Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

Seminář ESČ 6.12.2001 v Praze


Document Actions
esclogomin.gif
Elektrotechnický svaz český pořádá ve čtvrtek 6. prosince 2001 od 9,00 hod. ve velkém zasedacím sále Středního odborného učiliště stavebního Praha 9, Učňovská 100/1.
Jaroslav Ďoubalík, ze dne: 1.12.2001
reklama

ODBORNÝ SEMINÁŘ
Nová koncepce ochrany před úrazem el. proudem podle chválené ČSN EN 611140.
Seminář je určen projektantům, montážním firmám, revizním technikům, výrobcům, dovozcům, dodavatelům a provozovatelům elektrických zařízení.

Program semináře:

Protokol PECA - významný přínos k usnadnění obchodu s průmyslovými výrobky mezi ČR a Evropskou unií (vstoupil v platnost 1. července 2001)
Ing. Miroslav Tesař, náměstek předsedy Úřadu pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví

Připravovaná koncepce odborné způsobilosti v elektrotechnice (znalostní standardy)
Jan Lojkásek, IN-EL, spol. s r.o., poradce presidenta ESČ

Prováděcí vyhlášky k zákonu o hospodaření energií (zák. č. 406/2000 Sb.) - výběr ustanovení týkajících se projektování, dodávek, montáží a provozování elektrických zařízení
Ing. Karel Dvořáček, STÚ - E, a.s.

Nové prováděcí vyhlášky k energetickému zákonu (zák. č. 458/2000 Sb.) - aktuální informace o dopadu nejdůležitějších ustanovení vyhlášek do odborné elektrotechnické veřejnosti a do zákaznické oblasti
Václav Macháček, Středočeská energetika a.s.

Nová koncepce ochrany před úrazem elektrickým proudem podle ČSN EN 61140
Ing. Michal Kříž, IN-EL, spol. s r.o., poradce presidenta ESČ

Aktuální informace k připravovanému zákonu o technické inspekci (bezpečnost provozovaných technických zařízení)
Ing. Jaroslav Ďoubalík, výkonný tajemník ESČ

Diskuse, závěr
Diskuse k jednotlivým tématům proběhnou vždy po ukončení přednášky, závěr aktivu bude tradičně vyhrazen výměně poznatků a zkušeností účastníků aktivu k aktuálním otázkám.

Semináře se zúčastní firmy s nabídkou elektroinstalačních materiálů, měřicích přístrojů a odborné literatury pro elektrotechniky.

Časový program semináře: 8,00 - 9,00 hod. prezence účastníků, 9,00 - 15,00 hod. přednášky, diskuse
Termín: ve čtvrtek 6. prosince 2001 od 9,00 hod.
Místo konání: ve velkém zasedacím sále Středního odborného učiliště stavebního
Praha 9, Učňovská 100/1
Uzávěrka přihlášek: 3. prosince 2001
Odborný garant: Ing. Antonín Lisý, ředitel odborných činností ESČ
Organizační garant: Ing. Jaroslav Ďoubalík, výkonný tajemník ESČ
Účastnický poplatek: a) 500,- Kč pro členy ESČ, kteří mají zaplacen členský příspěvek na rok 2001
b) 720,- Kč pro ostatní účastníky
Způsob platby:
1. převodním příkazem na účet 1923554399/0800, variabilní symbol 61201
2. v hotovosti při prezenci
ESČ není plátcem DPH.
Informace: Elektrotechnický svaz český
Zelený pruh 1294/50, 147 08 Praha 4
tel.: 02/ 444 646 49, 444 640 72
fax: 02/ 444 640 76, 444 640 72
E-mail: esc@iol.cz
Dosažitelnost městskou hromadnou dopravou:
Učiliště je v těsné blízkosti konečné stanice tramvají č. 1 (přestup z metra Hradčanská, Vltavská, Palmovka), č. 9 (metro Hlavní nádraží) a č. 16 (metro Karlovo náměstí, I.P.Pavlova, Náměstí Míru, Flora, Želivského).

ON-line přihláška!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ESČ Elektrotechnický Svaz Český
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Po dvanácti letech jsme si s Janem Lojkáskem sedli u kávy a zavzpomínali na dobu, kdy jsme byli oba označováni za snílky. Server iiSEL a portál Elektrika.cz se v mnohém liší. Každý má zcela jiné zaměření. Pokud chcete vědět více podrobností, poslechněte si autora sami v tomto videospotu!
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Pojďme se krátce podívat tam, kde se dnes vychovávají budoucí elektrotechnici. Jaké mají dispozice k úspěšnému studiu elektrotechnického oboru? V jakém prostředí se pohybuje dnešní elektrikářský žák, učeň a student?
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933