Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Informační sešit je určen pro elektrotechniky. Při projektování elektrických instalací je klíčové zajistit ochranu proti požáru, a to prostřednictvím tří hlavních cílů. Zachování požárních úseků, zabezpečení únikových cest a zachování ...
  • Intenzivní kritika v tisku vedla k sáhodlouhé odpovědi od Westinghouse, která však neospravedlnila vysoké napětí a kritizovala Edisonovy instalace. Proslulý elektrotechnik Harold Brown ukončil polemiku klasickou odpovědí a navrhl souboj, který ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Zprávy

BVV: Připravuje se 45. MSV

  • 21.03.2003
BVV: Připravuje se 45. MSV
Pod heslem „Technologie pro budoucnost“ proběhne na brněnském výstavišti ve dnech 15. až 19. září 2003 jubilejní 45. mezinárodní strojírenský veletrh. V té době uplyne právě 75 let od památné Výstavy soudobé kultury v Československu, která v roce 1928 velkoryse dokumentovala kulturní a hospodářské výsledky prvního desetiletí mladého státu a zahájila moderní éru brněnského výstavnictví.

Kudy na AMPER 2003? A co tam?

  • 18.03.2003
Kudy na AMPER 2003? A co tam?
Už se připravujete na letošní Amper (2003)? Víte, kde budou firmy, které vás zajímají? Víte, jak se na tento veletrh dostat? Kde parkovat?

O vzniku celorepublikové sekce elektro

  • 19.02.2003
O vzniku celorepublikové sekce elektro
Když začátkem devadesátých let minulého století vznikla možnost podnikat, vznikla i možnost pro podnikatele se sdružovat a to nejen za účelem podnikání ale i za účelem dosažení informací v technických, ekonomických a právních oblastech. Moudří podnikatelé těchto možností využili a nejen, že zakládali firmy ale zakládali i cechy, společenstva či svazy. V té době byl založen Elektrotechnický cech nejen v Liberci, ale i v jiných městech České republiky.

VIET 2003

  • 7.02.2003
VIET 2003
Mezinárodní odborný veletrh elektrotechniky, elektroniky, osvětlení, automatizace a přívodní techniky, od 30. září do 3. října 2003 na vídeňském výstavišti.

Dvacátá jubilejní ELEKTRA OLOMOUC

  • 4.02.2003
Dvacátá jubilejní ELEKTRA OLOMOUC
Ve dnech 11.-13. února 2003 se uskuteční na olomouckém Výstavišti Flora první díl série letošních veletrhů elektrotechniky, elektroniky a energetiky pod značkou Omnis – ELEKTRA OLOMOUC.

SCHRACK: Oznámení

  • 1.02.2003
SCHRACK: Oznámení
Rádi bychom Vás informovali o změně, ke které dochází v segmentu trhu s elektrotechnickými komponenty a IT. Týmy firem Schrack Energietechnik, spol. s r.o a....

Ceny elektřiny pro domácnosti v Maďarsku vzrostou

  • 22.01.2003
Ceny elektřiny pro domácnosti v Maďarsku vzrostou
Maďarská vláda oznámila růst cen elektrické energie pro maďarské domácnosti. Víte jak budou stoupat ceny energie u našich sousedů?

Nizozemská KPN Telecom u nás balí kufry

  • 21.01.2003
Nizozemská KPN Telecom u nás balí kufry
KPN Telecom prodejem ukončila aktivity v České republice spojené s provozem kabelové televize.

Certifikace EPS-současný stav na trhu v ČR

  • 10.01.2003
Certifikace EPS-současný stav na trhu v ČR
Na začátku letošního roku vyšel na stránkách cechu EPS zajímavý příspěvek.

Přehled energetik

  • 27.12.2002
Přehled energetik
Základní energetický rozcestník. Stručný přehled energetických společností a dalších institucí.

Na SČE po Internetu

  • 25.12.2002
Na SČE po Internetu
Skutečnost, že přibývá nových služeb, je nepřehlédnutelná. Některé pomíjíme, protože se domníváme, že to nepotřebujeme....

KART Brno bez ČÚBP.

  • 18.12.2002
KART Brno bez ČÚBP.
Každoročně pořádá MSE Brno krajský aktiv revizních techniků v brněnském Bílém domě. Současně se pořádá i pražský CART, který byl letos zrušen.....

KOPOS bilancuje rok 2002.

  • 13.12.2002
KOPOS bilancuje rok 2002.
Víte jaká je situace po letošních katastrofách v Koposu Kolín? Jakých hospodářských výsledků dosáhl český výrobce elektroinstalačních materiálů. Na závěrečném plese oslovil všechny zúčastněné  předseda představenstva a.s. Ing.Josef Vavrouch. Pokud chcete vědět něco málo o tom, co se chystá na příští rok, tak pozorně čtěte!

Paříž pomůže France Télécom injekcí devíti miliard eur

  • 5.12.2002
Paříž pomůže France Télécom injekcí devíti miliard eur
Francouzská vláda přispěje k záchraně dominantního telefonního operátora France Télécom okamžitou kapitálovou injekcí devíti miliard eur. Paříž je navíc k nelibosti...

Vypuštění největšího civilního satelitu světa se nezdařilo 

  • 26.11.2002
Vypuštění největšího civilního satelitu světa se nezdařilo 
Vypuštění největší civilní družice světa se nezdařilo. Evropský telekomunikační satelit Astra-1-K, s nímž v úterý odstartovala z kosmodromu Bajkonur ruská nosná raketa, nedosáhl plánované oběžné dráhy.
FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Katalog "Rozvodnicové a rozvaděčové skříně DI01-2024-CZ" od OEZ detailně popisuje různé typy skříní pro bytové, domovní a průmyslové aplikace. Obsahuje specifikace, montážní instrukce, obsah balení a příslušenství pro skříně DistriTon (oceloplastové, oceloplechové a plastové), DistriSet (pro domovní a infrastrukturní aplikace) a DistriBox (pro průmyslové aplikace). Nabízí také informace o systémech přípojnic a náhradních dílech, včetně technické podpory a servisních služeb.
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933