Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...
  • Jak naplno využít schopností programovatelných relé easyE4? Podívejte se jaké možnosti vám dávají nové přístroje. Od různých způsobů vizualizace procesů až po komunikaci s okolním světem. Ovládněte programování relé easyE4 a staňte se expertem v ...

ECDV 2005, cech jak má být


Document Actions
ECDV 2005, cech jak má být
Podívejte se na jednu z nejzdařilejších cechovních událostí na jižní Moravě. Cechovní den ECDV v Boskovicích měl opět rekordní návštěvnost. Bylo na co koukat a co poslouchat!
Miroslav Minařík, ze dne: 28.02.2005
reklama

Elektrotechnický cech ECDV sleduji od samého počátku a mohu potvrdit, že dobrá příprava k vytvoření takového sdružení se opravdu vyplatí. ECDV patří mezi cechy, kde se dá hovořit opravdu o týmové práci. A s odstupem času lze tvrdit, že původní záměry opravdu uskutečňují.

Již v loňském roce byly cechovní dny přesunuty z Lipové do lépe dostupných Boskovic, což jsem ocenil zvláště teď v zimním období. Letos jsem si přivstal abych sledoval celou organizaci od počátku.

Někdo může namítnout, že ani neví, kde Boskovice jsou. A ECDV mu nic neříká, ovšem výsledky hovoří za vše! Cechovní den se zde pojímá jako odborné školení, kde se na dobře připraveném programu vystřídají přednášející zvučných jmen. Tedy účastníci nepromarní den pouhým sezením, ale mají velmi dobrý důvod mít "nastražené uši".

Celou událost okoření vydání osvědčení o absolvování odborného školení, což spolu se setkáním zástupců výrobců v předsálí lze považovat bezesporu za nejatraktivnější zdroj informací v regionu.

Představitelé ECDV pro rok 2005

  • Jiří Grepl cechmistr
  • Jaroslav Slávik zástupce cechmistra
  • Radomír Pivoňka druhý zástupce cechmistra

Přednášející byli opravdu "poslouchatelní", proto také jsme pořídili audio záznamy některých přednášek, které ovšem nebudou pravděpodobně prozatím veřejně k dispozici.

V nejbližších dnech vyjde komentovaná přednáška Jaroslava Slávika, který svými zprávami jako obvykle spouštěl spodní čelisti posluchačů.

Pro dokreslení vaší představy o této elektrotechnické události jsme opět připravili fotoreportáž s více než dvaceti záběry. Některé jsou pořízeny z miniDV kamery. Rozlišení je nižší a tato skutečnost je u fotografie uvedena.

Pro pohyb mezi fotografiemi použijte navigační odkazy nad fotografiemi.

Fotoreportáž naleznete v tomto albu!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Drahanská vrchovina (ECDV)
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Těsně před konáním AMPERu 2011 jsme se s kamerou zastavili pozdravit zakladatele a členy Žďárského elektrotechnického cechu. Toto slavnostní setkání se uskutečnilo na ranči dvou elektrotechniků Jana Štefáčka a Luboše Pajla v Hamrech u Žďáru. Průvodní slovo měl samozřejmě cechmistr Jaroslav Miklík, který poukázal na osobnosti a pamětníky, kteří nám k tomuto výročí řekli několik slov na kameru. Více sledujte v tomto videoklipu ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933