Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

Funkce a tvář Elektrika.TV 2010


Document Actions
Funkce a tvář Elektrika.TV 2010
K AMPERu 2010 je připraven nový design multimediální části portálu Elektrika.TV. S novým hardware a software přidáváme i nové funkce, které zpříjemní čtenářům vyhledávání informaci v největším dostupném archívu elektrotechnických informací.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 16.04.2010
reklama

Nové funkce a tvář Elektrika.TV
Před dvěma roky (na desátých narozeninách) byl oficiálně spuštěn nový multimediální projekt Elektrika.TV. Za tu dobu vzniklo kolem tisícovky malých videospotů, které dokreslují textové a fotografické zpravodajství. Přechod na videozpravodajství nebylo snadné. Redaktoři museli navíc zvládnout práci kamerou a zvukem v terénu, ke shromážění materiálu a k následnému střihu.
K novým prvkům jsme se inspirovali u velikánů jako Youtube, Facebook nebo Česká Televize. Za vlastními softwarovými aplikace stojí opět Radim Novotný, za designem opět Martin Kalda, za hudbou nově Zdeněk Šimek (student brněnské JAMU), a nakonec za animacemi Dalibor Šalanský. Na videozpravodajství pracuje Pavlína Červená, Roman Barda a Miroslav Minařík.

Jaké jsou nové funkce Elektrika.TV
Streamová videa si kódujeme na vlastním hardware (nikoliv veřejný Youtube). Máte možnost se pohybovat mezi videospoty podle tématu, data, firmy. Naleznete související videa, články, diskuse. Každý videospot můžeme titulkovat i následně po zveřejnění. Videospoty můžete hledat fulltextem. Každý zařadit na playlist, který si pak najednou spustit. Na hlavní stránce se lze rychle orientovat dle nových, nejsledovanějších a aktuálně sledovaných titulů.

V čem je síla Elektrika.TV?
Můžeme si dovolit vlastní produkci tématicky provázanou s ostatním obsahem (diskuse, články, slovník, MIKROzprávy ...) Jsme jediní, kdo nabízí nikoliv pouze uveřejnění, ale také zpracování a zakomponování do obsahu. Pro rozšíření dalších možnosti spolupracujeme s některými televizními studii.

Pro sledování Elektrika.TV pokračujte tudy!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Elektrika.info s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Pojďme se krátce podívat tam, kde se dnes vychovávají budoucí elektrotechnici. Jaké mají dispozice k úspěšnému studiu elektrotechnického oboru? V jakém prostředí se pohybuje dnešní elektrikářský žák, učeň a student?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933