Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...
  • Jak naplno využít schopností programovatelných relé easyE4? Podívejte se jaké možnosti vám dávají nové přístroje. Od různých způsobů vizualizace procesů až po komunikaci s okolním světem. Ovládněte programování relé easyE4 a staňte se expertem v ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Akce

ECDV elektrotechnikům.

  • 8.02.2002
ECDV elektrotechnikům.
Pozvánka na 1.cechovní den Elektrotechnického cechu Drahanská vrchovina

Seminář revizních techniků

  • 29.01.2002
Seminář revizních techniků
Ve čtvrtek 24.1. proběhl v Novém Adalbertinu seminář určený pro revizní techniky. Pro velký zájem se bude opakovat v únoru v Brně. Kdo a co přednášel?

31.1.2001 BRNO-Jundrov tradiční seminář

  • 7.01.2002
31.1.2001 BRNO-Jundrov tradiční seminář
PROGRAM Kosmák - Provádění revizí, posuzování a úpravy provozovaných el. zařízení, vzájemná vazba a souvislosti el. zařízení dle IEC, nové normy, Honzík - požární bezpečnost staveb, chráněné únikové cesty, shromažďovací prostory, zařízení pro odvod tepla a kouře, druhy nehořlavých kabelů, Urban - úrazy, požáry, havárie a elektrická energie

Seminář ESČ 6.12.2001 v Praze

  • 1.12.2001
Seminář ESČ 6.12.2001 v Praze
Elektrotechnický svaz český pořádá ve čtvrtek 6. prosince 2001 od 9,00 hod. ve velkém zasedacím sále Středního odborného učiliště stavebního Praha 9, Učňovská 100/1.

Schrack oslavil 10. narozeniny...

  • 12.11.2001
Schrack oslavil 10. narozeniny...
V pátek se odehrála velkolepá středověká oslava desátého výročí působnosti na českém trhu.

Simex Control na Elektře v Olomouci

  • 9.11.2001
Simex Control na Elektře v Olomouci
Společnost která rozvíjí svoje aktivity v oborech automatizace technologických procesů, realizace systému MaR, dodávek komponent, servisu a školení.

Zlínský výrobce svítidel VM Elektro.

  • 29.09.2001
Zlínský výrobce svítidel VM Elektro.
Foto pořízené na EKD 2001 konané součastně s MSV 2001 v pavilonu R.

SCHRACK: První atomový turnaj 2001

  • 25.06.2001
SCHRACK: První atomový turnaj 2001
Jak se dokáží bavit elektrikáři pod tlakem atomového nebezpečí? V zády s atomovým generátorem se nerušeně se střílelo, jedlo a pilo.

Co skrývá podzemí? (2.)

  • 4.04.2001
Co skrývá podzemí? (2.)
Kde jsou vstupy a jak je poznáte? Mnozí chodíte kolem a netušíte, že jste kousek od účelných katakomb! Proč se do podzemí nikdo nehrne? Bezdomovce tam nepotkáte!

Jak to dopadlo v Roštění

  • 7.07.2000
Jak to dopadlo v Roštění
Z Brna jsem přijel s Pavlem Mačenkou, jedním ze spolumajitelů Maplastu , což je tvůrce obalů na produkty Elko EP. Přijeli jsme později, takže jsme zacílili přímo na akci, která se konala stejně jako loni na koupališti v Roštění.
FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jak má vypadat správně provedený skrytý svod podle ČSN 34 1390- Předpisy pro ochranu před bleskem? Mohlo by se zdát, že správné provedení jímací soustavy a svodů podle dnes již neplatné normy je mrtvé téma, ale hromosvody provedené podle této normy z roku 1969 nás ještě mnoho let budou doprovázet a bude docházet k jejich opravám a opakovaným revizím podle ČSN 33 1500.
Pokud se chceme svou argumentací stavět na uvádění rozdílu, musíme se podívat na oba póly. V tomto případě na § 47 vyhlášky 137/1998 Sb., jehož obsah je v nové vyhlášce 268/2009 Sb. nahrazen § 36. Jaký je tedy rozdíl mezi zmíněnými paragrafy?
Olovo je v současnosti považováno za nebezpečnou závadnou látku. V minulosti se ale využívalo pro vytvoření vodivého spoje mezi součástmi hromosvodu. Čím tedy můžeme v dnešní době nahradit olovo? Více zde ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Nové kabelové nosné systémy Jupiter, které jsou vyráběny v Koposu Kolín, se vyznačují mnoha přednostmi ve srovnání s předchozím prodávaným typem žlabů, např. embosováním (prolis kolem perforovaných otvorů ve dně) pro zvýšení tuhosti žlabů ...
Potřebujete vyřešit ochranu před bleskem u dřevěného objektu? Nejste si jistí, zda-li se po hořlavém materiálu, jakým bezesporu dřevo je, dají bezpečně táhnout hromosvodní dráty? Jaká nebezpečí hrozí? Více zde ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933