Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: LAPP: Představení novinek roku 2010 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 27.04.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

LAPP: Představení novinek roku 2010


LAPP: Představení novinek roku 2010
Pokud patříte mezi zákazníky společnosti Lapp, nenechte si ujít článek, ve kterém je uveden přehled inovativních prvků v sortimentu. Chcete pracovat jednoduše, rychle a bezpečně? Seznamte se principem vícenásobných kabelových průchodek. Jakých inovací bylo dosaženo v oblasti energetických řetězů? Více informací zde ...
Komerční sdělení, ze dne: 27.04.2010


SKINTOP® CUBE
Společnosti Lapp Kabel se podařilo zjednodušit princip systému vícenásobných kabelových průchodek a také zvýšit jeho bezpečnost.
Neexistuje nic rychlejšího a jednoduššího!
Systém vícenásobných kabelových průchodek SKINTOP
® CUBE se skládá pouze z rámečku SKINTOP® CUBE FRAME a jednotlivých modulů SKINTOP® CUBE MODULE. Tyto moduly je možno bez námahy připevnit k příslušnému kabelu. Modul s kabelem se pak už jen zaklapne do rámečku a bude dokonale upevněn, chráněn proti vibracím a utěsněn se stupněm krytí IP64. Rychleji a jednodudšeji to skutečně nejde, neboť pro upevnění kabelu nejsou potřebné žádné další součásti.

Pevné polyamidové rámečky SKINTOP® CUBE FRAME vyztužené skelným vláknem jsou k dispozici ve dvou velikostech (pro instalační výřezy 16-pólových nebo 24-pólových konektorů). To znamená, že je možno na minimálním prostoru nainstalovat 8 až 10 kabelů o různých průměrech.

Vynikající je skutečnost, že zásuvné těsnicí moduly mají proměnný rozsah sevření s vysoce flexibilním těsnicím materiálem, který zajišťuje optimální utěsnění kabelu. V programu LAPP GROUP jsou 4 moduly pro průměry kabelů 4 až 6mm, 6 až 9mm, 9 až 12mm, 16 až 16mm a rovněž slepé moduly.

SKINTOP® MS-M ATEX BRUSH
Kabelová vývodka SKINTOP
® MS-SC-M BRUSH s unikátním patentovaným kartáčovým systémem pro bleskurychlou montáž má nového příbuzného. Vývodka SKINTOP® MS-M ATEX BRUSH je ideální kabelovou vývodkou pro zajištění elektromagnetické kompatibility u všech stíněných kabelů s vnějším průměrem od 9 do 55mm v prostředí s nebezpečím výbuchu. SKINTOP® MS-M ATEX BRUSH umožňuje kabel, který má být instalován, jedinou pracovní operací vystředit, upevnit, tahově odlehčit a hermeticky utěsnit (IP68). Kabelová vývodka SKINTOP® MS-M ATEX BRUSH je vzhledově stejná jako SKINTOP® MS-SC-M BRUSH, je však použitelná v přístrojích, strojích a zařízeních v nevýbušném provedení se zvýšenou bezpečností "e".

UNITRONIC® provozní sběrnice
Lapp Kabel nabízí optimální sestavu modulů, komponent pro distribuované připojení snímačů a akčních členů, sběrnicových kabelů podle mezinárodních standardů a SUB-D konektorů pro sběrnice EPIC DATA.
Sortiment zahrnuje: - Senzor/aktor boxy, - Senzor/aktor kabely, - Senzor/aktor konektory, - AS-Interface moduly pro snadné připojení snímačů, - Aktivní moduly pro připojení do standardně používaných sběrnicových systémů.
Ucelená řada komponent provozní sběrnice dále obsahuje konfekciované kabelové propoje dodávané ve standardních délkách a typech, vestavné konektory, T-konektory, adaptéry a distribuční boxy.

Konfekcionované kabely osazené konektory M8, M12 a ventilovými konektory umožňují snadné a rychlé připojení akčních členů a snímačů. Pro monitorování přenosu signálů jsou určeny kabely osazené konektory s indikací LED. Vysoké nároky kladené na EMC splňují stíněné typy kabelů.

EPIC® DATA konektory
Nová řada konektorů nabízí rozhraní ve shodě s mezinárodními sběrnicovými standardy PROFIBUS, CAN, DeviceNet. Konektory EPIC DATA se dodávají s různými připojovacími svorkami. Standardní jsou šroubovací svorky, pružinové tažné svorky a konektory „Fast Connect“ umožňující rychlou a snadnou instalaci. Konektory jsou určeny pro flexibilní kabely i kabely pro pevné uložení s vnějším průměrem od 5,0 do 8,0mm. Vývody kabelů jsou 35,90 a 180˚.

Konstrukční údaje:

Energetické řetězy SILVYN® CHAIN
Několik změn se chystá i v produktové skupině energetických řetězů SILVYN® CHAIN. První z nich je „bezhlučná“ řada nosičů X40, u které bylo díky unikátní konstrukci článků a spojovacích čepů dosaženo výrazného snížení hlučnosti a vibrací řetězu při jeho pohybu, a to i při vysokých rychlostech.

Dalšími jsou například revoluční energetický řetěz fungující na principu pohybu lidské páteře, řetěz se speciálními kryty vyrobenými z modifikovaného polyamidu odolávajícího doběla rozžhaveným okujím či svařovacím jiskrám nebo zcel nové hliníkové vodicí žlaby pro kluzné aplikace.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LAPP Czech Republic s.r.o. - Bartošova 315, Otrokovice - 573 501 011 - info@lappgroup.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.