Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

DEHN: Katalog 2009 + příručka projektování


Document Actions
DEHN: Katalog 2009 + příručka projektování
Stalo se již pravidlem, že české zastoupení firmy DEHN + SÖHNE každé dva roky vždy k příležitosti veletrhu Amper vydává zkrácený český katalog svých výrobků. Opravdovou lahůdkou je druhá kapitola tentokrát žlutá, tedy Yelow/Line. Svodiče přepětí pro datové systémy, které nečekají na svůj konec a obsahují systém pro včasné informování provozovatele o brzkém konci SPD a možnosti jejího vyměnění v rámci běžné údržby.
Jiří Macháček, ze dne: 13.05.2009

Katalog je standardně složený a jako první nás seznámí s historií firmy DEHN+SÖHNE, která velmi brzy oslaví své sté narozeniny, což není v tomto oboru zrovna obvyklé a potvrzuje její životaschopnost, protože její aktivity rozhodně nenesou stopy takovéhoto věku.

První oblastí produktů jsou výrobky nesoucí červenou barvu, řada Red/line, ve které jsou obsaženy přepěťové ochrany pro napájecí soustavu.

Vše je řazeno sestupně od svodičů bleskových proudů typ 1, typ 2 až typ 3.
Jak je již u této firmy zvykem, jejich produkty přesahují svým rozsahem běžné potřeby průměrné instalace. Najdete  zde přepěťové ochrany pro všechny celosvětově používané napěťové soustavy i typy sítí, takže s výběrem si poradí jakýkoliv úspěšný výrobce vyvážející svá zařízení do celého světa.

Také nové technologie, jako jsou větrné či fotovoltaické zdroje, není problém ochránit zařízením, pro tento systém přímo určeným.

Opravdovou lahůdkou je druhá kapitola tentokrát žlutá, tedy Yelow/Line. Svodiče přepětí pro datové systémy, které nečekají na svůj konec a obsahují systém pro včasné informování provozovatele o brzkém konci SPD a možnosti jejího vyměnění v rámci běžné údržby.

Dále jsou zde obsaženy přepěťové ochrany uzpůsobené svým rozhraním k jednoduché instalaci v celé řadě systémů, včetně prostředí s nebezpečím výbuchu.

Poté přichází na řadu kapitola modrá, obsahující komponenty pro hromosvody. Zde je zase vidět preciznost tohoto světového leadra v ochraně před bleskem, jehož komponenty umožňují ochranu před bleskem bez jakýchkoliv technických kompromisů.

Ač to tak nevypadá, teprve nyní se dostáváme k části katalogu, která jej odlišuje od jiných, pouze přehledových.
Na konci, avšak teprve v poslední třetině obsahu, se nachází vysvětlující část obsahující následující témata, která se opravdu hodí každému, kdo to myslí s ochranou před bleskem a přepětím vážně. Dále je to přehled norem, které se týkají této problematiky s vysvětlujícím slovníčkem zkratek a použitých termínů.


Pro větší náhled kliknout!

Přehledná schémata zapojení svodičů a jejich umístění v různých napájecích soustavách.
Koordinace svodičů v datových systémech, opět s výtahy z platných norem a přehlednou tabulkou, která umožní správně navrhnout ochranná opatření pro všechny používané datové systémy.
Kapitolu týkající se hromosvodů, tedy nově vnější ochrany před bleskem, přivítá opravdu každý. Projektant či montážní firma na pár stránkách najde všechny důležité údaje z nové řady norem ČSN EN 62305.
Revizní technik pak nalezne přehledné tabulky například s velikostí ochranného prostoru jímací tyče, nebo hůře představitelným průvěsem valivé koule mezi dvěma jímači.

Celý katalog je pak zakončen několika příklady i s ukázkou výpoču dostatečné vzdálenosti.
Katalog je koncipován v duchu firemního sloganu ... s jistotou DEHN. Takže si o něj požádejte, dokud je.

Pokud pracujete v oboru, máte možnost si o tento katalog zažádat níže uvedeným formulářem!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

DEHN s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933