Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

Elektrotechnická asociace ČR v Mikulově 2023


Document Actions
Elektrotechnická asociace ČR v Mikulově 2023
Prvního června 2023 byl cílem hotel Zámeček v Mikulově. Setkání s členskou základnou této asociace je vždy příjemný, veselý a samozřejmě přínosný. Nejsme pravidelní účastníci, jsme hosté, ovšem s mnohými společnostmi a odborníky jsme celoročně v úzkém kontaktu. Tradičně zaznělo mnoho podnikatelsky zajímavých sdělení, která se budou určitě v podnikatelských kruzích v následujícím období častokrát skloňovat. Opravdu bylo co s napětím poslouchat! A dokonce svůj krátký výstup cestou na vídeňské letiště Schwechat stihl Jan Rafaj, novopečený president Svazu průmyslu a dopravy ČR!
Alena Minaříková, Miroslav Minařík, ze dne: 9.06.2023


Odborné sdružování je oblíbené od nepaměti. Elektrotechnické asociaci, jejíž Valnou hromadu jsme navštivili, se nejvíce podobá činnost předválečného ESČ nebo dnešní Hospodářské komory. Zaměřením na segment elektrotechniky je pouto členů asociace podstatně pevnější než u sdružujících se spolků jen obecně. Mezi členy nalezneme osobnosti, stojící za významnými projekty a bez nadsázky můžeme tvrdit, že jde o nejvyše postavený společenský klub obchodních přátel v elektrotechnice.




Co na této události zaznělo?
Z našeho pohledu především příjemný a přátelský hlas Jiřího Holoubka, v roli moderátora. Při komentování jednotlivých bloků a představování vystupujících bylo patrné, že o mluveném slovu, které nadcházelo, věděl podstatně více než bylo uvedeno v programu setkání.
 




A co uši nepřeslechly?
O Tesle Mladá Vožice, která kdysi vznikla jako chybějící doplňková výroba elektrotechnickým produktům. Jiří Konečný popisoval aktuálni americký sen "matter" s vizi kompatibility systémových elektroinstalací. O otevřeném dnu ATAS Náchod a blížícímu se jejímu významnému výročí. Jak se daří průmyslovému blockchainu Notarius. O vzdělávání v kyberbezpečnosti a projektu BUTCA. O vývoji finančního trhu v dnešním rozbouřeném světě slovy Vratislava Svobody, bankéře, ale i vystudovaného slaboproudaře z J&T Banky. Dále také o recyklaci digitalizace, respektive o druhé šanci repasovaných robotů. A v neposlední řadě o jedné z největších odborných středních škol na Čichnové v Brně, zaměřené právě na jádro problematiky dnešních technologických změn.


Jan Rafaj, president Svazu průmyslu a dopravy ČR, krátce cestou na letiště do Vídně stihl přítomným sdělit klíčové priority a směřování Svazu průmyslu a dopravy ČR.






A kde jsme se tu vzali my, z Elektrika.cz?
Jezdíme po celé republice a o spolkovou činnost v elektrotechnice se zajímáme od samého počátku portálu.

Toto setkání bylo pro nás důležité, protože se blíží další ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu, na kterém je plně v naší gesci digistage. Nikdy jsme se netajili tím, že se několikadenní šou přípravuje několik měsíců předem. Do hlavního pracovního týmu patří i Jiří Holoubek, s kterým pilujeme témata scénáře. Naše přítomnost na Valné hromadě měla právě tento důvod. Elektrotechnická asociace, na rozdíl od elektrotechnických cechů, sdružuje především společnosti. Ty samozřejmě pak zastupují jejich představitelé osobně. 

Pro publicistický charakter naší společnosti nejsme součástí Elektrotechnické asociace, ale s mnohými členskými firmami se potkáváme již celé čtvrtstoletí a pojí nás tak dlouholetá osobní přátelství.

Proč není videozáznam?
Informace zůstávají pod pokličkou asociace, přece jen nejde o odborná školení, ale obchodní komunikaci a osobní vazby.

Oč přijít nemusí nikdo?
Z některých zásadních témat, která zde proběhla a byla i v kuloárech pak častá, s největší pravděpodobností budou zařazena do vysílání a diskusí na letošní Digistage #2.3 při Mezinárodním strojírenském veletrhu 2023.









 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ElA Elektrotechnická asociace České republiky
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V éře, kdy otázky efektivního využívání energie přestávají být jen volbou, ale stávají se nutností, nabízí Brno platformu pro přední odborníky a průmyslové firmy, aby společně zkoumali současné i budoucí možnosti správy energií. Seminář slibuje osvětlit, jak se firmy mohou adaptovat na měnící se energetický trh, využít nové technologie. Téma je klíčové nejen pro průmysl, ale pro celou společnost. Příběhy úspěchu, legislativní novinky a technologické inovace ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933