Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Tiskové zprávy

PECO - mikroodporové svařování

  • 10.09.2004
PECO - mikroodporové svařování
Svařování má v porovnání s pájením a lepením mnoho výhod. Je vhodné pro vodivé spojení železných i neželezných kovů. Mikroodporové svařování má široké uplatnění v elektrotechnice, jemné mechanice, automobilovém průmyslu… Příklady aplikací je možné vidět na....

Přihlášky na Amper 2005 rozeslány

  • 31.08.2004
Přihlášky na Amper 2005 rozeslány
Stejně jako každý rok s končícím létem a obdobím dovolených dostává každá firma, která působí na trhu elektrotechniky, elektroniky přihlášku na veletrh Amper.

Interview s Lapp pro slovenské Hospodářské noviny

  • 13.08.2004
Interview s Lapp pro slovenské Hospodářské noviny
Začátkem tohoto roku poskytl šéf české pobočky Lapp rozhovor slovenským Hospodářským novinám. O čem hovořil slovenský redaktor s Alešem Vaicenbacherem?

Srdcem našeho návrhu je bezpečnost

  • 7.01.2004
Srdcem našeho návrhu je bezpečnost
Nikdy jsme nechtěli následovat kroky výrobců šroubových svorek a to již od dob vzniku roku 1951. Chtěli jsme vyvinout něco lepšího a to se nám podařilo - díky pružinové spojovací technologii. Vše začalo výrobou....

Kopos Kolín investuje na Ukrajině

  • 1.12.2003
Kopos Kolín investuje na Ukrajině
Kolínská akciová společnost Kopos, jeden z největších tuzemských výrobců elektroinstalačního materiálu, příští rok zahájí výrobu v novém závodě v ukrajinském městě Kyjev. Závod, který vyrostl na zelené louce je už stavebně dokončen a nyní jej čeká vybavení výrobními technologiemi.

Liberecký ElektroFest udržuje pozici!

  • 30.11.2003
Liberecký ElektroFest udržuje pozici!
Poslední elektroveletrh v tomto roce se blíží. Největší elektrotechnická událost v severních Čechách udělá tečku za letošními prezentacemi. Centrum Babylon, Liberec 3.-4.12.2003. Co vše najdete letos?

Kopos do švýcarského CERNu

  • 24.11.2003
Kopos do švýcarského CERNu
Stínící materiál-tvarovky NEUTROSTOP jsou předmětem obsáhlé dodávky do Švýcarska. Pokud to nevíte, jejich výrobcem je český Kopos Kolín. Přečtěte si základní údaje o tomto zboží.

Elektro veletrh v Plzni větší než loni!

  • 4.11.2003
Elektro veletrh v Plzni větší než loni!
Po dvou jarních akcích v Olomouci a Pardubicích se projekt sítě veletrhů elektrotechniky, elektroniky a energetiky stěhuje do západních Čech. Přímo v centru Plzně se letos již poosmé uskuteční ve dnech 11.-12. listopadu veletrh ELEKTROFEST PLZEŇ.

Na novém veletrhu ELEKTRO se představí také ABB

  • 24.10.2003
Na novém veletrhu ELEKTRO se představí také ABB
Účast na premiérovém veletrhu ELEKTRO v Brně potvrdila mimo jiné i společnost ABB s.r.o., organizační jednotka Elektro – Praga z Jablonce nad Nisou.

LAPPkabel lexikon kabelů a konfekce

  • 22.10.2003
LAPPkabel lexikon kabelů a konfekce
Maxikatalog kabelů a s tím souvisejícího materiálu. Proč maxikatalog? Co vše může být v takovém maxivydání za sortiment? Inu zřejmě se výrobci nepodařilo své portfólio vměstnat do ničeho menšího....

Plzeň ELEKTROFEST 2003

  • 26.09.2003
Plzeň ELEKTROFEST 2003
Tradiční podzimní elektro akce v Plzni letos prodělá několik výrazných změn, od kterých si pořadatelé slibují všeobecné zkvalitnění projektu.

BVV: Veletrhy Brno přejí technice

  • 19.08.2003
BVV: Veletrhy Brno přejí technice
V jubilejním roce své existence, kdy oslaví 75. výročí založení, bude výstaviště v Brně – Pisárkách hostit deset veletrhů s technickým zaměřením. Co se chystá pro elektrotechniky?

Novinky na 45. MSV v Brně

  • 7.08.2003
Novinky na 45. MSV v Brně
Brněnský Mezinárodní strojírenský veletrh začíná už za necelé dva měsíce. Pro uvádění novinek na trh je specializovaný veletrh ideální příležitostí, proto někteří z vystavovatelů předem informují o tom, co zajímavého na jejich stáncích návštěvníky čeká. Výběr z avizovaných novinek jsme pro Vás připravili již dnes.

Stáhněte si zpravodaj 03/1 Elektro Bečov

  • 5.05.2003
Stáhněte si zpravodaj 03/1 Elektro Bečov
Český výrobce řadových svorek začal vydávat svůj informační bulletin ve formátu pdf! Co se dozvíte v tomto bečovském firemním zpravodaji? Můžete si jej samozřejmě bezplatně stáhnout zde!

VIET 2003

  • 7.02.2003
VIET 2003
Mezinárodní odborný veletrh elektrotechniky, elektroniky, osvětlení, automatizace a přívodní techniky, od 30. září do 3. října 2003 na vídeňském výstavišti.
FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
... české zastoupení firmy DEHN + SÖHNE každé dva roky vždy k příležitosti veletrhu Amper vydává zkrácený český katalog svých výrobků. Opravdovou lahůdkou je druhá kapitola tentokrát žlutá, tedy Yelow/Line ...
Potřebujete transformátor, ale máte napjatý rozpočet? Co tedy ušetřit a raději se poohlédnout po kvalitně repasovaném kusu? Zajímá-li vás, jak v dnešní nesnadné ekonomické situaci snížit náklady při pořizování těchto druhů zařízení, tak bychom měli jeden tip ...
Víte, jaké jsou požadavky a předpisy na požární bezpečnost staveb? O čem hovoří vyhláška č.246/2001Sb.? Seznamte se s protipožárními kabelovými přepážkami, deskovými přepážkami, zděnými přepážkami, polštářovými přepážkami, revizními dvířky a nezbytnými souvislostmi zde, v tomto článku ...
Orientace v ochranách proti přepětí není v dnešní době nové ČS EN 62 305 zrovna snadná. Česká značka OEZ vydává aplikační příručku se základními informacemi pro projektování ochran proti přepětí. Z oblasti elektromagnetické kompatibility toho bylo již napsáno hodně. Ovšem od každého výrobce se očekává ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933