Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Funkce a tvář Elektrika.TV 2010 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 16.04.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Funkce a tvář Elektrika.TV 2010


Funkce a tvář Elektrika.TV 2010
K AMPERu 2010 je připraven nový design multimediální části portálu Elektrika.TV. S novým hardware a software přidáváme i nové funkce, které zpříjemní čtenářům vyhledávání informaci v největším dostupném archívu elektrotechnických informací.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 16.04.2010

Nové funkce a tvář Elektrika.TV
Před dvěma roky (na desátých narozeninách) byl oficiálně spuštěn nový multimediální projekt Elektrika.TV. Za tu dobu vzniklo kolem tisícovky malých videospotů, které dokreslují textové a fotografické zpravodajství. Přechod na videozpravodajství nebylo snadné. Redaktoři museli navíc zvládnout práci kamerou a zvukem v terénu, ke shromážění materiálu a k následnému střihu.
K novým prvkům jsme se inspirovali u velikánů jako Youtube, Facebook nebo Česká Televize. Za vlastními softwarovými aplikace stojí opět Radim Novotný, za designem opět Martin Kalda, za hudbou nově Zdeněk Šimek (student brněnské JAMU), a nakonec za animacemi Dalibor Šalanský. Na videozpravodajství pracuje Pavlína Červená, Roman Barda a Miroslav Minařík.

Jaké jsou nové funkce Elektrika.TV
Streamová videa si kódujeme na vlastním hardware (nikoliv veřejný Youtube). Máte možnost se pohybovat mezi videospoty podle tématu, data, firmy. Naleznete související videa, články, diskuse. Každý videospot můžeme titulkovat i následně po zveřejnění. Videospoty můžete hledat fulltextem. Každý zařadit na playlist, který si pak najednou spustit. Na hlavní stránce se lze rychle orientovat dle nových, nejsledovanějších a aktuálně sledovaných titulů.

V čem je síla Elektrika.TV?
Můžeme si dovolit vlastní produkci tématicky provázanou s ostatním obsahem (diskuse, články, slovník, MIKROzprávy ...) Jsme jediní, kdo nabízí nikoliv pouze uveřejnění, ale také zpracování a zakomponování do obsahu. Pro rozšíření dalších možnosti spolupracujeme s některými televizními studii.

Pro sledování Elektrika.TV pokračujte tudy!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Elektrika.info s.r.o. - Novolíšenská 8a, Brno - +420 773 123 100 - redakce@elektrika.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.