Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Materiály nn, Kabely

Nové kabelové centrum společnosti allkabel od ledna 2017 otevřeno!

  • 2.01.2017
Nové kabelové centrum společnosti allkabel od ledna 2017 otevřeno!
V roce 2016 bylo vybudováno zcela nové kabelové centrum v České republice na rozloze 40.000 metrů čtverečných. V těsné blízkosti D5, lokalitě Žebrák má být k dispozici rozsáhlý sortiment kabelů pro distributory elektroinstalačního materiálu. Podívejte se na detaily stavby již nyní ...

FRAENKISCHE: Trubka pro multimediální kabeláž

  • 2.05.2016
FRAENKISCHE: Trubka pro multimediální kabeláž
Plochá plastová trubka pro multimediální kabeláž od společnosti FRAENKISCHE je určená pro instalaci pod omítku. Díky své malé šířce se dá zabudovat do příčky, zapotřebí je přitom montážní hloubka jen asi 6 centimetrů. Trubka slouží k propojení mezi přístroji - videem, satelitem a televizí. Kabely a konektory, které jsou trubkou protažené, se dají i po letech pohodlně vyměnit.

LAPP KABEL: Průmyslové konektory EPIC

  • 4.02.2016
LAPP KABEL: Průmyslové konektory EPIC
Konektory EPIC naleznete v jakémkoliv zařízení, provozní aplikaci nebo aplikaci řídicí technologie určené k měření, kontrole, regulaci či řízení. Jde o flexibilní systém obsahující konektorová pouzdra, vložky, kontakty a příslušenství, která společně dokonale vyhoví jakýmkoliv požadavkům. V tomto článku se seznámíme s řadou hranatých konektorů EPIC H-A, konektorovými vložkami EPIC H-Q 12 a konektorovými vložkami umožňujícími snadné připojení díky technologii Push-In.

nkt: Katalog Energetické kabely (Medium Voltage Cables)

  • 10.12.2015
nkt: Katalog Energetické kabely (Medium Voltage Cables)
Navrhujete napájení energetických celků v oblasti vysokého napětí? Zajímáte se o renomovaného dodavatele kabelů v České republice? Podívejme se na krátkou recenzi silnějšího technického katalogu vysokonapěťových kabelů splňujících všechny parametry příslušných norem. Tento katalog je určen především pro projektanty navrhující napájení objektů, ale na své přijdou i konstruktéři alternativních elektráren.

OBO: Nový rekord - kilometrový kabelový žlab za 48 minut a 41 sekund

  • 7.12.2015
OBO: Nový rekord - kilometrový kabelový žlab za 48 minut a 41 sekund
Postavit z kabelových žlabů RKS-Magic v co nejkratším možném čase kilometr dlouhou trasu. Takový cíl si dali v OBO Bettermann. Úkol jim usnadnil inovativní násuvný spoj, díky kterému lze díly jednoduše vzájemně zasunout, zaklapnout a je hotovo. To vše přitom zcela bez šroubů, spojek nebo jiného příslušenství. A tak cíle dosáhli v celkovém čase 48 minut a 41 sekund.

MOREK: Katalog kabelových spojek, zakončení vodičů a souvisejícího nářadí od BM Group

  • 7.12.2015
MOREK: Katalog kabelových spojek, zakončení vodičů a souvisejícího nářadí od BM Group
Oslovují vás profesně položky, jako jsou například kabelové lisovací koncovky, kabelová oka z mosazi, svorkovnice, vývodky, vázací pásky, smršťovací trubice, lisovací nářadí, prvky pro bezpečnost práce, technické pracovní oblečení, stříhací nástroje, šroubováky, kleště, vrtáky, klíče, kladiva, brašny na nářadí a různé doplňky? Pak se seznamte s krátkou recenzí prvního českého katalogu BM Group.

KOPOS: Inovace kabelových žlabů Mars 2015

  • 16.11.2015
KOPOS: Inovace kabelových žlabů Mars 2015
Společnost Kopos Kolín vyrábí kabelové žlaby a příslušenství typu MARS již od poloviny roku 2007. Od té doby prošly žlaby řadou inovací. V letošním roce představila společnost inovace ve tvarovkách. Patří sem například nové děrování na boku tvarovek, které umožňuje pevné pospojení při jakémkoliv zasunutí a uchycení žlabu. Jaké jsou další novinky a jaké individuální úpravy žlabů Kopos nabízí?

Trubko STORY #5: Plochá multimediální trubka

  • 2.11.2015
Trubko STORY #5: Plochá multimediální trubka
Plochá plastová trubka pro multimediální kabeláž od společnosti FRAENKISCHE je určená pro instalaci pod omítku. Díky své malé šířce se dá zabudovat do příčky, zapotřebí je přitom montážní hloubka jen asi 6 centimetrů. Trubka slouží k propojení mezi přístroji - videem, satelitem a televizí. Kabely a konektory, které jsou trubkou protažené, se dají i po letech pohodlně vyměnit. Trubku ocení každý, kdo má rád kolem přístrojů elektricky čisto, po instalaci nejsou nikde vidět žádné zbytečné kabely.

OBO: Novinky v kabelových vývodkách a žlabech, krabicích a svorkách

  • 26.10.2015
OBO: Novinky v kabelových vývodkách a žlabech, krabicích a svorkách
Dělené kabelové vývodky umožňující dodatečnou montáž na vodič, krabice se zvýšeným víkem nabízející větší prostor nebo nastavitelný typ oblouku pro kabelové žlaby, který montérům výrazně usnadní práci. To jsou některé z novinek, které na AMPERu 2015 představila společnost OBO Bettermann. K novinkám patří i třeba univerzální transparentní svorka vybavená zkušebním otvorem pro zjištění, zda je svorka pod proudem. Více nám prozradili zástupci firmy Václav Čermák a Zdeněk Lauermann.

LAPP KABEL: Potravinářský průmysl: Kabelové systémy bez choroboplodných zárodků

  • 19.10.2015
LAPP KABEL: Potravinářský průmysl: Kabelové systémy bez choroboplodných zárodků
Tam, kde se zpracovávají potraviny, je hygiena na nejvyšším místě. Výrobní zařízení by proto měla být konstruována podle principů hygienického designu. Skupina Lapp nabízí pro tento účel širokou paletu kabelů a příslušenství. Patří k nim například kabelová vývodka SKINTOP HYGIENIC, která se opírá o všeobecné konstrukční principy normy DIN EN 1672-2 pro potravinářský průmysl a je certifikována podle nejnovější zkoušky EHEDG.

LAPP KABEL: Inovativní matice SKINTOP s 360° stínícím kontaktem

  • 25.09.2015
LAPP KABEL: Inovativní matice SKINTOP s 360° stínícím kontaktem
LAPP Kabel představuje inovativní rozšíření programu plastových kabelových vývodek SKINTOP o EMC. Nová matice SKINTOP BRUSH ADD-ON z poniklované mosaze je první patentovaná aktivní EMC matice na světě. Matice nabízí optimální nízkoohmový 360° stínicí kontakt, který umožní připojení měděného stínícího opletu v souladu s EMC. Řezné hrany zároveň proříznou při dotahování izolující vrstvu rozvaděče a zajistí tak optimální kontakt.

ABB: Teplem smrštitelné trubice Shrink-Kon k izolaci a ochraně kabelů

  • 1.09.2015
ABB: Teplem smrštitelné trubice Shrink-Kon k izolaci a ochraně kabelů
Společnost Thomas&Betts, která je členem skupiny ABB, je známá především pro své vázací pásky Ty-Rap, Ty-Fast a Ty-Met. Do její nabídky ale patří také teplem smrštitelné trubice/bužírky Shrink-Kon, které slouží především k izolaci a ochraně kabelů například v místech odstranění izolace po zakrimpování kabelové koncovky. Bužírkou je rovněž možné vyztužit kabel v místech, kde je více mechanicky namáhán.

LAPP KABEL: Široká nabídka e-nástrojů a služeb v netradičním pojetí

  • 3.08.2015
LAPP KABEL: Široká nabídka e-nástrojů a služeb v netradičním pojetí
Společnost LAPP KABEL ukázala letos na 23. ročníku elektrotechnického veletrhu AMPER, že není jen dodavatelem kabelů a kabelového příslušenství či systémových řešení a konfekcionovaných energetických řetězů vyrobených na míru podle požadavků zákazníků. Disponuje totiž také velkou nabídkou služeb. Jedná se jak o zákaznický servis, tak o široké spektrum e-služeb a e-nástrojů.

TYCO: Kabelové soubory RAYCHEM

  • 22.01.2015
TYCO: Kabelové soubory RAYCHEM
Doba eprosinových spojek je patrně navždy pryč. Spojování kabelů je odpovědná činnost. Pokud se provede správně a správným prostředkem, je vše v pořádku. Možná nepatříte mezi ty, kteří něco spojují každý týden, ale technická znalostní připravenost je určitě ku prospěchu! Před námi leží jeden z katalogů, který popisuje všechny související prvky, které potřebujete k provedení spojek, odboček nebo oprav. Seznamte se s krátkou recenzí, zažádejte si o aktuální katalog a získejte přímý kontakt na tu správnou osobu!

Lapp Group představil na veletrhu AMPER vodič ÖLFLEX HEAT125 SC

  • 12.05.2014
Lapp Group představil na veletrhu AMPER vodič ÖLFLEX HEAT125 SC
Skupina Lapp představila na letošním veletrhu AMPER 2014 nový produkt značky ÖLFLEX. Jednožilový vodič ÖLFLEX HEAT 125SC je použitelný pro velký rozsah teplot, současně také splňuje nejpřísnější požadavky na požární ochranu díky certifikované odolnosti proti šíření plamene a nízké toxicitě v případě požáru. Co je typickým využitím pro tento vodič?
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933