Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

Ohlédnutí, podrobnosti Digistage a MSV 2023


Document Actions
Ohlédnutí, podrobnosti Digistage a MSV 2023
Veletrh průmyslových technologií s více než šedesátiletou historií, potvrdil svůj význam pro odborníky z celého světa. Přivítal 1312 firem z 43 zemí, což jasně podtrhlo jeho mezinárodní povahu. Digitální továrna 2.0 zdůraznila klíčová témata spojená s digitalizací a proměnami v podnikání a výrobních procesech. Veletrh nebyl jen expozicí exotických strojů, ale střediskem hlubších technických diskusí a sdílení zkušeností. Vrcholným okamžikem byla po mnohé technologická párty Industry Night, což znovu vyvolalo otázku, zda taková setkání mohou být nahrazena videokonferencemi. Mezinárodní účast byla významná, ačkoli některé tuzemské značky zůstaly v pozadí. Zazněla důležitost digitalizace pro zvyšování produktivity, nikoliv náhradu lidí. A doprovodný program? Ten tvořil to správné koření, díky kterému se tento veletrh pyšní návštěvností.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 23.10.2023


Veletrh, který více než šest dekád přitahuje pozornost odborníků v oblasti průmyslových technologií, se v letošním roce konal ve svém 64. ročníku. MSV 2023, v našem případě Digitální továrna 2.0 přinesla řadu zajímavých momentů a témat pro tolik potřebné diskuse. Přestože atraktivních exponátů bylo k vidění hodně, veletrh se stal prostředím pro setkávání a tématech o změnách v podnikání a výrobních procesech. Zejména v kontextu digitálních transformací a to nejen průmyslové výroby.


Pro větší náhled kliknout!


Účastníci a expozice
Veletrh přivítal 1312 vystavujících firem z 43 zemí, kteří obsadili 10 pavilonů brněnského výstaviště. Celková návštěvnost za čtyři dny události byla odhadnuta (před konečným součtem) na 60.000 lidí.

Industry Night, setkání technologických myslitelů a průmyslníků
Jedním z vrcholů veletrhu byla Industry Night, technologická párty pořádaná Elektrotechnickou asociací. Toto setkání bylo místem, kde se průmysloví lídři setkali, diskutovali a navázali nové kontakty. I nový ředitel Veletrhů Brno, Jan Kubata měl příležitost setkat se s řadou zajímavých osobností, ačkoli se mohl účastnit pouze na krátkou chvíli. Otázka, zda taková setkání mohou nahradit videokonference, už opravdu není aktuální. To, co zaznělo v hloučcích "pod čarou" na neosobní videokonferenci vyřknout nelze! :-)


Pro větší náhled kliknout!


Fyzická důležitost a dovednosti lidí v digitalizaci
Zatímco digitalizace a technologie dominují průmyslu i třeba sektoru marketingu, setkání a rozhovory stále závisely na dovednostech a charismatu těch, kteří přednášeli nebo diskutovali. Prezentace powerpointu, animace a schopnosti copywritera stále zůstávají klíčovými prvky, avšak na Digitální stage jsou pro úspěch zbytečná nebo nepoužitelná!

Zahraniční účast a účast
MSV 2023 přivítal vystavovatele z mnoha zemí, včetně Číny, Slovenska, Francie, Maďarska, Indie, Moldavska, Polska, Rakouska, Tchaj-wanu a Uzbekistánu. To ukazuje na mezinárodní rozměr veletrhu a jeho přínos pro propojení průmyslových aktérů napříč celým světem. I přes mezinárodní charakter veletrhu se některé tuzemské značky neobjevily ani ve veletržních rozhovorech, což ukazuje na potenciální prostor pro další růst a zapojení tuzemských firem do podobných setkání.

Digitalizace a produktivita
Projekt Digitální továrna 2.0, letos zaměřená na 5G sítě, management energie, udržitelnost průmyslu a využití umělé inteligence, poskytla detailní pohled na klíčová témata, která ovlivňují průmyslovou transformaci. Digitalizace se zde prezentovala jako prostředek pro dosažení vyšší produktivity, nikoli však jako náhrada lidské práce.


  
Pro větší náhled kliknout!

Doprovodný program
MSV 2023 nabídl skvělý doprovodný program s desítkami konferencí, workshopů, seminářů a panelových diskusí. Témata se pohybovala od chytré výroby po robotiku a kybernetickou bezpečnost v průmyslu. Tento rozsáhlý program dokazuje popularitu MSV veletrhu jako místa pro sdílení znalostí a zkušeností.

Partneři veletrhu:
Národní centrum průmyslu 4.0, Elektrotechnická asociace ČR, CIIRC ČVUT, RICAIP Testbed, Siemens, T-Mobile, Česká spořitelna, DEL, SICK, EIT Manufacturing.


Mediálně podporují:
www.Strojirenstvi.cz, Elektrika.cz a Elektrika.TV, www.Automa.cz, www.HW.cz, www.vseoprumyslu.cz

Celkově lze říci, že MSV 2023 byl opět zajímavým setkáním průmyslových odborníků a podnikatelů, kteří se zaměřují na digitalizaci a technologický pokrok. Kontraktační veletrh nabídl příležitost k diskusi o klíčových tématech a propojení mezinárodních společností. Budiž velkou inspirací pro veletrhy s podobným charakterem sdělení!

Digistage #2.3 stručně ...
Přes 70 vstupů na stage A celková délka se sečte později. Stage B seriál krátkých vstupů Breaking Fuse (kombinace vstupů z DS a následných setkání). Čísla sledovanosti (út-pá) 24.587 UIP, MOO 32,3%, PDR 11m24s.




Realizační tým živého vysílání Digistage #2.3

Moderátoři: Mirek Pakr, Marek Mikuš, Petr Bartošík, Denisa Ranochová
Obsahová režie: Miroslav Minařík
Produkční režie: Alena Minaříková
Odborná spolupráce: Jiří Holoubek

Technické řešení a střih: Karel Herma
Asistentka: Natálie Minářová
Grafika vysílání: Jan Freudl
Kamery: Marek Černý
Zvuková režie: Jindřich Helekal

Záznamy živých vstupů naleznete v archívu Elektrika.TV zde ...
Archív Breaking Fuse #2.3 postupně vzniká zde ...

 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Veletrhy Brno, a. s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933