Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

Kvalifikace dodavatelů elektroinstalace (10.)


Document Actions
Kvalifikace dodavatelů elektroinstalace (10.)
Žadatel může žádat o jeden nebo více těchto pracovních úseků, z kterých si lze vybrat? Jak často musí být aktualizovaná dokumentace? Aby byl žadatel kvalifikován, musí mít kladné čisté kapitálové jmění. Finanční zdroje dostupné žadateli, dokazující kladné čisté kapitálové jmění, mohou zahrnovat ...
Karel Dvořáček, ze dne: 3.05.2005
reklama

Zdravotní, bezpečnostní a elektrotechnické normy
Měla by být doložena existence orgánu pro zdraví a bezpečnost v souladu s legislativou EU a s odpovídající národní legislativou pro zdraví a bezpečnost. Mělo by být doloženo vlastnictví určitých Evropských nebo národních elektrotechnických norem.

Finanční záležitosti
Tento článek specifikuje:

  • a) finanční kritéria a kritéria pro ohodnocení, podle kterých je žadatel hodnocen pro účel kvalifikace a
  • b) příslušnou dokumentaci, která má být poskytnuta žadatelem.

Kritéria pro finanční kvalifikaci a ohodnocení
Aby byl žadatel kvalifikován, musí mít kladné čisté kapitálové jmění. Finanční zdroje dostupné žadateli, dokazující kladné čisté kapitálové jmění, mohou zahrnovat:

  • a) čisté kapitálové jmění dostupné společnosti jak je stanoveno v rozvaze;
  • b) finanční zdroje jakékoliv právnické osoby, která má bezpodmínečné právní ručení za finanční závazky žadatele;
  • c) půjčky disponibilní pro žadatele, zaručené třetí stranou.

Žadatel může poskytnou dodatečnou informaci pro podporu jemu dostupných zdrojů, například auditorskou zprávu, bankovní záruku nebo záruku mateřské společnosti.

Dokumentace
Žadatel musí předložit ověřitelný dokument (např. výroční zprávu nebo auditovanou závěrku) na podporu této žádosti, který:

  • a) prokazuje, že čisté kapitálové jmění organizace je kladné;
  • b) podává informaci o dalších finančních zdrojích.

Dokumentace opatřená podle výše uvedených požadavků musí být každoročně aktualizována. Navíc musí právní zástupci žadatele neprodleně oznámit kvalifikačnímu orgánu jakoukoliv podstatnou změnu finančních zdrojů dostupných společnosti, které budou mít vliv na kladné čisté kapitálové jmění společnosti.

  • POZNÁMKA 1 Smluvní organizace mohou požadovat dodatečné finanční a ekonomické informace týkající se specifických požadavků projektu. Smluvní organizace musí specifikovat, které reference požadují, v oznámení nebo v pozvánce k výběrovému řízení.
  • POZNÁMKA 2 SME [střední a malé podniky] a samostatní podnikatelé mohou nahradit ocenění vhodnými referencemi týkajícími se jejich finanční stability (tj. referencemi banky).

Technická kvalifikace po úseku(úsecích)
Tento článek specifikuje kvalifikaci a také příslušná kritéria a dokumentaci, kterou má předkládat žadatel, po úsecích.

Seznam činností
Žadatel musí být kvalifikován v souladu s úseky uvedenými v tabulce I. Může žádat o jeden nebo více těchto pracovních úseků.

Tabulka 1 - Seznam činností

Hlavní úsek Úsek
A. elektroinstalace do 1kV A1 Elektroinstalace budova průmyslových zařízení
A2 Systémy bezpečnostní a CCTV [uzavřené okruhy TV]
A3 Požární poplachové systémy
A4 Instalace kontrolních systémů pro kontrolu průmyslového procesu
A5 Podzemní kabelový rozvod pro rozvod elektřiny, veřejné osvětlení a kontrolu dopravy (včetně elektrického spojení)
A6 Nadzemní vedení pro rozvod elektřiny, veřejné osvětlení a kontrolu dopravy (včetně elektrického zapojení)
B. Elektroinstalace nad 1kV až do 36kV B1 Průmyslové instalace
B2 Nadzemní vedení pro rozvod elektřiny (včetně elektrického zapojení)
B3 Podzemní kabelové sítě pro rozvod elektřiny (včetně elektrického zapojení)
  B4 Instalace veřejného osvětlení
C. Elektroinstalace nad 36kV C1 Průmyslové instalace
D. Sdělovací instalace D1 Sdělovací systémy budov a průmyslových instalací
D2 Počítačové sítě a instalace připojeného vybavení
D3 Instalace sdělovací infrastruktury
D4 Nadzemní kabely sdělovací infrastruktury
D5 Podzemní kabely sdělovací infrastruktury
E. Rozšíření E1 Instalace v rizikových prostorech
E2 Generální dodavatelství

Dokončení

 

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Víte, jaké jsou požadavky a předpisy na požární bezpečnost staveb? O čem hovoří vyhláška č.246/2001Sb.? Seznamte se s protipožárními kabelovými přepážkami, deskovými přepážkami, zděnými přepážkami, polštářovými přepážkami, revizními dvířky a nezbytnými souvislostmi zde, v tomto článku ...
Nové kabelové nosné systémy Jupiter, které jsou vyráběny v Koposu Kolín, se vyznačují mnoha přednostmi ve srovnání s předchozím prodávaným typem žlabů, např. embosováním (prolis kolem perforovaných otvorů ve dně) pro zvýšení tuhosti žlabů ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933