Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • Jak naplno využít schopností programovatelných relé easyE4? Podívejte se jaké možnosti vám dávají nové přístroje. Od různých způsobů vizualizace procesů až po komunikaci s okolním světem. Ovládněte programování relé easyE4 a staňte se expertem v ...

WAGO: Beznástrojové ovládání řadových svorek pro rozvaděče


Document Actions
WAGO: Beznástrojové ovládání řadových svorek pro rozvaděče
Zjednodušování hýbe světem ... bez nadsázky! Ostatně nic jiného také nezbývá. Technologií, nástrojů a instalačních materiálů je stále více. Kdo z výrobců chce na konkurenčním poli vítězit, musí nabídnout kromě nové funkce také jednoduché a snadné ovládání. Tak nějak se dá popsat letošní jarní představení páčkových řadových svorek. Ty následovaly předchozí vývoj svorek páčkových, krabicových. A jak už to u novinek bývá, i letošní novinka nezůstala bez komentářů. Rozhodující je nakonec zkouška v samotné praxi. Proto také existuje možnost vyžádání vzorku k vyzkoušení!
Tým portálu Elektrika, ze dne: 29.07.2019


WAGO s vychytávkami pro spojování vodičů stále pokračuje. Posledním šlágrem byla páčka na svorce krabicové a dnes vidíme tuto páčku i na svorce řadové.


Textový přepis mluveného slova rozhovoru ...

Jiří Ticháček, WAGO ČR
Pro velký úspěch jak jsi říkal instalačních řadových svorek 221 se fabrika rozhodla posunout beznástrojové ovládání i na řadové svorky pro rozvaděče.

S jakými velikostmi lze počítat?
Jiří Ticháček, WAGO ČR
Velikosti řadových svorek s páčkami jsou standardní od 2,5, 4, 6, 10, 16 jak se vyrábí i ostatní řady, protože i příslušenství bude z části kompatibilní. Svorka má vždycky poměrně široký rozsah připojovacích průřezů, vodičů. Od 0,5 do 4mm2 u vyšších průřezů od jedničky do 16mm2.

Co bys mohl říct k proudové zatížitelnosti svorky?
Jiří Ticháček, WAGO ČR
Svorka je předimenzovaná o jeden rozsah, na víc, než jakou uvádíme jmenovitou hodnotu např. pro vodič svorku 2,5, která obsáhne až 4 průřez, tak tady můžeme mít zařízenost až 32 A, tak jak říká norma pro připojované vodiče.

Kde všude se páčky vyrábí? U kterých svorek?
Jiří Ticháček, WAGO ČR
Kromě instalačních svorek, které jsme zmiňovali na začátku se nyní dostáváme na řadové svorky do rozvaděčů a další oblastí jsou svorky do plošných spojů.

Katalogy těchto svorek WAGO lze prohledávat a prohlížet on-line zde!




Co na to říkáte?
Zažádejte si o zaslání vzorku
a
napište nám vaše zkušenosti do diskuse!


 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

WAGO Elektro spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Mobilní aplikace WAGO pomáhá technikům, kteří chtějí svou práci provádět elegantněji bez velkého množství papírových katalogů. Jednoduchým rozhraním a možností vyhledávání produktů pomocí fotografování, skenování či zadání klíčových slov, se dostáváme k důležitým informacím rychleji. Krátký pohled na tuto softwarovou pomůcku sledujte zde ...
Proč RTU? Kdo všechno do Zruče přijel a proč? Kdo je to RTUčkář a co má za znalosti a dovednosti? Jde o jednu z další znalostních profesí, která dnes nachází uplatnění v oblasti obnovitelných zdrojů. Je vaše podnikání spojené s dodávkami energie zpět do sítě? Sledujte krátké povídání s Filipem Cenefelsem, který událost za WAGO připravoval ...
Sledujte exkluzivní rozhovor, ve kterém prozkoumáme technologii RTU značky WAGO používanou především ve fotovoltaických elektrárnách! Prozradíme standardy a certifikace nutné pro bezpečnost a dostupnost energetických dat. Probereme také, jak lze využít cloudové technologie. Dozvíte se, jakou roli hrají systémoví integrátoři při nasazování RTU jednotek a proč je důležité nepodcenit výběr těch ověřených. Zároveň prozradíme, proč zvolit modulární systém WAGO jako platformu pro RTU. Podrobnosti včetně důležitých odkazů naleznete v tomto článku!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933