Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Lapp Group představil na veletrhu AMPER vodič ÖLFLEX HEAT125 SC


Document Actions
Lapp Group představil na veletrhu AMPER vodič ÖLFLEX HEAT125 SC
Skupina Lapp představila na letošním veletrhu AMPER 2014 nový produkt značky ÖLFLEX. Jednožilový vodič ÖLFLEX HEAT 125SC je použitelný pro velký rozsah teplot, současně také splňuje nejpřísnější požadavky na požární ochranu díky certifikované odolnosti proti šíření plamene a nízké toxicitě v případě požáru. Co je typickým využitím pro tento vodič?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 12.05.2014



ÖLFLEX HEAT 125SC je vhodný zejména pro použití při vysokých teplotách okolí a v prostorech se zvýšenými požadavky na požární ochranu. Teplotní rozsah pro dlouhodobé použití vodiče je od -55 do +125°C, krátkodobě odolává teplotám až 145°C. V případě požáru vodič zaručuje bezpečnost v prostorech s výskytem osob tím, že minimalizuje šíření plamene, hustotu kouřových plynů a jejich toxicitu. Tyto vlastnosti přispívají k omezení škod způsobených tvorbou toxických plynů při požárech budov a zařízení.


Pro větší náhled kliknout!


Typickým využitím vodiče ÖLFLEX HEAT 125 SC je kabeláž a připojení osvětlení, topení, spínací systémy a rozváděče ve strojích a dalších zařízeních v průmyslových provozech. Vodiče jsou vyzkoušené a certifikované VDE, a mohou tak být využívány v nejrůznějších oborech, včetně výroby generátorů a transformátorů, elektrických motorů, při zpracování plastů, v energetice a vzduchotechnice. Vodič ÖLFLEX HEAT 125 SC je certifikován společností Germanischer Lloyd pro námořní použití. K dosažení vysoké teplotní odolnosti jednožilového vodiče a výjimečných vlastností v požární odolnosti využívá skupina Lapp nejmodernější výrobní metody ve spojení s high-tech materiály a odbornými znalostmi založenými na dlouhodobých zkušenostech s výrobou kabelů.

Mezi důležité patří know-how výroby bezhalogenových plastů, vlastní testovací a laboratorní zařízení a sofistikované procesy polymerace elektronovým paprskem (electron beam cross-linking). Tento výrobní proces využívá působení proudu elektronů na izolaci vodiče, který způsobí zesítění chemických vazeb u polymerů. Mezi výhody výsledného produktu zpracovaného touto metodou patří lepší mechanické vlastnosti, zlepšení tepelné stability a požární odolnosti.

Podívejte se jak se na AMPERu 2014 doslova čarovaly novinky LAPP Kabel!



POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
katalog vodičů LAPP Group
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933