Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Povstane Drahanská vrchovina z popela?


Document Actions
Povstane Drahanská vrchovina z popela?
ECDV se rozsypal a znovu ožívá. Když nebudeme myslet na své odborné přátele v místě, kde bydlíme, staneme se Robinsony. Můžeme zkusit outsourcing vědomostí, ale to je v případě OSVČ řemeslníků v podstatě nemyslitelné. Být úspěšný v našem oboru znamená výt obklopen odborníky, kterým mohu věřit. Co tedy elektrikáři na Drahanské vrchovině?
Miroslav Minařík, ze dne: 23.04.2010
reklama


Jaký má světová recese vliv na občanská odborná sdružení?

Dlouhotrvající krize managementu mnohých cechovních sdružení kumulovala právě v roce 2009. Dosavadní tahouni řekli "už dost". Jde o letitý problém, kdy na jedné straně stojí vůdci myslitelé a na straně ti druzí, kteří jim věří a vezou se na vlně jejich aktivit.
U zrodu cechu Drahanská vrchovina jsem byl osobně. Na žádném cechovním setkání lidé neradi slyší, že je vše o penězích. Dle mého názoru nikoliv přímo o penězích, ale o odměnách. O odměnách za všechnu práci navíc, kterou obětují pro svůj elektrotechnický sen.
Představte si, že přijdete o všechny své časorezervy, které jste měli připravené pro klubovou (cechovou, spolkovou, živnostenskou) činnost. Zvládáte své zaměstnání a "tak trochu i rodinu". V takový okamžik musí jít cech stranou. Zvláště pak pokud je vám místo odměn a pochval naopak stále něco vytýkáno.

Tento příběh píše většina z cechů široko daleko. A co tedy bude s cechem Drahanská vrchovina? Zájem nových cechovních lídrů existuje. A elektrikáři? Každý lokální elektrotechnik by měl být trochu nacionální a pečovat o svůj vlastní cech. Nebude na něj myslet, cech zanikne a pro informace si mohou místní třeba na pražský AMPER. To je však trošku z ruky, ne?


V následujících videospotech, naleznete rozhovory s některými z významných osobností ECDV...

Nový cechmistr Petr Langr a zástupce cechmistra Pavel Borek


Zakladatel cechu a také první cechmistr Bohumil Chlup


V pořadí druhý cechmistr Jiří Grepl

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
Těsně před konáním AMPERu 2011 jsme se s kamerou zastavili pozdravit zakladatele a členy Žďárského elektrotechnického cechu. Toto slavnostní setkání se uskutečnilo na ranči dvou elektrotechniků Jana Štefáčka a Luboše Pajla v Hamrech u Žďáru. Průvodní slovo měl samozřejmě cechmistr Jaroslav Miklík, který poukázal na osobnosti a pamětníky, kteří nám k tomuto výročí řekli několik slov na kameru. Více sledujte v tomto videoklipu ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933