Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: DT#1 O Digitální továrně 2.0 v roce 2020 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 22.05.2020
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

DT#1 O Digitální továrně 2.0 v roce 2020


DT#1 O Digitální továrně 2.0 v roce 2020
Podívejte se na první webcast DT#, který se zaměřil na představení konceptu Digitální továrny 2.0. O tom, co se již několik měsíců připravuje diskutovali Zdeněk Havelka, jednatel společnosti 33A+ a vizionář v oblasti digitalizace, Michalis Busios, ředitel Mezinárodního strojírenského veletrhu a Lukáš Kousal ze společnosti Škoda Auto. Představují nové procesy ve firmách opravdu digitalizaci, která přináší ekonomicky přidanou hodnotu? V mnohých případech se digitalizuje, ovšem ...
Tým portálu Elektrika, Miroslav Minařík, ze dne: 22.05.2020



Konání Mezinárodního Strojírenského veletrhu 2020 je stále nejasné, podobně jako mnoho dalších hromadných akcí, ovšem pořadatelé se snaží vytvářet nové podmínky (viz), situace se uvolňuje a vše je pod neustálým drobnohledem vystavovatelů. Digitální továrna, již ze své podstaty, je z části virtuální pojem a tak se o jejím fyzickém konání diskutuje také prostřednictvím virtuálních mítinků.

Po loňské úspěšné premiéře, i přes nejasné následky Covid-19, se stále pracuje na přípravách nového obsahu. V této repríze webcastu Zdeněk Havelka, datový architekt a spolutvůrce Digitální továrny 2.0, objasnil svou vizi efektivního využití digitalizace. Michalis Busios, ředitel Mezinárodního Strojírenského veletrhu popisoval, jak se prakticky digitalizace zabydlela v procesech pořádání veletržních událostí, kde podobně jako v jiných světových veletržních centrech plní dnes již nezastupitelné role.

Největší částí webcastu bylo představení myšlenky s nadpisem "Průmysl 4.0 je šancí" prostřednictvím připravené prezentace Zdeňka Havelky. Lukáš Kousal se zmínil o významu digitalizace ve výrobě Škoda auto a.s. Potvrdil skutečnost, že již dříve digitalizované procesy jsou nejen výhodou, ale v době koronavirové pandemie zcela zásadní výhodou.

V další části jsme se ptali Michalise Busiose, jak bude vypadat letošní konstrukce megaexpozice Digitální továrny 2.0. Opět lze na Digitální stezce očekávat technologické vychytávky směřující k maximálnímu využívání existujících dat a odbornou konferenci, která odhalí nové postřehy předních českých odborníků. Není také tajemstvím, že se na brněnském výstavišti stále více hovoří o virtualizaci veletržních expozic. 


V dalším díle webcastu DT# Digitální továrna 2.0 bude hovořit Lukáš Kousal o digitalizaci ve Škoda auto a.s.
Více rozhovorů Veletrhů Brno a.s. naleznete zde!
Archív Digitální továrny 2019 naleznete zde!
Archív Microsoft DAY 2019 naleznete zde!





VÝVOJ DIGITÁLNÍ TOVÁRNY 2020
sledujte zde!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Veletrhy Brno, a. s. - Výstaviště 405/1, Brno - 541 151 111 - info@bvv.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.