Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Paní volala na hlavní číslo portálu se stížností. Objednala si změnu přípojky z jedné fáze na tři fáze. Technik přijel, přepojil vedení, ale jeho chybou polovina spotřebičů v bytě přestala fungovat. I když pojištění existuje, jeho plnění bude trvat ...
  • Zdá se někomu dnešní svět přetechnizovaný? Diví se někdo dnešnímu počtu norem? Vždyť před sto léty stačila malá brožurka a elektrotechnikům bylo vše jasné. Samozřejmě, pokrok a vývoj technologií nás dostal do tohoto stavu. Co vše je dnes v normalizaci ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Katalogy, CD

AMAKO: Katalog stožárů, výložníků a patic

  • 25.03.2015
AMAKO: Katalog stožárů, výložníků a patic
Je vám blízké osvětlování komunikací a parků? Každé osvětlovací těleso vyžaduje nosnou konstrukci a pro každé prostředí se hodí jiný typ. Pokud chcete mít přehled o výrobním sortimentu firmy AMAKO z Heřmanova Městce, pak sledujte tuto krátkou recenzi katalogu výrobků. Na poslední stránce najdete velice pěkný přehled stožárů, výložníků a možných pozic osvětlovacích těles.

EMOS: Katalog spotřebních a instalačních prvků 2014/15

  • 10.03.2015
EMOS: Katalog spotřebních a instalačních prvků 2014/15
Podívejme se na katalog obsahující mnoho spotřebních prvků, které sami používáme v praxi. A zároveň nabízí položky, jež je možné uplatnit v elektroinstalacích. Jedná se o jakýsi hybridní sortiment, který je na hranici spotřebitele a odborníka. Obsah velkého množství různorodých položek prakticky neumožňuje vybrat pro katalog konkrétní cílovou skupinu zájemců. Skoro bych napsal, že katalog osloví každého. Ale to posuďte sami.

DEHN: Izolovaný svod HVI s vysokonapěťovou izolací

  • 25.02.2015
DEHN: Izolovaný svod HVI s vysokonapěťovou izolací
Hodí se vám do projektu izolovaný svod HVI s vysokonapěťovou izolací? Existuje k němu malá útlá brožura plná informací od společnosti DEHN + SÖHNE. Samozřejmě nejde o obsáhlý katalog, ale o díl věnovaný právě technologii izolovaných svodů. Co je obsahem této příručky? Přečtěte si minirecenzi v tomto článku.

SCHRACK: Nový katalog osvětlení Lighting Solutions 2015

  • 25.02.2015
SCHRACK: Nový katalog osvětlení Lighting Solutions 2015
Nový katalog Lighting Solutions 2015 od Schrack Technik se zaměřuje na exteriérové a interiérové osvětlení do domácností, hotelů, komerčních prostor i kanceláří. Na více než 700 stranách designového katalogu najdete stolní lampy, osvětlení stěn, světlomety, dekorativní osvětlení mobilního typu, dekorativní LED pásky a mnoho dalších typů osvětlení z nabídky společnosti Schrack Technik. Podrobnosti a možnost objednávky nového katalogu sledujte v tomto článku.

TECO: Katalog prvků systému Foxtrot

  • 26.01.2015
TECO: Katalog prvků systému Foxtrot
Pracujete s domovními instalacemi a malá automatizace je namístě? Systém Foxtrot splňuje mnohonásobně představy investorů. Dokáže propojit a ovládat, nač si člověk vzpomene. Máme před sebou aktuální produktový katalog, který popisuje všechny dodávané komponenty. Drátěná vazba umožňuje příjemné listování i při velikosti A4. Pokud chcete znát obsah tohoto technického materiálu, nakoukněte do této stručné recenze. A jak je již zvykem, odborníci si mohou požádat o zaslání papírové verze katalogu.

CONDUCTIX WAMPFLER: Trolejová vedení i tam, kde nejsou trolejbusy

  • 19.01.2015
CONDUCTIX WAMPFLER: Trolejová vedení i tam, kde nejsou trolejbusy
Snad každý, kdo se pohybuje v průmyslu, ví, že rozvod elektrické energie po všech pracovištích nezajistí žádný rozvaděč. Ten ve skutečnosti pouze jistí, přepíná, zapíná a vypíná. K rozvádění elektrické energie je potřeba vedení - třeba trolejového. Pokud namítáte, že s trolejbusy, tramvajemi či vlaky nepřicházíte vůbec do styku, vězte, že toto vedení se má i jiné využití. Podívejte se, jaká řešení tento systém nabízí.

OSMONT: Katalog svítidel 2014/15

  • 9.12.2014
OSMONT: Katalog svítidel 2014/15
Máte hotovou elektroinstalaci? Opravdu? I se svítidly? V každém případě je dobré podívat se na to, co se na trhu nyní nabízí. Na 216 stranách lakovaného barevného katalogu svítidel od společnosti OSMONT objevíme velice slušně seřazené objemné množství informací. Ve srovnání s jinými katalogy tohoto typu tento opravdu překypuje daty. To je ale způsobeno jazykovou univerzálností. Katalog je totiž kromě češtiny opatřen také anglickým, ruským, německým a francouzským textem.

ZEZ SILKO: Katalog kondenzátorů pro indukční ohřev

  • 5.12.2014
ZEZ SILKO: Katalog kondenzátorů pro indukční ohřev
Roztápíte ingoty pomocí spirál? Je indukční ohřev předmětem vašeho byznysu? Pak vaší pozornosti patrně neuniknou kondenzátory pro indukční ohřev renomované značky ZEZ Silko ze Žamberku! V útlém technickém sešitě naleznete vyráběné typy, které v tomto případě pokryjí většinu potřeb. Žamberk, kde se nachází výrobní areál, je nedaleko chaloupky, kde žil Prokop Diviš (nikoliv Přímětice ale Žamberk).

SOLID: Katalog měřicích přístrojů FLUKE

  • 2.12.2014
SOLID: Katalog měřicích přístrojů FLUKE
Zabýváte se měřením elektrické energie? Pak je vám k dispozici katalog americké značky Fluke. V tomto vydání naleznete i třífázový záznamník elektrické energie 1730, přesný kalibrátor proudové smyčky 709, přesný tlakový kalibrátor 721, testery napětí a spojitosti, nové infračervené teploměry, měřič počtu částic a další novinky. Katalog je v pevné vazbě, barevném tisku a s podstatnými informacemi pro každého technika.

GENERI: Katalog standardních nevýbušných elektrických zařízení 2014

  • 25.11.2014
GENERI: Katalog standardních nevýbušných elektrických zařízení 2014
Řešíte elektroinstalace v zónách se zvýšenou koncentrací výbušných plynů, par nebo prachů? A máte dobrý přehled o tom, jaké elektroinstalační prvky je možné provozovat v takovém prostředí? Podívejme se na katalog, který obsahuje zařízení navržená a konstruovaná způsobem, který za běžných provozních podmínek zamezí nebezpečí exploze. Tato zařízení jsou označována značkou Ex jako zařízení pro prostředí s nebezpečím výbuchu.

HL SYSTEM: Katalog Systémy tras s požární funkčností dle předpisu ZP-27/2008

  • 12.11.2014
HL SYSTEM: Katalog Systémy tras s požární funkčností dle předpisu ZP-27/2008
Projektujete stavby, u kterých se klade důraz na požární bezpečnost a ohniodolné úložné systémy? Na trhu znám několik řešení, ale stále kontroluji možné alternativy. Nyní mám před sebou úzký sešit společnosti HL system. Certifikáty vydané Pavusem jsou zobrazeny na zadní, osmé straně. Z podrobných informací jsou k dispozici kód, rozměry, váha, balení, cena a fotografie. Sledujte tuto stručnou recenzi.

SPÁLOVSKÝ: Katalog Rozvaděčový systém Enux

  • 21.10.2014
SPÁLOVSKÝ: Katalog Rozvaděčový systém Enux
Jméno Antonín Spálovský je nerozlučně spjato s rozvaděči již více než dvě desetiletí. Nyní tento renomovaný dodavatel nabízí katalog nové rozvaděčové stavebnice řady Enux. O tomto systému se proslýchá, že i přes jeho pevnou konstrukci mu k montáži stačí necelá desítka šroubů. A pozor! Jde o produkty s certifikací pro všechny důležité obchodní trhy na světě. Podívejte se na krátkou recenzi katalogu Rozvaděčový systém Enux v tomto článku ...

BLAUBERG: Katalog ventilátorů a příslušenství

  • 10.10.2014
BLAUBERG: Katalog ventilátorů a příslušenství
Vzduchotechnika je v rodinných domech často opomíjeným technickým vybavením. Její správný návrh závisí nejen na dobrém výpočtu, ale i na správném typu zařízení. V případech, kdy je navíc nezbytné řešit vzhled technických zařízení, vybíráme z dostupných designů splňujících požadované technické parametry. Podívejme se na krátkou recenzi katalogu ventilátorů, který svou nabídkou pokrývá základní potřeby domovní vzduchotechniky ...

LAPP KABEL: Hlavní katalog 2014/2015

  • 15.09.2014
LAPP KABEL: Hlavní katalog 2014/2015
Společnost Lapp Kabel předvedla na AMPERu 2014 kouzelnické vystoupení. Pro zákazníky vykouzlili něco, bez čeho se žádný projektant nedokáže obejít - nový katalog pro rok 2014/2015. František Omasta představil novinky, jako je třeba kabel ÖLFLEX SERVO FD 796 CP, který dokáže zvládnout neskutečné rychlosti a funguje i v náročných chemických či mechanických podmínkách. Jaké další produkty na AMPERu předvedli?

PHXC: Katalog Řadové svornice, č.3

  • 27.08.2014
PHXC: Katalog Řadové svornice, č.3
Projektujete zařízení s běžnou nebo netypickou kabeláží? Pak jistě víte, že najít tu správnou svorku často není vůbec jednoduché. Ponořme se do katalogu, který vyčerpávajícím způsobem podává informace o rozsáhlém portfoliu výrobce, jenž dal světu první řadovou svorku. Jak je katalog Řadové svornice společnosti Phoenix Contact proveden? Co všechno obsahuje? A pro koho je určen? Podívejte se na ukázky jeho provedení v této krátké recenzi ...
FIREMNÍ TIPY
Úvodní, stručná verze rozhovoru s Jiřím Konečným zmiňuje, jak různé technologické trendy a požadavky na funkčnost a adaptabilitu ovlivňující vývoj systémů chytrých domů ve světě. Jak se český trh snaží v této oblasti držet krok s německými trendy. Diskutuje o vlivu levných produktů na trhu a jak se výrobci musí vyrovnávat s očekáváními spotřebitelů po vyšší kvalitě a více funkcích. Jak velké technologické firmy jako Google, Amazon nebo Apple formují trh s chytrými domy vytvářením komplexních ekosystémů. Předpovídá, že budoucnost bude směřovat k ještě větší integraci a inovacím v oblasti chytrých domovů, které budou přístupné širšímu spektru spotřebitelů. Více zde ...
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Pohyblivá napájecí jednotka HoverCube VH od OBO. V dílenských prostorách tam, kde se na pracovní ploše objevují různá zařízení, různých rozměrů, se pevně instalovanými zásuvkami prakticky, jejich počtem a blízkostí nikdy nezavděčíme. Jinak je tomu u pohyblivých přívodních boxů. Ty se přiblíží na potřebnou vzdálenost a stejně tak rychle uklidí do bezpečné vzdálenosti. A parametry? Krytí IP20, rozměry ...
Hledáte odolná svítidla pro žárovky nebo úsporné zdroje? Používáte na stavbách často pohyblivé prodlužovací přívody? Pak by vás mohla zajímat PUR, prakticky nezničitelná trojzásuvka!
Potřebujete transformátor, ale máte napjatý rozpočet? Co tedy ušetřit a raději se poohlédnout po kvalitně repasovaném kusu? Zajímá-li vás, jak v dnešní nesnadné ekonomické situaci snížit náklady při pořizování těchto druhů zařízení, tak bychom měli jeden tip ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933