Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

ENERGY GLOBE AWARD ČR


Document Actions
ENERGY GLOBE AWARD ČR
Letos poprvé se koná celosvětově nejuznávanější ocenění v oblasti energeticky úsporných projektů také v České republice. Zájemci z řad firem, odborné i široké veřejnosti měli možnost přihlásit své projekty do soutěže v období od 1. 5. do 31. 7. 2008.
Komerční sdělení, ze dne: 6.11.2008
reklama

ENERGY GLOBE AWARD ČR powered by E.ON – První ročník celosvětově nejuznávanějšího ocenění v oblasti energeticky úsporných projektů se setkal se značným ohlasem

Letos poprvé se koná celosvětově nejuznávanější ocenění v oblasti energeticky úsporných projektů také v České republice. Zájemci z řad firem, odborné i široké veřejnosti měli možnost přihlásit své projekty do soutěže v období od 1. 5. do 31. 7. 2008. Zájem o soutěž překonal veškerá očekávání odborné poroty – přihlásilo se celkem 106 projektů, které byly buď kompletně, nebo alespoň částečně zrealizovány.

Vyhodnocení projektů probíhalo od 7. 8. do 15. 9. 2008. Hodnocení se ujala nezávislá pětičlenná komise v tomto složení:

- Ing. Wolfgang Neumann
- Ing. Irena Plocková
- Prof. Ing. Jan Škorpil, CSc.
- Ing. Martin Škopek, Ph.D.
- Ing. Roman Šubrt

Čestná předsedkyně poroty:
Maneka Gandhi

*Pozn.: podrobnější informace o členech odborné poroty – viz níže.

Udílení cen Energy Globe Award probíhá v rámci slavnostních televizních Galavečerů na národní a mezinárodní úrovni v 5 kategoriích: Země, Oheň, Voda, Vzduch a Mládež. V České republice bude udělena ještě zvláštní cena v kategorii Obec, která je určená komunální instituci, jež se zapojuje do projektů v oblasti ekologie, úspor energií či využívání obnovitelných zdrojů.

Z každé kategorie vybrala komise složená z nezávislých odborníků na problematiku energetiky, úspor energií a energetického poradenství 3 nejlepší projekty, které budou podrobně představeny na slavnostním vyhlášení. „Naší snahou je informovat a motivovat veřejnost v hospodárném využívání energií a díky podobným akcím toto téma občanům České republiky zatraktivnit,“ uvedl Michael Fehn, jednatel společnosti E.ON Česká republika, která tento projekt do České republiky přináší.

Vítězný projekt každé kategorie si vyslouží nejen společenskou prestiž, ale obdrží i finanční odměnu 50.000 Kč. Celkový vítěz, kterého zvolí diváci v sále, pak postupuje do mezinárodního finále, které se uskuteční v jedné ze světových metropolí. Tam bude bojovat o odměnu 10.000 EURO.

Nominované projekty v jednotlivých kategoriích byly poprvé představeny na tiskové konferenci, která se uskuteční 21. října 2008 od 11: 00 hodin v hotelu Palace (Panská 12, Praha 1).

Slavnostní Galavečer s vyhlášením nejlepších projektů ENERGY GLOBE AWARD ČR powered by E.ON se uskuteční ve čtvrtek 27. listopadu 2008 na výstavišti v Brně a jeho záznam bude k vidění na televizních obrazovkách 28. listopadu ve 21:00 na ČT 2.


*Podrobnější informace o členech odborné poroty:

- Maneka Gandhi - předsedkyně mezinárodní poroty EGA, bývalá ministryně životního prostředí a indická politička, spoluzakladatelka organizace na ochranu zvířat „People for Animals“, ekologická aktivistka, novinářka, je vdova po mladším synovi Indiry Gandhi, bývalé premiérkyIndie

- Ing. Irena Plocková - Ministerstvo životního prostředí, oddělení energetiky a obnovitelných zdrojů energie, autorizovaná inženýrka, spolupodílela se např. na tvorbě zákona o hospodaření energií, na konceptu financování úspor energií z rozpočtu MPO atd.

- Prof. Ing. Jan Škorpil, CSc. - Elektrotechnická fakulta Západočeské univerzity v Plzni, vedoucí oddělení technické ekologie na Katedře elektroenergetiky a ekologie, představitel oboru "technická ekologie"

- Ing. Martin Škopek, Ph.D. – jednatel Energy Consulting, zabývá se modelováním fyzikálních polí, četná publikační činnost, odborné časopisy, mezinárodní konference

- Ing. Roman Šubrt – jednatel Energy Consulting, energetický auditor, autorizovaný inženýr a člen ČKAIT v oboru pozemní stavitelství a energetické auditorství, autor mnoha odborných i populárně naučných knih, spolupracoval při tvorbě ČSN

- Ing. Wolfgang Neumann – zakladatel Energy Globe Award a jednatel společnosti GEG


Více informací naleznete na www.energyglobe.cz.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Víte, jaké jsou požadavky a předpisy na požární bezpečnost staveb? O čem hovoří vyhláška č.246/2001Sb.? Seznamte se s protipožárními kabelovými přepážkami, deskovými přepážkami, zděnými přepážkami, polštářovými přepážkami, revizními dvířky a nezbytnými souvislostmi zde, v tomto článku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933