Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Pokud narazíte na názvy svítidel HALSPOT I LED, HALSPOT II LED, TUNNEL LED nebo třeba FARMER I LED PRO, pak jde o produkty svatobořické dílny! Svatobořice nejsou zrovna průmyslovou oblastí. Ba naopak, tamní oblast proslavuje Svatobořické čevené ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

SPÁLOVSKÝ: Katalog Rozvaděčový systém Enux


Document Actions
SPÁLOVSKÝ: Katalog Rozvaděčový systém Enux
Jméno Antonín Spálovský je nerozlučně spjato s rozvaděči již více než dvě desetiletí. Nyní tento renomovaný dodavatel nabízí katalog nové rozvaděčové stavebnice řady Enux. O tomto systému se proslýchá, že i přes jeho pevnou konstrukci mu k montáži stačí necelá desítka šroubů. A pozor! Jde o produkty s certifikací pro všechny důležité obchodní trhy na světě. Podívejte se na krátkou recenzi katalogu Rozvaděčový systém Enux v tomto článku ...
František Tuček, ze dne: 21.10.2014
reklama


Rozvaděč je nedílnou součástí každé elektroinstalace. Podle prostředí a velikosti stavby zvolíme konstrukci a podle možností investora vybereme dodavatele. Rozvaděče Antonína Spálovského si vytvořily jméno v minulé desítce let. Spálovského impérium ve Zdounkách (mezi Brnem a Zlínem) se stalo kultovním místem pro mnoho elektromontážních firem a obchodníků.


Dosáhnout kvality při stabilních cenách je oříškem pro mnoho výrobců rozvaděčů. Jedna z ověřených cest je mít vlastní stabilní a univerzální rozvaděčový systém. Takový, který pokryje širokou poptávku, ale nezatíží sklady a výrobu. Není problém vyrobit jakýkoliv rozvaděč. Je to otázka ceny a času. A právě o tyto dvě hodnoty jde odběratelům nejvíce.

Spálovský trhu nabízí řešení v podobě systému ENUX.


Pro větší náhled kliknout!

Enux podle svého výrobce vyniká právě velkou variabilitou a konstrukcí, o kterou se lze opravdu v praxi "opřít". Přičemž sestavení rozvaděče je jednoduché a k montáži základního skeletu vám postačí pouhých osm šroubů. Konstrukce je vytvořena tak, aby byla zajištěna kompatibilita všech rozvaděčových přístrojů, které se do rozvaděčů osazují.


Pro větší náhled kliknout!

K dispozici jsou dvě verze: Enux a Enux Simplex. Druhá varianta Simplex má zjednodušené dveře a montážní panel. Pokud vás zajímají velikostní varianty, pak Spálovský nabízí 90 různých rozměrů!

A co lze v systému Enux očekávat?
Kompletní řadu rozvaděčů, modulární skříně pro nízkonapěťové rozvody, skříně pro pc s výsuvnou policí, skříně pro 19" datové aplikace, skříně EMC, ovládací pulty, nástěnné skříně, nerezová řešení, ovládací panely se závěsným ramenem a software Quadroplan pro návrh rozvaděčů.

Můj závěr
Systém Enux je certifikovaný pro všechny světové trhy, které lze považovat za významné. Z mého pohledu je Spálovský renomovaný stabilní dodavatel, patřící mezi ty, ze kterých vybíráme.


VYBÍRÁTE DODAVATELE ROZVADĚČŮ?
Nechte si zaslat aktuální katalog systému ENUX
NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
V současné době platí povinnost nechat certifikovat každý rozvaděč, ať už se jedná o malou rozvodnici s jedním modulem nebo velký průmyslový rozvaděč. Neustálým bodem diskuzí mezi odbornou veřejností je pak spor o této povinnosti u malých domovních rozvaděčů, které se prakticky skládají z již certifikovaných komponentů. Přeptali jsme se tedy přímo konkrétních řemeslníků, jaký je jejich názor ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933