Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Zprávy

Rekordný veľtrh ELO SYS 2002

  • 11.10.2002
Rekordný veľtrh ELO SYS 2002
Trenčín bude opäť patriť najmodernejším trendom elektrotechniky, elektroniky a energetiky. Od 15. do 18. októbra sa v priestoroch Výstaviska TMM v Trenčíne uskutoční v poradí už ôsmy ročník medzinárodného veľtrhu ELO SYS. Na celkovej ploche 10 010 metrov štvorcových predstaví svoje najnovšie produktové rady 237 slovenských a zahraničných vystavovateľov.

Elektrokontakt 2002

  • 23.09.2002
Elektrokontakt 2002
Opět po roce při konání strojírenského veletrhu se konal Elektrokontakt. Komorní výstava uprostřed největšího veletrhu v České republice.

TY-NET: Pomoc při povodních ...

  • 15.09.2002
TY-NET: Pomoc při povodních ...
Jak pomáhalo české zastoupení Ackermann v České republice? Prakticky! Tedy bez okolků šlo k věci.

BVV: Velká tipovací soutěž! MSV 2002

  • 9.09.2002
BVV: Velká tipovací soutěž! MSV 2002
Zajímavá soutěž pro elektrotechniky na brněnském strojírenském veletrhu! Tipněte si tři údaje a můžete získat zajímavé praktické pomůcky!

NABÍDKA elektrotechnik LOUNY

  • 31.08.2002
NABÍDKA elektrotechnik LOUNY
Nabízí pomoc při diagnostikování utopené elektroinstalace, o víkendech vám bezplatně nabízí svou pomoc.

Vyhrocená situace sjednocování cechů ČR

  • 27.08.2002
Vyhrocená situace sjednocování cechů ČR
Situace ve sjednocování našich celků se po materiálech, které jste společně s pozvánkou na 21. 8. dostali značně vyhrotila. Jednání 21. 8. se bohužel, z důvodů povodní nekonalo.

Aktuální změny na Elektrice.cz

  • 19.08.2002
Aktuální změny na Elektrice.cz
Víte co se změnilo v jádru Elektriky.cz? Víte co se chystá? Něco prozradíme zde.

Nemáte volný vrtulník? Potřebujeme zprovoznit servery!

  • 16.08.2002
Nemáte volný vrtulník? Potřebujeme zprovoznit servery!
Je pondělí a ku Praze se blíží povodňová vlna z jižních Čech. Tam již svoje řádění povodeň dokonala, sevřela do kleští spoustu měst a vesnic, z nichž některé srovnala se zemí. Pražané znají tyto obrázky zatím pouze z televize a online zpravodajství iDNES, který v tu dobu nabízí zprávy minutu po minutě jako jediný zpravodajský portál.

Stav sjednocování elektrikářů k červenci 2002

  • 1.08.2002
Stav sjednocování elektrikářů k červenci 2002
Společná platforma elektrotechnických cechů, společenstev a svazů

BVV: Elektrotechnika na Strojírenském veletrhu 2002

  • 10.07.2002
BVV: Elektrotechnika na Strojírenském veletrhu 2002
Co bude letos na MSV pro elektrotechniky? Bude se opakovat Elektro kontakt jako byl loni?

Nová pobočka Schracku v brněnské Slatině.

  • 9.07.2002
Nová pobočka Schracku v brněnské Slatině.
Víte kam se přesouvá k 22.7.2002 brněnský Schrack se svým skladem? Víte co zajímavého je jen pár metrů od nové provozovny?

Aktuálně z Bečova v červnu 2002

  • 4.07.2002
Aktuálně z Bečova v červnu 2002
Co nového představilo letos ELEKTRO Bečov n.T. na Amperu 2002 a jaké jsou záměry jediného českého výrobce řadových svorek? Máte dokonalý přehled?

BVV: JME na MSV chodíme obchodovat

  • 26.06.2002
BVV: JME na MSV chodíme obchodovat
Jednou z nejvýznamnějších součástí letošního 44. mezinárodního strojírenského veletrhu opět bude oborový celek Energetika a silnoproudá elektrotechnika. Na téma veletržní prezentace hovoříme s Ing. Zdeňkem Bauerem, členem představenstva a ředitelem divize Prodej a marketing Jihomoravské energetiky, a. s.

Společná platforma elektro

  • 24.06.2002
Společná platforma elektro
Co bylo cílem schůzky na HK? K čemu se ESČ zavazuje? Jak se určí krajští zástupci? Kdo je pověřen prezentací výsledků užší pracovní skupiny?

BVV: Letní tipování s MSV...

  • 6.06.2002
BVV: Letní tipování s MSV...
.... a redakcí Elektriky.cz. Tipněte si několik údajů. Ten, kdo se trefí přesně, dostane...., ten kdo se trefí těsně vedle, také něco dostane!
FIREMNÍ TIPY
Malé zastavení nad krabicemi do omítky. V životě jsem nainstaloval více krabic na omítku, než pod omítku, ovšem na tom moc nezáleží. Občas se zamýšlím nad tím, kolik výrobců dodává na trh podobný produkt a jak se pro který my nakonec rozhodujeme. Nebo snad vidíme nějaké krabice, napočítáme potřebný počet kusů a pokračujeme? To asi ne.
Článek nabízí pohled za kulisy výroby plastových produktů KOPOS. Od vstřikování plastů až po extruzi, nahlédneme do tajů výroby. Automatizace hraje klíčovou roli při osazování instalačních krabic šroubky, kamery kontrolují, zda výrobek odpovídá kvalitativním vzorům ve tvaru a velikosti. Zajímavé je sledovat, jak stroje zvládají i složité úkoly, jako je krácení ohebných trubek. Výroba nezahrnuje pouze plastové díly, ale také pancéřové trubky, ocelové kabelové lávky a hliníkové instalační krabice. Každý detail má svůj význam. Více zde ...
Představte si, že míjíte firmu KOPOS každý den a jednoho dne se rozhodnete prozkoumat, co se skrývá za jejími červenými zdmi. Má krátká poznámka je jedné z předních českých výrobních společností elektroinstalačního materiálu. Prohlídku provozů nových technologií a automatizace jsem nemohl odmítnout. Chtěl jsem na vlastní oči vidět, jak oživují produkty známé nejen po celém Česku. Zjistil jsem například, jak malá změna v poměru přísad může radikálně změnit vlastnosti plastů a jak KOPOS využívá každý kousek odpadu k recyklaci.
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933