Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

Zvyšte návštěvnost vašeho sportovního areálu!


Document Actions
Zvyšte návštěvnost vašeho sportovního areálu!
Chcete-li zvýšit návštěvnost sportovního areálu, pak věnujte pozornost i takovým detailům jako je kvalitní ozvučení. Nevhodné ozvučení může návštěvníky odradit, zatímco správně a příjemně ozvučený areál přiláká více lidí. Nová reprosoustava Dexon SL 1002 splňuje požadavky na příjemnou reprodukci hudby a srozumitelnou řeč, má velký výkonový dosah a široké směrové krytí akustickým signálem. Je vhodná pro trvalou instalaci v interiérech i exteriérech, včetně nezastřešených prostorů, díky vysokému stupni krytí IP 66. Více sledujte zde ...
Komerční sdělení, ze dne: 4.08.2023

I takovou drobností, jako je příjemně znějící ozvučení. Divili byste se, jak malicherné věci dokážou návštěvníka odradit. Třeba nevhodně ozvučený sportovní areál. Je jedno, jestli jde o fotbalové hřiště, stadion, sjezdovku, nebo koupaliště. Když jej ozvučíte správně a pro návštěvníka příjemně, bude se vracet a návštěvnost bude vyšší.

Že není rozumět? Doprovodný zvuk hudby je nekvalitní, „zahuhlaný“ a s ozvěnami? Tak to je právě špatně. Ozvučení totiž můžete provést lacině, např. pomocí tlampačů (správně reentrantních reproduktorů), anebo kapánek dráž, ale kvalitně tak, že hudba bude příjemně znít a hlášení bude rozumět.


Pro větší náhled kliknout!


Nová reprosoustava Dexon SL 1002 je reakcí na časté požadavky ozvučení sportovních hal, stadiónů, hřišť, tribun a podobných sportovních prostranství. Běžnými reentrantními reproduktory to je sice také možné, ale ne vyhovující pro reprodukci hudby. Naopak, s mnoha výhodami, model SL 1002 splňuje nároky na příjemnou reprodukci hudby, na srozumitelnou řeč, a to vše za dodržení velkého výkonového dosahu a široce směrového vykrytí akustickým signálem.

Protože se předpokládá trvalá instalace nejenom v rozlehlých interiérech, ale především v exteriérech, a to i nezastřešených, reprosoustava má vysoký stupeň krytí IP 66, takže je možná její trvalá instalace na dešti. Instalaci, obvykle na zeď nebo na sloup, provádíme pomocí ocelové „U“ konzoly a šroubového upevnění. Konzola dovoluje naklonění reprosoustavy žádaným směrem.



Samotná konstrukce je založena na koaxiálním uspořádání 10“ reproduktoru a výškové jednotky se zvukovodem. Ozvučnice je vyrobena z laminátu a přední mřížka je kovová, navíc vypodložena textilií pro další ochranu reproduktorů. Elektronika zahrnuje výhybku a 200W převodní transformátor pro napojení výlučně ve 100V vysokoimpedančním režimu.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

DEXON CZECH s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Stačí jedna rozhlasová ústředna, která zvládá 6 kanálů. Jak ozvučit firmu, kde výroba potřebuje jiný rytmus než kanceláře? Co když wellness centrum potřebuje uklidňující melodii v odpočívárně, ale energickou v posilovně? A restaurace, kde hosté chtějí slyšet živou hudbu, zatímco personál potřebuje informace o provozu? Jak jednoduše ovládat hudbu v různých zónách podle potřeby? Je možné vzdáleně streamovat hudbu do maticové rozhlasové ústředny Dexon JPA 6240 z chytrého telefonu?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933