Co v této dobře připravené přednášce zaznělo? Jaké typy proudových chráničů používáme? Jak souvisí nasazení proudových chráničů s ČSN, které vstoupily v platnost v roce 2018. Popis a důvody nasazení více chráničů v rodinném domě a dozvíme se také o ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933