Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

Jaký byl Elosys 2008


Document Actions
Jaký byl Elosys 2008
Skončil čtrnáctý slovenský veletrh elektrotechniky ELO SYS. Tento slovenský svátek elektrotechniky svolal do Trenčína návštěvníky a vystavovatele z celého Slovenska, vystavovatele z České republiky a z dalších zemí. Přesné výsledky soutěží a krátký videospot naleznete zde ...
Miroslav Minařík, ze dne: 29.10.2008
reklama

Slovenský svátek elektrotechniky svolal do Trenčína návštěvníky a vystavovatele z celého Slovenska, vystavovatele z české republiky a z dalších zemí. I když je to do Trenčína "kousek", letos dopravu komplikovala Česká strana v oblasti Bučovic, kdy se cestující ocitl v Kyjově čekající ve frontě kamionů.

Letos mi návštěva Trenčína vyšla neplánovaně, však 20 hodin na ELO SYSe jsem opravdu nelitoval. Novinářský servis jsem měl zajištěn včetně parkování, zbývalo mi pouze pracovat. Ideální stav. I přes námitky, že se jedná z poloviny o shodné vystavovatele s českým AMPEREM, musím sdělit, že bylo stále co objevovat. Pokud totiž opravdu chcete vědět vše, jeden veletrh nestačí. Oni nestačí tedy ani dva ...

Zmíním se zde nyní o těch, kteří mě stačili zachytit ...
Stánek OBO Bettermann s úložnými systémy jsem zastihl při návštěvě ředitele Lapp Kabel Aleše Vaicenbachera právě v okamžiku uzavírání tajemného kontraktu s Martinem Imrichem. Hager Electro zářil novým ředitelem Thomasem Grundem. Další nový ředitel ve funkci je Richard Jindra u Henselu. U zlínského Obzoru se potkal obchodní rozhovor Zdeňka Peška s Václavem Kulišem pražského Elektropřístroje.

Pozornost jsem zamířil zásuvkovým přívodům psacích stolů v expozici Erocomm. Byl mi nablízku Jan Doležal, který dobře věděl o čem je "prosté" prosazení značky na trhu. Patricka Jirgla (PPR) jsem zastihl spolu s Vladimírem Ševčíkem a Markem Šindelářem (GMC) na stánku slovenského Rotexu. Boskovický Lidokov v rohu haly 10 navštívilo mnoho veletržních návštěvníků a záměr lidokovských se úspěšně naplnil.

Úsměvnou upoutávkou roku 2008 podle návštěvníků ELO SYSu naleznete zde!

Hlavní ocenění elektrotechnických exponátů se na Slovensku udělují na podzim. Na Slovenském ELO SYSe je jich uděleno mnohem více, než na českém Amperu.

V Trenčíně se také hodnotilo, a to hned v několika kategoriích, např. Elektrotechnický výrobek roku 2008, Nejúspěšnější exponát veletrhu ELO SYS 2008, Konstruktér roku 2008, Unikát roku 2008 nebo také Nejlepší expozice veletrhu. Výsledky posledně jmenované kategorie jsou uvedené v tabulce.

Umístění Expozice firmy Důvod
1. místo LAPP KABEL, s.r.o., Holešov Optimální prostorově a barevně řešená expozice vycházející s loga firmy
2. místo JAVYS, a.s., Jaslovské Bohunice Komise zhodnotila kladně to, že se vystavovatel i na malé ploše dokázal nápaditě prezentovat
3. místo NIKO SLOVAKIA, s.r.o., Bratislava Komise ohodnotila čistý, vyvážený, minimalistický přístup k řešení expozice

 

Přesné výsledky soutěží naleznete zde ...
Fotogalerie veletrhu ELO SYS zde ...

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
První podzimní veletrh na Slovensku byl letos v Bratislavě. Měl neobvykle pestrý doprovodný program a nejzajímavější složkou celé události byla část osvětlování. Kamerou jsme zachytili některé zajímavé expozice, které byly ve středu zájmu návštěvníků.
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Máte představu, jak navrhnout konstrukci podlahového systému? Víte, z jakých částí se skládá? Víte, s jakými variantami lze počítat? Pokud hledáte přehledný útlý sešit, ve kterém není nic zbytečného, čtěte tento článek!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933