Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

Do nového roku 2024


Document Actions
Do nového roku 2024
Všem příznivcům, dnes kultovního portálu Elektrika.cz, přejeme v novém roce napětí a proud v očekávaných mezích! Žádné náhodné zkraty, dobrou orientaci v elektroinstalacích bez dokumentace, správné nářadí ve správný okamžik, synchronizaci legislativních, produktových novinek a schopností vše správně pochopit. Dobré přátele a kamarády, protože být v obklopení dobrého týmu je skutečně důležité! Ale také samozřejmě pevné zdraví, štěstí a minimum kritických situací!
Tým portálu Elektrika, ze dne: 1.01.2024
reklama


Naplánovat budoucnost je stále těžší a těžší. Máme za sebou divoké období změn, které se nepřetržitě táhne jako "červená nit" a konce nevidět. Elektrika prošla svým čtvrtstoletím a z tradičních služeb zůstaly jen ty základní, ale možná se díky tomu vyvíjí nové.



Je nutné poukázat na nezbytnou týmovou práci mnoha elektrotechniků při tvorbě Elektriky, média zaměřeného na elektroinstalační materiály, technologie a život odborníků v tomto průmyslovém spektru. Oproti tradičním médiím vzniká obsah za odlišných okolností, kde hlavní roli hrají interní týmy, dobrovolníci a odborníci, kteří se podílejí na tvorbě, moderování a publikaci obsahu. Tento přístup zdůrazňuje důležitost komunity a společného úsilí.




Elektrika je prezentována nejen jako médium, ale jako komplexní platforma poskytující různorodý obsah - od přehledových článků a technických zpráv po diskuze a recenze. Tím se odlišuje od tradičního pojetí časopisů a stává se výjimečným zdrojem informací a inspirace pro odborníky i laiky zajímající se o elektrotechniku.

Celkově jde o dynamický svět, kde se propojuje minulost s budoucností a společná práce a netradiční nápady vedou k neustálému rozvoji a zlepšování.



Vaše zkušenosti jsou naším hnacím motorem.

Podělte se o ně a staňte se dalšími spolutvůrci!



 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 15)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933