Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Konference plná informací o kybernetické bezpečnosti, bezpečnosti datových sítí, monitoringu, výstavbě sítí, legislativě a třeba i souvislostí s ai. Zajímat to nebude jen majitele firem ale hlavně techniky, kteří bezpečnost realizují. A co ti, co řeší ...

DT#1 O Digitální továrně 2.0 v roce 2020


Document Actions
DT#1 O Digitální továrně 2.0 v roce 2020
Podívejte se na první webcast DT#, který se zaměřil na představení konceptu Digitální továrny 2.0. O tom, co se již několik měsíců připravuje diskutovali Zdeněk Havelka, jednatel společnosti 33A+ a vizionář v oblasti digitalizace, Michalis Busios, ředitel Mezinárodního strojírenského veletrhu a Lukáš Kousal ze společnosti Škoda Auto. Představují nové procesy ve firmách opravdu digitalizaci, která přináší ekonomicky přidanou hodnotu? V mnohých případech se digitalizuje, ovšem ...
Tým portálu Elektrika, Miroslav Minařík, ze dne: 22.05.2020


Konání Mezinárodního Strojírenského veletrhu 2020 je stále nejasné, podobně jako mnoho dalších hromadných akcí, ovšem pořadatelé se snaží vytvářet nové podmínky (viz), situace se uvolňuje a vše je pod neustálým drobnohledem vystavovatelů. Digitální továrna, již ze své podstaty, je z části virtuální pojem a tak se o jejím fyzickém konání diskutuje také prostřednictvím virtuálních mítinků.

Po loňské úspěšné premiéře, i přes nejasné následky Covid-19, se stále pracuje na přípravách nového obsahu. V této repríze webcastu Zdeněk Havelka, datový architekt a spolutvůrce Digitální továrny 2.0, objasnil svou vizi efektivního využití digitalizace. Michalis Busios, ředitel Mezinárodního Strojírenského veletrhu popisoval, jak se prakticky digitalizace zabydlela v procesech pořádání veletržních událostí, kde podobně jako v jiných světových veletržních centrech plní dnes již nezastupitelné role.

Největší částí webcastu bylo představení myšlenky s nadpisem "Průmysl 4.0 je šancí" prostřednictvím připravené prezentace Zdeňka Havelky. Lukáš Kousal se zmínil o významu digitalizace ve výrobě Škoda auto a.s. Potvrdil skutečnost, že již dříve digitalizované procesy jsou nejen výhodou, ale v době koronavirové pandemie zcela zásadní výhodou.

V další části jsme se ptali Michalise Busiose, jak bude vypadat letošní konstrukce megaexpozice Digitální továrny 2.0. Opět lze na Digitální stezce očekávat technologické vychytávky směřující k maximálnímu využívání existujících dat a odbornou konferenci, která odhalí nové postřehy předních českých odborníků. Není také tajemstvím, že se na brněnském výstavišti stále více hovoří o virtualizaci veletržních expozic. 


V dalším díle webcastu DT# Digitální továrna 2.0 bude hovořit Lukáš Kousal o digitalizaci ve Škoda auto a.s.
Více rozhovorů Veletrhů Brno a.s. naleznete zde!
Archív Digitální továrny 2019 naleznete zde!
Archív Microsoft DAY 2019 naleznete zde!





 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 3)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Veletrhy Brno, a. s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933