Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Evropská unie umožňuje firmám a OSVČ poskytovat služby po celé EU, aby se snížila byrokracie a zlepšila spolupráce mezi zeměmi. V Česku platí zákony, které toto upravují. Firmy mohou posílat zaměstnance na zakázky do jiných zemí a podnikatelé mohou ...
  • Konference plná informací o kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti datových sítí, monitoringu, výstavbě sítí, legislativě a třeba i souvislostí s ai. Zajímat to nebude jen majitele firem ale hlavně techniky, kteří bezpečnost realizují. A co ti, co řeší ...

LPE: Aktuální informace o seminářích v dubnu


Document Actions
LPE: Aktuální informace o seminářích v dubnu
Dubnová dávka školení, pořádaných vzdělávací agenturou L. P. Elektro zahrnuje jak školení v oboru fotovoltaiky a osvětlovací techniky, tak kurzy pro revizní techniky i školení z nové série věnované požární bezpečnosti. Všechny akce poskytnou účastníkům přehled normativní i legislativní problematiky v daném oboru. Samozřejmostí je uvedení teoretických základů do souvislosti s nejmodernějšími přístroji a zařízeními na trhu.
Komerční sdělení, ze dne: 3.04.2013
reklama


Dubnová dávka školení, pořádaných vzdělávací agenturou L. P. Elektro zahrnuje jak školení v oboru fotovoltaiky a osvětlovací techniky, tak kurzy pro revizní techniky i školení z nové série věnované požární bezpečnosti. Všechny akce poskytnou účastníkům přehled normativní i legislativní problematiky v daném oboru. Samozřejmostí je uvedení teoretických základů do souvislosti s nejmodernějšími přístroji a zařízeními na trhu.




Výstavba a provoz fotovoltaických elektráren, související povinnosti provozovatelů

Specialisté z TIČR se zaměří na praktické zkušenosti z provozování již existujících fotovoltaických elektráren. Počínaje legislativními pravidly, která je nutné splnit při výstavbě a uvádění do provozu, přes nejčastěji se objevující chyby až po sporné momenty a nedostatky v revizních zprávách. Ve druhé části školení se odborník z generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR bude věnovat posouzení fotovoltaických elektráren z hlediska požární bezpečnosti. Především se zde účastníci akce souhrnně seznámí s právními předpisy, souvisejícími s provozováním FV elektráren a také s platnými technickými normami (ČSN). Akce je určena všem, kdo nesou za provoz FV elektráren odpovědnost, přednostně pak revizním technikům elektro. Pro členy benefit clubu LPE platí sleva 300Kč z ceny vložného.

Termíny a místa konání:
  • 03.04. Plzeň
  • 10.04. Praha
  • 17.04. Ostrava

Více informací a přihláška


Osvětlení 2013 – Požadavky projektů na osvětlování
Nově zavedená povinnost takzvaného energetického štítkování budov přinesla nové požadavky na projektování, audit a vyhodnocování účinnosti umělého osvětlení. S legislativní i technickou stránkou projektů seznámí projektanty toto školení. Budou komentovány nové technické normy. Účastníci se seznámí také s konkrétními technickými řešeními inteligentních instalací a nouzového osvětlení. Pro členy benefit clubu LPE platí sleva 300Kč z ceny vložného.

Program školení:
  • Projektování umělého osvětlení, hodnocení energetické náročnosti umělého osvětlení v návaznosti na požadavky energetického auditu budov.
  • Denní a sdružené osvětlení v praxi.
  • Sběrnicové řízení osvětlení.
  • Systémy nouzového a bezpečnostního osvětlení.

Termíny a místa konání:
  • 04.04. Plzeň
  • 11.04. Praha
  • 18.04. Ostrava

Více informací a přihláška




Kurz revizních techniků elektrických zařízení kategorie E4/A včetně závěrečných zkoušek
Kurz je určen pro revize elektrického ručního nářadí a elektrických spotřebičů k získání osvědčení kategorie E4/A. Vhodné pro nové uchazeče, kteří usilují o získání osvědčení poprvé a také pro uchazeče, kteří si prodlužují platnost stávajících osvědčení po uplynutí doby jejich platnosti.

Termín a místo konání:
  • 8. a 9.04. Brno, Dornych 54, učebna společnosti Phoenix Contact, 5. patro (kurz)
  • 16.04. závěrečné zkoušky

Více informací a přihláška


Kurzy stávajících revizních techniků elektrických zařízení včetně závěrečných zkoušek
Kurz je určen pro uchazeče o prodloužení platnosti stávajících osvědčení po uplynutí doby jejich platnosti. Tento kurz umožňuje získat osvědčení s platností i v oblasti vn a zařízení do prostor s nebezpečím výbuchu.

Termín a místo konání:
  • 15. až 18.04. Sedlec – Prčice, hotel Monínec (kurz)
  • 30.04. závěrečné zkoušky

Více informací a přihláška


Hromosvodní centrum, tréninková učebna pro praktické příklady
Školení je zaměřeno plošně na celou problematiku ochrany před bleskem a přepětím. Probíraná látka je určena dotazy účastníků, které je třeba předat týden před školením. Akce je orientována na praktickou realizaci zadání s rozvahou možností řešení a jejich ekonomickým a technickým porovnáním.

Termín a místo konání:
  • 18.04. Chomutov, sídlo firmy LUMA Plus

Více informací a přihláška
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LPE s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a nainstalovat vše potřebné v jakémkoliv vozidle. Přečtěte si nebo sledujte v instruktážním videu, jak může tato novinka může zjednodušit práci na střechách ...
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
... české zastoupení firmy DEHN + SÖHNE každé dva roky vždy k příležitosti veletrhu Amper vydává zkrácený český katalog svých výrobků. Opravdovou lahůdkou je druhá kapitola tentokrát žlutá, tedy Yelow/Line ...
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Víte, jaké jsou požadavky a předpisy na požární bezpečnost staveb? O čem hovoří vyhláška č.246/2001Sb.? Seznamte se s protipožárními kabelovými přepážkami, deskovými přepážkami, zděnými přepážkami, polštářovými přepážkami, revizními dvířky a nezbytnými souvislostmi zde, v tomto článku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933