Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Aktuální změny na Elektrice.cz


Document Actions
Článek
Víte co se změnilo v jádru Elektriky.cz? Víte co se chystá? Něco prozradíme zde.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 19.08.2002
reklama

Jako každoročně proběhl na tomto serveru úklidový servis. Došlo ke zrušení rubriky "Novinky". Její články byly rozděleny většinou do rubrik "Nástroje, Nářadí" a "Elektromateriály". Přibyla rubrika "BUS systémy", která bude pojednávat o problematice sběrnicových systémů. Dále pak je možné objevit novou rubriku akademiků "Akademické okénko", což je rubrika autorů ČVUT Praha. Seriál Lucie Bisové o tvorbě našich norem naleznete v rubrice "O normách jinak".

(+) Jak jste si mohli povšimnout došlo k rozšíření slaboproudé problematiky s názvem "Slaboproudy.cz".

Tyto změny jsou vždy nutné po určitém čase podle toho jak se server profiluje. V další vlně "úklidu" budou vymazány některé již neaktuální informace. Pokud hledáte některý článek, na místě kde již není, je dobré použít vyhledávacího okénka. Zadáním slova "jistič", nebo jeho části "*jist*" naleznete všechny texty na Elektrice.cz, které tyto řetězce obsahují.

(-) Co bude dále změněno?
Pokud se nepřejde na placenou verzi výrobcům materiálů, služba "Superceník" bude zrušena. Budou více představení autoři článků. A změní se také rubrika "Osobnosti", bude rozšířena o "žijící osobnosti".

(+) Něco pro elektro řemeslníky.
Nový projekt oslovující neodbornou veřejnost bude zajímavý především pro OSVČ v podoborech elektro jako jsou:

elektroinstalatéři
revizní technici
projektanti

Laik bude mít možnost výběru odborníka v jeho blízkosti. Bude se jednat o projekt řešící problematiku elektroinstalace v domovní sféře. Od výběru elektromateriálu až po kolaudaci.

(+) Pro všechny:
Plánuje se možnost odborného dotazu na více odborníků najednou. Tedy prakticky pod některým článkem budete moci zadat dotaz. Ten bude okamžitě rozeslán více odborníků, kteří pokud se dotaz bude opravdu dotýkat jejich profese odpoví.

Dále se uvažuje nad hlubším propojení Elektriky.cz a informacemi systému iiSEL společnosti IN-EL.

Pokud máte návrh nebo připomínky, ke změnám, dejte nám vědět.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Elektrika.info s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Po dvanácti letech jsme si s Janem Lojkáskem sedli u kávy a zavzpomínali na dobu, kdy jsme byli oba označováni za snílky. Server iiSEL a portál Elektrika.cz se v mnohém liší. Každý má zcela jiné zaměření. Pokud chcete vědět více podrobností, poslechněte si autora sami v tomto videospotu!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933