Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

eDEHN#40: Ochrana Wifi připojení a Home Office


Document Actions
eDEHN#40: Ochrana Wifi připojení a Home Office
Pro práci z domova je v dnešní době klíčové zajistit co nejlepší a zároveň co nejspolehlivější připojení na internet, bez toho lze na home office maximálně tak přebírat hrách a čočku. Mezi kritická místa patří anténa na střeše, která je ze své povahy vystavená nejenom účinkům počasí, ale elektromagnetickému poli, které vzniká díky úderům blesku. Úder blesku může mít fatální dopady na podnikání a nemusí se jednat ani o jeho přímý zásah. Od antény k pracovišti však vede ještě dlouhá cesta, na které se může přihodit díky přepětí ještě spousta nehod. Je důležité pro ochranu domácího pracoviště nejenom zvolit vhodné svodiče přepětí, ale i je správně zapojit a provést celou jejich instalaci.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 4.02.2021


Pro práci z domova je v dnešní domě klíčové zajistit co nejlepší a zároveň co nejspolehlivější připojení na internet, bez toho lze na home office maximálně tak přebírat hrách a čočku. Mezi kritická místa patří anténa na střeše, která je ze své povahy vystavená nejenom účinkům počasí, ale elektromagnetickému poli, které vzniká díky úderům blesku. Úder blesku může mít fatální dopady na podnikání a nemusí se jendat ani o jeho přímý zásah. Od antény k pracovišti však vede ještě dlouhá cesta, na které se může přihodit díky přepětí ještě spousta nehod. Je důležité pro ochranu domácího pracoviště nejenom zvolit vhodné svodiče přepětí, ale i je správně zapojit a provést celou jejich instalaci.



eDEHN 40: Ochrana Wifi připojení a Home Office
Problematiku objasnili: Jan Hájek, Jiří Kroupa




Položené dotazy během vysílání:
  • Z akých dôvodov je potrebné na stožiaroch potrebné zriaďovať  izolované bleskozvody keď v minulosti stačilo len pripojenie anténneho stožiaru k bleskozvodu?
  • Manžel tvrdí, že musí dokupovat přepěťové ochrany. Proč už ta wifi sama neobsahuje nějakou přepěťovou ochranu? Podezřívám jej z toho, že zbytečně utrácí a nemusí!
  • Je opravdu nutné na ochranu bytu 3+1 kontaktovat specializovano u firmu? Nepřipadá mi to příliš ekonomické. Vždyť jen příjezd stojí víc, než to, co mi nakonec nainstalují.
  • Dodavatelé IT technologií nejsou školení na ochranu proti přepětí? To co nám instalovali na střeše nemá nic společného s tím, o čem mluvíte. jak je to s dodavateli internetu? Garantují i ochranu před bleskem nebo to není jejich práce?
  • Co mám dělat pokud nakoupím třeba v Alze nějaké komponenty k přijímání internetu, jak dalece mi poradí poradce v takovým e-shopu? Mají tam přece specialisty na vše možný. Ale nejsem si jistý zda mi jen něco nechtěj prodat!
  • Neprodává se prosím nějaký ucelený kit který by ochránil domácnost před pulsy přicházející z vnitřní elektroinstalace?
  • Soused mi vykládá, že mi může i rychlovarka shodit nějakým impulsem internet! Jak velký to musí být impuls aby shodil třeba vysílání na teamsech nebo zoomu?
  • K čemu přepěťovky? Mám ups a ta to vychytáva i s daty
  • Lze anténu na wifi instalovat kdekoliv na střeše? Nebo se to musí dát dál od hromosvodu?
  • Kdo zodpovídá za ochranu před bleskem paneláku na který si firma provozující mobilní telefony a pod. které se skládají z různých antén a pod.majitel objektu pochopitelně dal s tímto souhlas a dostává platby za nájem tohoto zařízení na střeše.
  • Kdo je odpovědný za ochranu napájení nn  pro antény na střeše? Jde to z našich společných prostor.
  • To jsem jako lúzr kderý neumí napočítat do tří drátů o kterých to vše je?
  • Může být ochrana před bleskem dražší, než zařízení na příjem internetu?
  • Hele není konektivita? Ministr Plaga nenainstoval vetsi antenu, no ...
  • Existují nějací certifikovaní prodejci kteří ví jak takové zařízení ochránit?

Dotazy k tématu pokládejte:
  • do níže uvedené diskuse nebo v době živého vysílání přímo do chatu pod vysílacím oknem

Chcete dostat echo o živém vstupu včas? 


OBJEDNEJTE SI NA TYTO UDÁLOSTI
studijní podklady
níže uvedenou objednávkou!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 3)
TEXT Z OBLASTÍ


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933