Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

U PTFIX nemusíte nic propojovat, skládat, pouze si zvolíte montáž, říká Přemysl Brož


Document Actions
U PTFIX nemusíte nic propojovat, skládat, pouze si zvolíte montáž, říká Přemysl Brož
Co je to PTFIX? Jde o blok svorek, které jsou již uvnitř spojené. Každý blok lze použít pro jiný potenciál, přičemž všechny vstupy jsou již propojeny a není potřeba použít propojovacích můstků. Konstrukce připojení je Push-in. Počet přípojných míst je 12 s připojovacím průřezem až do 4mm2. Otvory pro kontrolní měření k dispozici. Více možností připevnění bloku a jeho velikost je zajímavou alternativou v rozvaděči. Již žádné volně visící spoje v rozvodných bodech!
Tým portálu Elektrika, ze dne: 16.10.2018
reklama


Proč ve PHOENIX CONTACT znovu skloňuje pojem PTFIX nám odpověděl Přemysl Brož.



Textový přepis mluveného slova rozhovoru ...


Přemysl Brož

Řadu svorkovnicí bych nepoužíval u těchto aplikací z prostého důvodu, má menší velikost, šířku a je tu menší pracnost, co se týče montáže.

Jaké byste označil typické místo pro použití?

Přemysl Brož
Jako typické místo bych určil aplikace, kde se používají zdroje a vy potřebujete distribuovat potenciál +-, kdy svorkovnice umožňují velice jednoduchou a efektivní distribuci. Což je vidět na příkladu na našem stánku.

Ještě se zeptám na uchycení. Při představě, že jde o řadovou svorku, tak vidím DIN lištu. Mám jiné možnosti?
Přemysl Brož
U PTFIXů máte možnost buď na přírubu, samolepící možnosti, nebo přichycené na DIN lištu buď 35, nebo 15.

S jakými průřezy můžeme počítat?
Přemysl Brož
Co se týče průřezů, tak v současnosti systém umožňuje připojení 1,5 mm2, 2,5 a také 4mm2.

Schéma zapojení PTFIX Phoenix Contact
Schéma zapojení bloku PTFIX


Co se ve PHOENIX Contact připravilo za další alternativy?
Přemysl Brož
Další alternativy jsou varianty s připojením vstupu, distribuci 2,5 mm2 vodičů a jako vstup můžete použít šestku průřez ze zdroje.

Před použitím je nutné číst návod, nebo je to intuitivní?
Přemysl Brož
Je to velice jednoduchý produkt PTFIX je produkt sám o sobě, nemusíte nic propojovat, skládat, pouze si zvolíte montáž, přichytíte a jediné, co musíte udělat je zapojit vodiče a lehký popis.





 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Videospot názorně ukazuje použití můstkových systémů pro propojení řadových svorek. K použití není potřeba speciálních nástrojů, přes to je připravena praktická pomůcka. Řešení, které umožňuje přehledné spojení sousedících i vzdálenějších svorek včetně rozdílných průřezů ...
KOPOS Kolín dodává unikátní výrobek na trhu - praktické elektroinstalační lišty ELEGANT, které na trhu nabízí jako jediný výrobce. Vaše kabely vedené na stěnách s nimi budou v přehledném, bezpečném a především elegantním kabátě ...
#EH: Jak jsme podrobili svorky WAGO a IDEAL totálnímu zkratu. Před deseti lety proběhlo na učilišti v Sokolnicích neobvyklé testování krabicových svorek. Sešlo se třicet kvalifikovaných specialistů z různých elektrotechnických podoborů, aby prověřili bezšroubové německé svorky WAGO a americké stáčecí konektory IDEAL těžké zkoušce pětinásobkem udávaného jmenovitého proudu. Kdo si pamatuje jak testování dopadlo? Málokdo ví, že tento spontánní pokus vstoupil do historie jako zásadní argument! Připomeňme si videozáznam sami zde!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933