Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Materiály nn

Obslužný program Schrack Meter

  • 30.06.2003
Obslužný program Schrack Meter
Program Schrack Meter je obslužný program pro multimetr NA-35 firmy Schrack Energietechnik. Program je dodáván firmou Schrack spolu s tímto přístrojem. K dispozici ke stažení je demo verze programu zde.....

RICO = dobře uložené kabely

  • 27.06.2003
RICO = dobře uložené kabely
Od podzimu roku 2001 zastupuje v naší republice písecká společnost Lovato německou firmu RICO. RICO GmbH & Co. KG sídlí ve městě Kirchheim/Teck a společně s další německou firmou FINTECH ELEKTRO a nizozemskou firmou VAN GEEL tvoří skupinu VAN GEEL GROUP.

Zásuvkové kombinace NG energy

  • 19.06.2003
Zásuvkové kombinace NG energy
Plastové rozvodnice, vybavené jističi, chrániči, jednofázovými a třífázovými zásuvkami. Sortiment o který je zájem a který má dobré technické zázemí. Stojí to za pozornost!

Není vývodka jako vývodka

  • 4.06.2003
Není vývodka jako vývodka
Často laiky opomíjená součást elektroinstalace. Důležitá část, s jejíž špatnou instalací můžete zapříčinit poruchu, úraz.... Její cena neovlivňuje zásadně nabídkovou cenu zakázky, přes to se šetří....

WAGO: Nová krabicová svorka

  • 21.05.2003
WAGO: Nová krabicová svorka
Wago, výrobce bezšroubových svorek přichází s novinkou v oblasti elektroinstalací. Nová konstrukce umožní pohodlnější a rychlejší práci, samozřejmě při stejných elektrických vlastnostech, jako předchozí typ.

Reverzační spouštěče a přepínače s ministykači řady BG

  • 15.05.2003
Reverzační spouštěče a přepínače s ministykači řady BG
Co to je reverzační spouštěč? Lovato nabízí tři různé typy reverzačních spouštěčů a jeden typ montážní sestavy... Podívejte se na jejich rozdíly mezi a na jejich schémata!

Popisovací štítky

  • 30.04.2003
Popisovací štítky
Označit kabely, či krky je účelné, často je to naprosto nezbytné. Jak označit kabel permanentně, přehledně, vzhledně a levně?

Informace o podlahovém vytápění DE-VI

  • 24.04.2003
Informace o podlahovém vytápění DE-VI
DE-VI je značka všem elektrikářům známá, topné kabely, topné rohože..... Jakou technickou podporu připravila tato společnost pro vás, odborníky?

Proudový chránič přímo v zásuvce?

  • 18.04.2003
Proudový chránič přímo v zásuvce?
V případě, že potřebujete chráněnou zásuvku proudovým chráničem a chybí samostatné vedení, řešení je nablízku! Jednoduše použijte zásuvku s vestavěným proudovým chráničem.

Je libo smaltované tabulky jako za starých časů?

  • 16.04.2003
Je libo smaltované tabulky jako za starých časů?
Žádný problém. Zlínská společnost SMALT nabízí repliky starých originálů. Samozřejmě nás zajímají odborné tabulky v elektrotechnice.... Ovšem přece jen, pokud někdo touží po krásné smaltované tabulce z první republiky....

Staveništní mobilní rozvaděč

  • 8.04.2003
Staveništní mobilní rozvaděč
Na Amperu 2003 představen otřesuodolný stavební "antoníček" holandského výrobce HELAF. Pokud bude vystavovatel do prezentovaného produktu mlátit kladivem, také si jej všimnete!

WAGO Profi-Set 2003

  • 27.03.2003
WAGO Profi-Set 2003
Speciální akce společnosti Wago. Při pořízení zajímavé a praktické sady, obdržíte navíc ještě zajímavé předměty. O tom, že je to zajímavé se můžete přesvědčit v tomto článku. Nebo vás to nezajímá?

Komplexní kovový systém z Koposu

  • 26.03.2003
Komplexní kovový systém z Koposu
Společnost KOPOS KOLÍN jako přední výrobce sortimentu v oblasti elektroinstalační techniky v České republice, Vám nyní nabízí zcela ucelenou koncepci kovového systému pro ukládání vedení.

Každý velkoobchod elektro by měl mít v sortimentu hlídače hladin

  • 14.03.2003
Každý velkoobchod elektro by měl mít v sortimentu hlídače hladin
Cena a kvalita vody vede dnes řadu lidí k provozování vlastních studní a vrtů. Ať už slouží jako doplňkový nebo hlavní zdroj této pro život nezbytné kapaliny.

DDA představuje nový ohniodolný, bezhalogenový, stíněný kabel

  • 7.03.2003
DDA představuje nový ohniodolný, bezhalogenový, stíněný kabel
Na českém trhu se objevuje kabel s označením "FP - FIREPROOF CABLES PYROLYON E". Představuje jej brněnská společnost DDA, která se zabývá dovozem speciálních kabelů z celého světa.
FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
... české zastoupení firmy DEHN + SÖHNE každé dva roky vždy k příležitosti veletrhu Amper vydává zkrácený český katalog svých výrobků. Opravdovou lahůdkou je druhá kapitola tentokrát žlutá, tedy Yelow/Line ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Jaká je správná vzdálenost elektrických zařízení od hromosvodu? Jak ji vypočítáme? Seznamte se s krátkým návodem jak správně navrhnout a aplikovat ochranu před bleskem ....
Orientace v ochranách proti přepětí není v dnešní době nové ČS EN 62 305 zrovna snadná. Česká značka OEZ vydává aplikační příručku se základními informacemi pro projektování ochran proti přepětí. Z oblasti elektromagnetické kompatibility toho bylo již napsáno hodně. Ovšem od každého výrobce se očekává ...
Je ve všeobecné známosti, že objekty by měly být chráněny hromosvody. Jak ale určit kvalitu systému ochrany před bleskem? Detailnější informace poskytuje ČSN EN 62305-2. Pomůckou pak je free software Milana Kauckého ...
Trvalý růst požadavků na spolehlivost elektrických a elektronických zařízení zvyšuje neustále význam celkové ochrany budov před účinky bleskových proudů a ostatních přepětí transientního charakteru ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933