Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Paní volala na hlavní číslo portálu se stížností. Objednala si změnu přípojky z jedné fáze na tři fáze. Technik přijel, přepojil vedení, ale jeho chybou polovina spotřebičů v bytě přestala fungovat. I když pojištění existuje, jeho plnění bude trvat ...
  • Zdá se někomu dnešní svět přetechnizovaný? Diví se někdo dnešnímu počtu norem? Vždyť před sto léty stačila malá brožurka a elektrotechnikům bylo vše jasné. Samozřejmě, pokrok a vývoj technologií nás dostal do tohoto stavu. Co vše je dnes v normalizaci ...

LAPP: Představení novinek roku 2010


Document Actions
LAPP: Představení novinek roku 2010
Pokud patříte mezi zákazníky společnosti Lapp, nenechte si ujít článek, ve kterém je uveden přehled inovativních prvků v sortimentu. Chcete pracovat jednoduše, rychle a bezpečně? Seznamte se principem vícenásobných kabelových průchodek. Jakých inovací bylo dosaženo v oblasti energetických řetězů? Více informací zde ...
Komerční sdělení, ze dne: 27.04.2010
reklama


SKINTOP® CUBE
Společnosti Lapp Kabel se podařilo zjednodušit princip systému vícenásobných kabelových průchodek a také zvýšit jeho bezpečnost.
Neexistuje nic rychlejšího a jednoduššího!
Systém vícenásobných kabelových průchodek SKINTOP
® CUBE se skládá pouze z rámečku SKINTOP® CUBE FRAME a jednotlivých modulů SKINTOP® CUBE MODULE. Tyto moduly je možno bez námahy připevnit k příslušnému kabelu. Modul s kabelem se pak už jen zaklapne do rámečku a bude dokonale upevněn, chráněn proti vibracím a utěsněn se stupněm krytí IP64. Rychleji a jednodudšeji to skutečně nejde, neboť pro upevnění kabelu nejsou potřebné žádné další součásti.

Pevné polyamidové rámečky SKINTOP® CUBE FRAME vyztužené skelným vláknem jsou k dispozici ve dvou velikostech (pro instalační výřezy 16-pólových nebo 24-pólových konektorů). To znamená, že je možno na minimálním prostoru nainstalovat 8 až 10 kabelů o různých průměrech.

Vynikající je skutečnost, že zásuvné těsnicí moduly mají proměnný rozsah sevření s vysoce flexibilním těsnicím materiálem, který zajišťuje optimální utěsnění kabelu. V programu LAPP GROUP jsou 4 moduly pro průměry kabelů 4 až 6mm, 6 až 9mm, 9 až 12mm, 16 až 16mm a rovněž slepé moduly.

SKINTOP® MS-M ATEX BRUSH
Kabelová vývodka SKINTOP
® MS-SC-M BRUSH s unikátním patentovaným kartáčovým systémem pro bleskurychlou montáž má nového příbuzného. Vývodka SKINTOP® MS-M ATEX BRUSH je ideální kabelovou vývodkou pro zajištění elektromagnetické kompatibility u všech stíněných kabelů s vnějším průměrem od 9 do 55mm v prostředí s nebezpečím výbuchu. SKINTOP® MS-M ATEX BRUSH umožňuje kabel, který má být instalován, jedinou pracovní operací vystředit, upevnit, tahově odlehčit a hermeticky utěsnit (IP68). Kabelová vývodka SKINTOP® MS-M ATEX BRUSH je vzhledově stejná jako SKINTOP® MS-SC-M BRUSH, je však použitelná v přístrojích, strojích a zařízeních v nevýbušném provedení se zvýšenou bezpečností "e".

UNITRONIC® provozní sběrnice
Lapp Kabel nabízí optimální sestavu modulů, komponent pro distribuované připojení snímačů a akčních členů, sběrnicových kabelů podle mezinárodních standardů a SUB-D konektorů pro sběrnice EPIC DATA.
Sortiment zahrnuje: - Senzor/aktor boxy, - Senzor/aktor kabely, - Senzor/aktor konektory, - AS-Interface moduly pro snadné připojení snímačů, - Aktivní moduly pro připojení do standardně používaných sběrnicových systémů.
Ucelená řada komponent provozní sběrnice dále obsahuje konfekciované kabelové propoje dodávané ve standardních délkách a typech, vestavné konektory, T-konektory, adaptéry a distribuční boxy.

Konfekcionované kabely osazené konektory M8, M12 a ventilovými konektory umožňují snadné a rychlé připojení akčních členů a snímačů. Pro monitorování přenosu signálů jsou určeny kabely osazené konektory s indikací LED. Vysoké nároky kladené na EMC splňují stíněné typy kabelů.

EPIC® DATA konektory
Nová řada konektorů nabízí rozhraní ve shodě s mezinárodními sběrnicovými standardy PROFIBUS, CAN, DeviceNet. Konektory EPIC DATA se dodávají s různými připojovacími svorkami. Standardní jsou šroubovací svorky, pružinové tažné svorky a konektory „Fast Connect“ umožňující rychlou a snadnou instalaci. Konektory jsou určeny pro flexibilní kabely i kabely pro pevné uložení s vnějším průměrem od 5,0 do 8,0mm. Vývody kabelů jsou 35,90 a 180˚.

Konstrukční údaje:

  • osazení kontaktů konektoru Sub-D podle PROFIBUS nebo CAN
  • spínač lze externě časově zapínat a vypínat
  • spínač je chráněn proti chybné obsluze
  • konktory FC jsou vhodné pouze pro vodiče s plným jádrem
  • 12,5mA interní spotřeba
  • napětí 5V +/- 5% DC
  • provozní teplota 0˚C až +60˚C
  • skladovací teplota -24˚C až 80˚C
  • vlhkost vzduchu: 75% nekondenzující (25%)

Energetické řetězy SILVYN® CHAIN
Několik změn se chystá i v produktové skupině energetických řetězů SILVYN® CHAIN. První z nich je „bezhlučná“ řada nosičů X40, u které bylo díky unikátní konstrukci článků a spojovacích čepů dosaženo výrazného snížení hlučnosti a vibrací řetězu při jeho pohybu, a to i při vysokých rychlostech.

Dalšími jsou například revoluční energetický řetěz fungující na principu pohybu lidské páteře, řetěz se speciálními kryty vyrobenými z modifikovaného polyamidu odolávajícího doběla rozžhaveným okujím či svařovacím jiskrám nebo zcel nové hliníkové vodicí žlaby pro kluzné aplikace.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
WAGO na jaře na veletrhu představila krabicové svorky Green Line. Jsou vyrobeny z recyklovaného materiálu a využívají technologii depolymerizace pro dosažení plnohodnotného nového plastu. I přes mírně vyšší cenu jsou pro technika zajímavé zejména díky jejich udržitelnosti a snaze o ochranu životního prostředí. Jsou vhodné, když je prioritou ekologický aspekt a kde není vyžadována extrémní odolnost.
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
Podívejme se zblízka na detail spojení letošní novinky českého výrobce KOPOS Kolín. Jak se v detailu spojují kanálové žlaby Jupiter? Minutový videospot vám dá jasnou představu o jednoduchosti spojení ...
Spojovací prvky elektroinstalací jsou nedílnou částí každého projektu. OBO Bettermann má ve své nabídce položky, které jsou velmi oblíbené pro svou snadnou použitelnost, dostupnost v lokálních velkoobchodech a také díky dobré propagaci ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933