Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Komplexní kovový systém z Koposu


Document Actions
kopikkan1.jpg
Společnost KOPOS KOLÍN jako přední výrobce sortimentu v oblasti elektroinstalační techniky v České republice, Vám nyní nabízí zcela ucelenou koncepci kovového systému pro ukládání vedení.
Pavel Heřmanský, ze dne: 26.03.2003
reklama

Naše řešení respektuje všechny požadavky na moderní systém:
• Bezpečný a spolehlivý provoz kabelů
• Hospodárnost projektu
• Přehlednost rozvodu
• Snadná montáž s ohledem na vkládání kabelů
• Snadná údržba a možnost rychlého odstraňování poruch
• Rezerva úložné plochy pro další kabelové vedení
Kabelové a drátěné žlaby

 

Tyto produkty jsou univerzálním řešením uložení elektrických, optických a sdělovacích kabelů. Nabízí optimální a kvalitní řešení pro energorozvody, komunikační a řídící systémy. Díky flexibilitě systému se přizpůsobí jakýmkoliv požadavkům stavby. Kabelové žlaby, lávky, úchytky, svorky, nástavce, držáky a podpěry řeší každý stavební problém. Zvláštní projekty však vyžadují zvláštní řešení. Speciality jako petrochemie, chemický průmysl, těžké stroje a ostatní odvětví které potřebují zvláštní projekty tam všude najde tento systém svoje uplatnění.

Kovové kabelové žlaby. Konstrukční provedení je vhodné i pro použití do těžkého průmyslu kde musí kabelové lávky vydržet jak statické tak dynamické zatížení.
Mají výjimečnou podélnou pevnost a tím umožňují zvětšení vzdálenosti mezi jednotlivými podpěrami. Počet podpěr je nižší a proto jsou náklady na instalaci výrazně nižší. Lem je na 100% bez jakýchkoli ostrých hran a dává tím maximální bezpečnost:
• Rukám pracovníků během montáže a instalace
• Ochraně izolace při zakládání a instalaci

 

Děrování dna umožňuje snadné a rychlé vložení kabelů a její provedení dokonale ochrání kabel při montáži. U kabelových žlabů KZI 60 je integrovaná spojka, která umožňuje snadnou a rychlou manipulaci při montáži. Úspora montážního času je v tomto případě samozřejmostí. Konce řady KZI jsou speciálně upravené a vzájemné propojení jde velice snadno.

Nabízená rozměrová řada u kabelových žlabů je 35mm, 60mm, 85mm a 110mm. Šíře kabelových žlabů jsou od rozměru 50 – 600mm. K dispozici je také speciální rozměr délky u řady KZI a to až do max. 7m. U této produktové řady lze dodat minimální délku 1,8m a následně po 0,1m až do rozměru 7m. K celému sortimentu kabelových žlabů je připraven obsáhlý podpůrný a montážní program. Základní povrchová ochrana u kabelových žlabů je provedena nanesením zinku o tloušťce přibližně 22μm, což odpovídá nanesení obou stran zinkové vrstvy min. 275g/m2. Na objednávku je možné zajistit provedení s povrchovou úpravou pozinkování ponorem (50-80μm Zn) případně úpravu epoxidovým lakem.

Kabelové kanály nacházejí uplatnění především v průmyslových stavbách a bývají v převážné míře součástí rozsáhlých projektů. Materiálem je ocelový nebo nerezový, různě perforovaný plech o tloušťce od 0,75mm dle požadované nosnosti. Nerezové provedení kabelových žlabů lze doporučit zejména pro potravinářský průmysl, kde jsou kladeny vysoké požadavky na hygienu provozu.

Drátěné kabelové žlaby. Doporučení pro instalaci systému s ohledem na působení vnějších vlivů rozdělených ve smyslu normy ČSN332000-3.
Systém se nedoporučuje instalovat v průmyslových provozech se silným mechanickým namáháním - silné rázy a vibrace (AG3, AF3). Pro instalace v průmyslových provozech se středním a mírným namáháním je systém plně vyhovující.

Pokovení dvojchromanem zinku. Systém je vhodný pro vnitřní instalace všech teplot a vlhkostí. Pro venkovní instalace je systém vhodný pouze v případě, že je chráněn před atmosférickými vlivy (AB1-AB7). Instalace v nechráněných venkovních prostorách se nedoporučuje (AB8). Z hlediska vlivu korozivních látek je systém vhodný pro instalace v prostředí (AF1)-prostředí se zanedbatelným vlivem těchto látek. Pro instalaci v prostorech se silným znečištěním, chemické závody atd., systém není vhodný (AF2-AF4).Vrstva galvanicky naneseného zinku je cca. 8μm.

Pokovení žárovým zinkem. Systém je vhodný pro vnitřní i vnější instalace všech teplot a vlhkostí (AB1-AB8). Systém je možné instalovat i v prostorách, ve kterých je zvýšená pravděpodobnost výskytu vody a v místech, ve kterých může voda tryskat ve všech směrech (AD1-AD5). Instalace v místech s pravidelným výskytem vody, jako jsou mořská mola, a v místech částečně či trvale zatopených se nedoporučuje (AD6-AD8). Z hlediska vlivu korozivních látek je systém vhodný pro instalace v prostředí (AF1-AF2) - prostředí s významnou přítomností korozivních látek. Jsou to přímořské oblasti a místa se značně znečištěnou atmosférou např. okolí chemických továren a cementáren. Vrstva žárově naneseného zinku je cca. 60-80μm.
Kabelový systém z Koposu nabízí originální řešení pro Vaše projekty. Živou realitou bude spolupráce s projektanty a elektromontážními firmami na ctižádostivých projektech a individuálních plánech, které pro nás představují vždy nové výzvy a specifická řešení.

Pokud vás zajímají další podrobnosti, vyžádejte si je níže uvedeným formulářem.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Elektroinstalační krabice do zateplení a montážní deska do zateplení vyráběné v Koposu Kolín přinášejí konkrétní řešení elektroinstalace při dodatečném zateplování fasád, které na trhu chybělo. Více informací o těchto produktech naleznete zde ...
Podívejme se zblízka na detail spojení letošní novinky českého výrobce KOPOS Kolín. Jak se v detailu spojují kanálové žlaby Jupiter? Minutový videospot vám dá jasnou představu o jednoduchosti spojení ...
Vnější atmosférické vlivy působí na ocel a vytvářejí různě velké riziko koroze. Vhodně zvolená povrchová úprava kabelového systému je účinnou ochranou proti korozní agresivitě. Podle průměrného korozního úbytku tloušťky zinku v daném korozním prostředí je možné vybrat vhodnou povrchovou úpravu. Kopos Kolín nabízí ...
Zde naleznete zkrácenou multirecenzi dvou hlavních katalogů kolínského výrobce Kopos. Naleznete v nich produkty pro tento a příští rok se všemi podrobnostmi, které bychom očekávali pro snadný výběr, návrh, či následnou instalaci. Jste již majitelem těchto technických informačních materiálů?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933