Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Evropská unie umožňuje firmám a OSVČ poskytovat služby po celé EU, aby se snížila byrokracie a zlepšila spolupráce mezi zeměmi. V Česku platí zákony, které toto upravují. Firmy mohou posílat zaměstnance na zakázky do jiných zemí a podnikatelé mohou ...
  • Konference plná informací o kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti datových sítí, monitoringu, výstavbě sítí, legislativě a třeba i souvislostí s ai. Zajímat to nebude jen majitele firem ale hlavně techniky, kteří bezpečnost realizují. A co ti, co řeší ...

Podnikatelské lobby 1/2003 píše...


Document Actions
podlo0301_2.jpg
Měsíčník pro lobby a informování podnikatelů vydavatele HK ČR píše o svém začleněném profesním společenstvu ESČ. Na tři položené otázky odpovídá neuveřejněný autor, který se ovšem ani jedinou větou nezmiňuje o nově vzniklé sekci elektro.
Igor Nováček, ze dne: 23.01.2003
reklama

Naše redakce je jako právnická osoba řádným členem OHK Brno a "Podnikatelské lobby" se občas objeví i v naší schránce. Tento informační komorový bulletin píše o podnikatelích a jejich problematice, a v jako každém jiném časopise i zde se objevují více, či méně zajímavá témata.

Teď bych ocitoval perex pod nadpisem "Společenstvo pro vstup do EU".
"Rok 2003 by měl být rokem intenzivních příprav českých firem na vstup ČR do EU. Cenné informace pro jednotlivé obory mohou poskytnout jednotlivá živnostenská a profesní společenstva. Proto časopis Podnikatelské lobby položil společenstvům, přičleněných v HK ČR tři otázky týkající se jejich pomoci firmám v této přípravě. Odpovědi budeme postupně na této stránce přinášet. V tomto vydání odpovídá ESČ."

Myslím, že uvedené informace jsou pro elektrotechniky jsou zajímavé, proto si celý dokument můžete přečíst v originále zde. Podrobný komentář k náplni tohoto článku neuvedu, protože celou situaci sleduje aktivně kolega Minařík. Tedy pouze obecně... celý článek působí dojmem pouze lobování, což v časopise Podnikatelské lobby není nic překvapujícího.

Ale chtěl bych se pozastavit spíše nad skutečností, že jsem se nikde nedočetl o zbylých živnostenských společenstvech, které loni založili elektrotechnickou sekci (ES) při HK ČR, jehož členem je právě zmiňované začleněné profesní společenstvo ESČ. Podle iniciativ, které všichni vynakládají, se nejen já domnívám, že se podnikají společné kroky pro vytvoření společného společenstva pro vstup do EU, jehož řádným členem je právě zmiňované ESČ. Ovšem z otištěného článku jsem trošku na rozpacích.

Možná článkem bylo myšleno něco jako podtext, který není na první pohled zřejmý. Ale takto, nezúčastněně vidím vzniklou situaci já. Také se domnívám, že již dávno mohl informovat o situaci brněnský SejM, který má jako sekce OHK k Podnikatelskému Lobby, také velmi blízko. Ovšem podle dosud získaných informací (které se po nás chtějí) nikdo doposud nedefinoval členskou základnu SejM, tedy nemůžeme očekávat více aktivit. Pokud bude chtít někdo vše upřesnit, určitě dostane prostor.

Podnikatelské lobby je interní periodikum pro členské firmy, ovšem domnívat se, že se tento text neobjeví i mezi nečleny je nerozumné. Obávám se aby tento minimálně "nediplomaticky" napsaný článek, který vyšel v prvním čísle Lobby, nerozpoutal pochybnosti o nadějích, které nyní vkládá nejedno společenstvo do společného projektu ES HK ČR.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Těsně před konáním AMPERu 2011 jsme se s kamerou zastavili pozdravit zakladatele a členy Žďárského elektrotechnického cechu. Toto slavnostní setkání se uskutečnilo na ranči dvou elektrotechniků Jana Štefáčka a Luboše Pajla v Hamrech u Žďáru. Průvodní slovo měl samozřejmě cechmistr Jaroslav Miklík, který poukázal na osobnosti a pamětníky, kteří nám k tomuto výročí řekli několik slov na kameru. Více sledujte v tomto videoklipu ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933