Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S ukončením platnosti legendární vyhlášky 50/1978Sb. se nám objevuje na scéně požadavek na svéprávnost. V původním předpisu byl ukryt v potvrzení o zdravotní způsobilosti. Noví, mladí čekatelé na osvědčení dle nařízení vlády 194/22Sb. nejsou zatížení ...

Oceněný přístroj PU 294 pro revize (e4)


Document Actions
Oceněný přístroj PU 294 pro revize (e4)
Informace s videospotem. Na ostravské Elektrotechnice 2008 dostal měřicí přístroj PU 294 ocenění Zlatý výrobek. Podívejme se na podrobnosti tohoto přístroje. Dozvíte se informace o aktuálním katalogu produkce Metra Blansko ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 25.11.2008
reklama

Metra Blansko dostala na ostravském veletrhu elektrotechniky ocenění za přístroj na revize elektrických spotřebičů a zdravotnických zařízení PU 294 Delta. Po kliknutí na následující obrázek uvidíte krátký videospot ...

Tento přístroj přivítají revizní technici, kteří provádí revize dle ČSN 33 1600, ČSN 33 1610, tedy zkráceně "e4". Současně s výše uvedeným rozsahem přístroj využijete také v případě zdravotnických elektrických přístrojů (ČSN EN 60601-1). Zrevidujete nové výrobky, využijete při průběžných revizích nebo po opravách a rekonstrukcích.

Součástí je další kufřík s označením PD 294. S tímto kufříkem změříte třífázové spotřebiče. Sada obsahuje šňůry s jednofázovou a třífázovou vidlicí.

Co vše změříme?
Proud ochranným vodičem, rozdílový proud, dotykový proud, fázová napětí jednotlivých fází, proudy jednotlivých fází odebírané měřeným spotřebičem, činný příkon, zdánlivý příkon, účiník cos fí měřeného spotřebiče, izolační odpory, odpor ochranného vodiče, náhradní unikající proud ... 

Metra vydává přehledový, papírový katalog, ve kterém naleznete více podrobností nejen o měřicích přístrojích, ale také o konkrétním příslušenství, které si můžete přiobjednat.

Které další informace naleznete v papírovém vydání?
PU182.1, PU186, PU187.2 Megmet 1000D, PU183.1, PU193, PU184 Delta, PU194 Delta, PD191.1, QD191, PU195, PM454.1, PU550, M1T450.1, M1T455, PU560, PU570, PU580 ... Pokud si vyžádáte elektronickou variantu na CD, získáte navíc podrobné katalogové listy revizních, klešťových, panelových, rozvaděčových přístrojů, převodníků a bočníků. Co zajímá snad každého, jsou návody k obsluze, které CD samozřejmě obsahuje také.



 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933