Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

DEXON: Různá hudba do různých prostor?


Document Actions
DEXON: Různá hudba do různých prostor?
Stačí jedna rozhlasová ústředna, která zvládá 6 kanálů. Jak ozvučit firmu, kde výroba potřebuje jiný rytmus než kanceláře? Co když wellness centrum potřebuje uklidňující melodii v odpočívárně, ale energickou v posilovně? A restaurace, kde hosté chtějí slyšet živou hudbu, zatímco personál potřebuje informace o provozu? Jak jednoduše ovládat hudbu v různých zónách podle potřeby? Je možné vzdáleně streamovat hudbu do maticové rozhlasové ústředny Dexon JPA 6240 z chytrého telefonu?
Komerční sdělení, ze dne: 12.12.2023


Představte si situaci, kdy ozvučujete více prostor najednou. Například takovou firmu. Po jisté době vás napadne, že ve výrobě by měli poslouchat asi něco jiného, než v administrativě. Nebo takové wellness centrum. V restauraci musí znít jistě živější hudba, než v odpočívárně. Takových případů je mnoho. Jak to ale s ozvučením provést?


Pro větší náhled kliknout!


Řešením je tzv. maticová rozhlasová ústředna Dexon JPA 6240. Pojem „maticová“ pro uživatele znamená, že v každé výstupní zóně (je jich k dispozici šest) může být jiný signál (hudba, hlášení atp.). To ocení především majitelé firem, penzionů, wellness center, restaurací a jiných společenských prostor, u kterých se žádá, aby každá zóna přenášela jiné audio. Např., jak již bylo zmíněno, v restauraci živější hudba, ve wellness částí relaxační hudba. Uživatel u každého zvukového zdroje navolí, do kterých výstupních zón má být nasměrován, nebo v zóně, na nástěnném ovládači zvolí, který signál chce poslouchat. Ovládání ústředny je možné za pomocí nástěnných lokálních ovládačů JPA 6120C a přepážkových mikrofonů PA 120, které instalujeme přímo v zónách.

I do této maticové ústředny Dexon vestavěl připojení na LAN i WiFi, čímž získala komfort přehrávání internetových rádií a podcastů, komfort streamování přes DLNA nebo AirPlay z lokální sítě i z internetu a v neposlední řadě komfort mnoha streamovacích služeb typu Spotify, Tune-In, I-Heart Radio, Napster, Deezer a dalších. Navíc, streamovací / ovládací aplikace je zdarma.



Rozhlasové ústředny jsou také vybaveny přehrávačem Mp3 souborů z SD paměťové karty nebo USB, FM tunerem, Bluetooth konektivitou, jak na centrále, tak na lokálních ovládačích, takže je nyní možné vzdáleně přehrávat podkresovou hudbu z chytrého telefonu nebo tabletu.
Bližší popis a způsob použití maticové rozhlasové ústředny Dexon JPA 6240 naleznete na této speciální stránce.

 
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

DEXON CZECH s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933