Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

HAGER: Katalog distribuce energie 2014/15


Document Actions
HAGER: Katalog distribuce energie 2014/15
Zajímáte se o rozvaděčové přístroje? Pak by vám neměl uniknout maxikatalog distribuce energie od renomované německé značky HAGER. V tomto pětiset stránkovém vydání naleznete všechny důležité podrobnosti k tomu, abyste mohli vybrat a navrhnout plánovaný projekt. Tyto technické podklady pomohou nejednomu projektantovi, či montérovi při orientaci v tak pestrém sortimentu.
Vilém Gracias, ze dne: 7.01.2014
reklama


Hned z kraje roku se nám v redakci objevila první novinka mezi technickými katalogy. V tomto případě jde o maxi katalog HAGER.





Představovat značku HAGER českým elektrotechnikům opravdu není potřeba. Hager se na českém trhu pohybuje již třetí desítku let a svými vychytávkami přesvědčil ne jednoho elektrikáře. Přede mnou leží silný katalog, napěchovaný vším co se rozvaděčových přístrojů týká.


Pro větší náhled kliknout!


Co v katalogu nalezneme?

Malé rozvodnice, rozvaděče univers FW, rozvaděče univers do 630A, vnitřní stavebnicové díly, skříňové rozvaděče univers do 1600A, výkonové jističe a vypínače, pojistkové odpínače a odpojovače, modulové přístroje, svodiče přepětí, spínací a signalizační přístroje, elektroměry a měřicí přístroje, spínací hodiny.


Pro větší náhled kliknout!


Provedení
je tradičně německé kvality. Barva, křída, pevná vazba, informace na více než 500 stranách. Popisované produkty mají svou fotografii s dostatečně vysvětlujícím popisem včetně perokreseb, rozměrů a parametrů. U každého typu je samozřejmě tabulka variant přizpůsobená tak, aby zobrazila všechny dostupné možnosti a detaily katalogových položek.

Technické rozměrové výkresy, omezovací charakteristiky, montážní kombinace a možnosti, pokyny a  ukázky také nechybí. Naleznete je v zadní části katalogu v Technické části.


Pro větší náhled kliknout!


Kdo katalog využije
Typickým zájemcem bude patrně projektant, návrhář, rozpočtář nebo řemeslník. Jde o katalog s podrobnými informacemi, které jsou důležité pro výběr a návrh projektu.

Můj závěr
HAGER přináší aktualizovanou verzi technické tiskoviny, která si mezi lidmi z tohoto oboru získává oblibu zajímavými vychytávkami, které zrychlují a zpříjemňují montáž. Pokud k tomu přičteme pověstnou kvalitu, pak nelze tento projekční materiál nedoporučit. V mé knihovně se nachází již léta!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Hager Electro s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
... české zastoupení firmy DEHN + SÖHNE každé dva roky vždy k příležitosti veletrhu Amper vydává zkrácený český katalog svých výrobků. Opravdovou lahůdkou je druhá kapitola tentokrát žlutá, tedy Yelow/Line ...
V současné době platí povinnost nechat certifikovat každý rozvaděč, ať už se jedná o malou rozvodnici s jedním modulem nebo velký průmyslový rozvaděč. Neustálým bodem diskuzí mezi odbornou veřejností je pak spor o této povinnosti u malých domovních rozvaděčů, které se prakticky skládají z již certifikovaných komponentů. Přeptali jsme se tedy přímo konkrétních řemeslníků, jaký je jejich názor ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Pokud vaše pracovní náplň spadá do oblasti energetiky, nebo se jen zajímáte o přístroje či služby pro vn/vvn, mohl by vás zaujmout sortiment české společnosti IVEP, obzvláště pak nové kompaktní odpojovače určené právě pro vysoké a velmi vysoké napětí ...
Orientace v ochranách proti přepětí není v dnešní době nové ČS EN 62 305 zrovna snadná. Česká značka OEZ vydává aplikační příručku se základními informacemi pro projektování ochran proti přepětí. Z oblasti elektromagnetické kompatibility toho bylo již napsáno hodně. Ovšem od každého výrobce se očekává ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933