Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...
  • Jak naplno využít schopností programovatelných relé easyE4? Podívejte se jaké možnosti vám dávají nové přístroje. Od různých způsobů vizualizace procesů až po komunikaci s okolním světem. Ovládněte programování relé easyE4 a staňte se expertem v ...

PECO - mikroodporové svařování


Document Actions
pecocl_3.jpg
Svařování má v porovnání s pájením a lepením mnoho výhod. Je vhodné pro vodivé spojení železných i neželezných kovů. Mikroodporové svařování má široké uplatnění v elektrotechnice, jemné mechanice, automobilovém průmyslu… Příklady aplikací je možné vidět na....
Tým portálu Elektrika, ze dne: 10.09.2004
reklama

Firma PECO Welding Systems GmbH dodává přístroje pro mikroodporové svařování. Výrobní program PECO zahrnuje zdroje svařovacího proudu, svařovací hlavy a kleště, měřící přístroje a řídící a diagnostické přístroje. Dále PECO provádí návrh svařovací technologie tj. výběr vhodných elektrod, volbu hlavy a zdroje, případně automatizaci linky.

Mikroodporové svařování má široké uplatnění v elektrotechnice, jemné mechanice, automobilovém průmyslu… Příklady aplikací je možné vidět na http://www.volny.cz/peco-cz/galerie.htm. Např. výroba baterií, cívek, transformátorů, konektorů, žárovek, motorů, chirurgických nástrojů a pomůcek, relé, spínačů, přepínačů atd.

Svařování má v porovnání s pájením a lepením mnoho výhod. Je vhodné pro vodivé spojení železných i neželezných kovů. Pro realizaci spoje není potřeba dalších přídavných materiálů (pájka, tavidlo). Svařování je rychlé (čas ms) bez potřeby dalších technologických operací, energie je dodávána pouze v průběhu sváření. Svařování má malé provozní a energetické náklady. Svařený spoj má vysokou jakost, pevnost a trvanlivost. Pomocí měřící techniky PECO lze vyhodnotit, zaznamenat a v případě potřeby doložit kvalitu každého provedeného svaru, spoje tak mají zaručenou reprodukovatelnost.

Podle legislativy Evropské unie vstoupí k datu 1. 7. 2006 v platnost nařízení týkající se stažení všech produktů obsahujících nebezpečné látky z vnitřního trhu. Pro elektrotechniku to znamená náhradu olovnatých pájek bezolovnatými, což sebou přináší nákup a zavádění nové technologie. Řada firem může zvážit, zda při výrobě není lepší použít svařování a nevyplatí se investovat do této technologie se všemi výhodami, které přináší.
Pro zákazníky, kteří používají mikroodporové svařování poprvé, nebo potřebují svařovat speciální materiály firma PECO zdarma otestuje svařitelnost a navrhne potřebné zařízení - elektrody, hlavu, zdroj proudu a provede testy na pevnost a opakovatelnost.

PECO dodává svařovací elektrody různých tvarů a provedení přizpůsobených výrobkům dle přání zákazníka rozdělených do 8 tříd tvrdosti. Svařovací hlavy a kleště musí především zaručit požadovanou sílu během provádění svaru. PECO vyrábí hlavy s těmito mechanismy: pružinové, pneumatické a servomotorické. Kvalita svaru je dosažena vhodnou volbou zdroje pro danou aplikaci. Hlavní principy zdrojů svařovací energie jsou: střídavý, stejnosměrný, měniče a vybíjení kondenzátoru. Při sváření může být zaručena konstantní dodaná energie, elektrický proud nebo napětí. Nejlepší parametry dosahuje elektronicky řízený měnič.

Pro sledování kvality svaru jsou dodávány měřící přístroje. Nejmodernější MG3 umožňuje graficky zobrazit zároveň průběh 4 veličin (napětí, proud, výkon, energie, odpor, čas, vzdálenost, síla nebo tlak). Přístroj v sobě muže mít uloženo až 99 předvoleb svařovacího procesu.

Podrobnější informace na www.volny.cz/peco-cz a www.peco-ws.de.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Sortiment energeticky úsporných světelných zdrojů zažil po "pádu" klasických žárovek nebývalý rozvoj a neustále je rozšiřován. Velkých změn doznaly jak variabilita tvarů, tak i účinnost a délka životnosti. Pojďme se podívat, co na to přední výrobce světelných zdrojů, společnost OSRAM ...
Univerzálnost a efektivnost, spolu s velmi kompaktním provedením jsou hlavními přednostmi nového programovatelného mikro-PLC Simatic S7-1200 od společnosti Siemens, který lze využít pro široké spektrum aplikací. Čím se odlišuje od předchozích modelů a co nového dokáže nabídnout?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933