Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

BVV: Připravuje se 45. MSV


Document Actions
vele_bvv1.jpg
Pod heslem „Technologie pro budoucnost“ proběhne na brněnském výstavišti ve dnech 15. až 19. září 2003 jubilejní 45. mezinárodní strojírenský veletrh. V té době uplyne právě 75 let od památné Výstavy soudobé kultury v Československu, která v roce 1928 velkoryse dokumentovala kulturní a hospodářské výsledky prvního desetiletí mladého státu a zahájila moderní éru brněnského výstavnictví.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 21.03.2003

Mezinárodní setkání průmyslu
Za tři čtvrtě století urazila česká společnost dlouhou cestu. Většinu exponátů, které se dnes na největším brněnském veletrhu prezentují, mohou ocenit jen specialisté, ale návštěvnost je přesto velká. Za inovacemi a trendy ve strojírenství, elektrotechnice a průmyslových informačních technologiích do Brna přijíždí vysoce kvalifikovaná a kompetentní mezinárodní klientela. Současný potenciál MSV představuje 105 000 návštěvníků ze 70 zemí, z toho desetina zahraničních. Tito odborníci si každoročně přijíždějí prohlédnout nabídku 2 300 vystavujících firem ze čtyř desítek zemí. Zahraničních vystavovatelů je přibližně třetina, z toho 66 procent z Evropské unie a 21 procent ze států střední a východní Evropy. Díky silnému zahraničnímu zastoupení se MSV stal mezinárodním setkáním průmyslu celého regionu a má velký význam pro rozvoj mezinárodní hospodářské spolupráce.

Veletržní struktura
Letošní ročník MSV chce opět představit jedinečnou nabídku kompletních systémů a řešení pro různá průmyslová odvětví. Tomuto cíli slouží jeho struktura zahrnující devět specializovaných oborových celků:
- Důlní, hutní, slévárenská, keramická a sklářská technika (potenciál 60 vystavujících firem a 13 400 návštěvníků);
- Materiály a komponenty pro strojírenství (potenciál 330 vystavujících firem a 34 900 návštěvníků);
- Pohony, hydraulika a pneumatika, chladicí technika a klimatizace (potenciál 260 vystavujících firem a 27 900 návštěvníků);
- Plasty, gumárenství a chemie (potenciál 230 vystavujících firem a 18 800 návštěvníků);
- Obrábění, tváření a povrchové úpravy (potenciál 130 vystavujících firem a 31 200 návštěvníků)
- Energetika a silnoproudá elektrotechnika (hlavní téma ročníku, potenciál 210 vystavujících firem a 23 200 návštěvníků);
- Elektronika , automatizace a měřící technika (potenciál 330 vystavujících firem a 36 900 návštěvníků);
- Ekotechnika (potenciál 50 vystavujících firem a 10 300 návštěvníků)
- Výzkum, služby a instituce (potenciál 110 vystavujících firem a 25 200 návštěvníků).
Souběžně s MSV 2003 se uskuteční 2. mezinárodní veletrh dopravy a logistiky Transport a Logistika, kterého se při premiéře v roce 2001 zúčastnilo 221 vystavujících firem ze 14 zemí.

Automatizace jako zásadní impuls
3. specializovaný projekt Automatizace, který staví do popředí měřicí, řídicí, automatizační a regulační techniku, se uskuteční až při MSV 2004. To však rozhodně neznamená, že by v letošním roce na brněnském výstavišti měla automatizace chybět. „Automatizační řešení dnes prostupují celou strojírenskou a elektrotechnickou výrobu. Proto nemohou na MSV chybět a v lichých letech, kdy se nekoná projekt Automatizace, jsou prezentována v rámci jednotlivých oborových celků. Automatizace je zásadní impuls pro rozvoj průmyslu, a proto čekáme, že zde bude zastoupena nejméně stejně tak silně jako v minulých letech,“ uvedl obchodní ředitel MSV Jiří Rousek.

Hlavní téma : EU
Již dnes, přestože do zahájení veletrhu zbývá dlouhá řada měsíců, se začíná připravovat také doprovodný program. Jeho hlavní téma je jasné: vstup do Evropské unie. „MSV bude připraven ukázat zejména malým a středním podnikatelům cestu do EU. Na veletrhu získají informace o tom, co vše je potřeba, aby na evropském trhu obstály. A nejen to. Malé a střední firmy, které na minulém ročníku tvořily více než 80 procent vystavovatelů, si současně mohou přímo na místě na základě srovnání s konkurencí ověřit kvalitu své nabídky,“ říká Jiří Rousek. Odborný doprovodný program bude věnován také různým tématům technického charakteru, výzkumu a vývoji, proexportní politice, vzdělávání apod. Konkrétnější informace o chystaných aktivitách přineseme později.

Přihlášky:
Termín pro podání přihlášky na veletrhy MSV a T&L 2003 za standardních cenových podmínek byl 15. březen. Samozřejmě i v letošním roce platí, že čím dříve se firmy přihlásí, tím větší je jejich šance získat kvalitní výstavní plochu, o kterou je tradičně velký zájem. Kompletní přihlášková dokumentace bude všem vystavovatelům MSV zaslána adresně, noví zájemci se o ni mohou přihlásit například na e-mailové adrese msv@bvv.cz.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Veletrhy Brno, a. s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933