Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Přes čtvrt století se účastníme nejen AMPERu ale i dalších veletrhů. Jak hodnotit každý ročník když je každý úplně jiný?Rychlé, obecné hodnocení je příliš subjektivní a vypovídá pouze o jednom z mnoha další pohledů. Neustálé hodnocení veletrhů, často ...
  • Katalog slouží jako zdroj informací pro elektrotechniky, kteří provádějí aktualizace a náhrady starších jističů pro své klienty. Poskytuje vysvětlení, jaké jsou dostupné náhrady a jaké specifické kroky a montážní sady jsou potřebné pro správnou ...

LPE: Ohlédnutí za 22. celostátním setkáním elektrotechniků v Brně


Document Actions
LPE: Ohlédnutí za 22. celostátním setkáním elektrotechniků v Brně
Už 22. celostátní setkání elektrotechniků proběhlo 30. a 31. ledna 2013 v Kongresovém sále Střední školy informatiky a spojů v Brně. Akce určená všem elektrotechnikům, projektantům, revizním technikům, orgánům dozoru nad bezpečností práce i soukromým podnikatelům v elektrotechnice proběhla podle očekávání úspěšně.
Komerční sdělení, ze dne: 11.03.2013
reklama

Už 22. celostátní setkání elektrotechniků proběhlo 30. a 31. ledna 2013 v Kongresovém sále Střední školy informatiky a spojů v Brně.



Akce určená všem elektrotechnikům, projektantům, revizním technikům, orgánům dozoru nad bezpečností práce i soukromým podnikatelům v elektrotechnice proběhla podle očekávání úspěšně. Účastníci semináře byli informováni o nových a připravovaných elektrotechnických normách v oblasti pravidel pro elektrotechniku, o současném stavu a výhledu pravidel pro elektrotechniku, o novém souboru norem ČSN EN 61439 pro rozváděče nízkého napětí, o dozorové pravomoci České obchodní inspekce, o záložních elektrických napájecích zdrojích z pohledu státního odborného dozoru, o vlivu proudu na člověka, o navrhování silnoproudých rozvodů a o inteligentních budovách.

Zaslouženou pozornost přitáhla prezentace Jiřího Drápely z Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií VUT v Brně. Přednáška na téma Frekvenční složky ve výkonových systémech: Harmonické, jejich původ, šíření, důsledky a omezení byla vedle výkladu doprovázena i názornými prezentacemi.

Pro odlehčení vážného programu byl na závěr prvního dne setkání organizován bowlingový turnaj elektrotechniků, doplněný občerstvením.



L. P. Elektro děkuje přednášejícím: Vincentu Csirikovi (stal se odborným garantem akce), Františku Štěpánovi, Lucii Šnajdrové, Jiřímu Slukovi, Michalu Křížovi, Františku Kosmákovi, Bohumíru Garlíkovi, Jiřímu Drápelovi, že kvalitními přednáškami přispěli k úspěšnému průběhu akce.

Zvláštní poděkování patří též mediálním partnerům (Elektro, Elektrotechnika v praxi, Elektroinstalatér, Elektrika.cz, A-Z Elektro) a dalším, bez nichž by bylo obtížné tuto akci uskutečnit.

Na tuto úspěšnou akci bychom rádi navázali dalším, již 23. Celostátním setkáním elektrotechniků, které připravujeme do Brna na 25. a 26. září letošního roku. Všechny zájemce o dění v silnoproudé elektrotechnice tímto zveme!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LPE s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
V současné době platí povinnost nechat certifikovat každý rozvaděč, ať už se jedná o malou rozvodnici s jedním modulem nebo velký průmyslový rozvaděč. Neustálým bodem diskuzí mezi odbornou veřejností je pak spor o této povinnosti u malých domovních rozvaděčů, které se prakticky skládají z již certifikovaných komponentů. Přeptali jsme se tedy přímo konkrétních řemeslníků, jaký je jejich názor ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933