Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

Elosys 2007 aneb co bylo k vidění


Document Actions
Elosys 2007 aneb co bylo k vidění
Výprava za hory a doly, provoněné brynzou a ovčími sýry, byla tradičně doprovázena i podzimním nečasem. Několika postřehy co se dalo také vidět ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 6.12.2007
reklama

Výprava za hory a doly, provoněné brynzou a ovčími sýry, byla tradičně doprovázena i podzimním nečasem. Ten, jak jsme zjistili, však neměl vliv na návštěvnost. Nutnost získat nové aktuální informace přivedla na výstaviště, oproti předešlým rokům, daleko více příchozích.
O rostoucí kvalitě tohoto veletrhu jsme se mile přesvědčili již při akreditaci. Z minulosti, kdy jsme se do pevnosti Elosysu při příjezdu, ani jako novináři, nemohli nepozváni dobýt, letos jsme byli velice profesionálně odbaveni a to s ochrankou až na VIP místo v areálu pro naše vozidlo.  Chválíme :-)

... a tak jsme šli zkoumat křížem krážem všemi halami.

Tenhle veletrh opravdu pulzuje. Je vidět, že tuzemští výrobci a dodavatelé berou důležitost prezentace svých firem stejně vážně jako u nás. Nechyběly nové nápady a odvaha slovenských firem spojovat se se zahraničními společnostmi.
Nalezli jsme pro vás spoustu inspirativních postřehů z oblastí materiálů. Seznamovat Vás s nimi budeme postupně v dalších článcích. 

Pro zajímavost uvádíme ....

 
ROTEX: Oloupejte si průchodku na velikost, kterou potřebujete ...
Gifas Eelectric: Výroba a odbyt elektrotechnických produktov

 
ZIN: aktivní hromosvod nové generace …
JORKSK: Nabídka ochranných pomůcek a speciálního nářadí byla též hojná

Vypínače - nekonečně rozmanitá oblast. Tentokrát jsme narazili na zajímavé varianty do dětského pokoje a chalup.

.
VIKON: Vypínače do dětských pokojů ...
SEZ Dolný Kubín: Vypínače do srubů, pokojů, chalup ...

Při procházení mezi pavilony člověka pěkně promrazilo a tak si ledaskdo chytrý mohl ohřát ruce třeba na podlahovém vytápění :-)  
Některým zima nebyla, ale moc jsme si s nimi zase nepopovídali.


ECOFLOOR: Podlahové vytápění - instalace do betonu, poloakumulační systém
SEZ: Rozumieme prúdom

Nalézt si svůj klid pro důležitá jednání, nebývá jednoduché na žádném tak prestižním veletrhu a proto někteří důmyslně vyšplhali pro své ticho do výšin.
Kdyby se náhodou někomu v jednom dni podařilo obejít všechny haly a nepadl by únavou, byly zde na každý den připraveny bohaté doprovodné programy.
Dorazili jsme zrovna na "Segmentáciu ĺudských tvárí".

 

Mohlo se i stát, že při běhání od jedné zajímavosti ke druhé jste si pánové zapotili košile, i to zde však bylo vyřešeno. Moderátor v tričku zval k žehlení košil, takže i vy jste měli příležitost vyřešit svůj problém...nebo to bylo jinak?!
Nedaleko jsme byli očarováni nezvyklými kousky jednoho doktora, jehož experimenty byly doprovázeny různobarevnými čmoudíky. Určitě víte, kde to bylo ...


IRON MAN: Majstrovstvá v žehlení
LAPP GROUP: Jeden z nejprogresivnějších dodavatelů kabelů, vodičů a kabelového příslušenství

Spoustu zajímavostí bylo vystaveno i na čerstvém vzduchu. A tu koukáme proč se tolik lidí shlukuje kolem jednoho malého stánku ...a potkáváme zde známého pana Tomášika. Nabízel své redukční rámečky pro nahrazení starého jističem nové konstrukce…


Výstaviště TMM jak žije EloSysem
KATOM: Redukční rámečky

Vyřizujeme pozdrav z dálky sousedů a přinášíme pozvánku na příští rok:

Zájem o nabízené informace byl u návštěvníků i vystavovatelů dost velký a potvrzujeme, že výraz "EloSys - " jako jeden z nejvýznamnějších veletrhů v SR je na místě.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Řešíte, jakou ochranu před bleskem zvolit? Co vám říká pojem oddálený hromosvod? Jak konstruovat tuto ochranu v různých podmínkách radí společnost Dehn. Nechybí výtažky z norem, tabulky a konkrétní postupy. Více zde ...
Pokud se chceme svou argumentací stavět na uvádění rozdílu, musíme se podívat na oba póly. V tomto případě na § 47 vyhlášky 137/1998 Sb., jehož obsah je v nové vyhlášce 268/2009 Sb. nahrazen § 36. Jaký je tedy rozdíl mezi zmíněnými paragrafy?
Spojovací prvky elektroinstalací jsou nedílnou částí každého projektu. OBO Bettermann má ve své nabídce položky, které jsou velmi oblíbené pro svou snadnou použitelnost, dostupnost v lokálních velkoobchodech a také díky dobré propagaci ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933