Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...
  • Jak naplno využít schopností programovatelných relé easyE4? Podívejte se jaké možnosti vám dávají nové přístroje. Od různých způsobů vizualizace procesů až po komunikaci s okolním světem. Ovládněte programování relé easyE4 a staňte se expertem v ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Zařízení

WAGO výrobky v budovách (2.)

  • 29.03.2004
WAGO výrobky v budovách (2.)
S výrobky firmy WAGO se v budovách můžete setkat hlavně v oblasti připojení vodičů a automatizace. TopLon If Jaká je myšlenka tohoto nástroje? K čemu slouží programovatelný komunikační modul TOPLON PRIO? Který systém využívá počítačové sběrnice Ethernet pro řízení v budovách?

Stmívání (3) v.... klasických i systémových instalacích EIB

  • 26.03.2004
Stmívání (3) v.... klasických i systémových instalacích EIB
Stmíváme, protože požadujeme vyšší komfort. Přenos signálu v infračervené oblasti elektromagnetického spektra. Stmívání v ložnicích a dětských pokojích...

WAGO výrobky v budovách (1.)

  • 18.03.2004
WAGO výrobky v budovách (1.)
S výrobky firmy WAGO se v budovách můžete setkat hlavně v oblasti připojení vodičů a automatizace. Nejznámějším patentem je nejspíše krabicová instalační svorka. V rozvaděčích jsou to řadové svorky, reléové moduly,různé převodníky signálů a v posledních 8 letech i WAGO I/O SYSTEM. Tento článek popisuje použití výrobků WAGO v budovách, převážně prostředky pro automatizaci.

Docházkové systémy

  • 9.10.2003
Docházkové systémy
(1.) Invex 2003. Hlídání svých zaměstnanců, podobně jako kontrola vlastní peněženky.... Důvěřuj, ale prověřuj! Pryč jsou časy, kdy jsme obloudili vrátného např. čerstvou zeleninou ze své zahrádky, a on nám na oplátku ve správný čas "píchnul". Dnes se na tuto techniku můžeme pouze hněvat. Některou neobloudíme žádnými návrhy....

Bezdrátový přenos obrazu kamery

  • 22.05.2003
Bezdrátový přenos obrazu kamery
DECAM je originální novinkou pro bezdrátový přenos obrazu. Společnost SINIT, a.s. Vám představuje produkt v oblasti bezdrátového přenosu obrazu na bázi technologie DECT - DECAM (DECT CAMERA).

Staveništní mobilní rozvaděč

  • 8.04.2003
Staveništní mobilní rozvaděč
Na Amperu 2003 představen otřesuodolný stavební "antoníček" holandského výrobce HELAF. Pokud bude vystavovatel do prezentovaného produktu mlátit kladivem, také si jej všimnete!

Domácí vodní elektrárna

  • 4.03.2003
Domácí vodní elektrárna
Malé perpetuum mobile pro vaši peněženku. Vodní elektrárna, kterou vřadíte do vodovodního řadu a pak již jen hlídáte vodárnu aby dodávala patřičný tlak. Od něj totiž logicky závisí i výkon elektrárny!

Rozvaděče bez obav.

  • 26.02.2003
Rozvaděče bez obav.
Rozvaděče v různých provedeních tradičně prezentuje západočeská společnost ELROZ. Tentokrát byli k zastižení na druhém Celostátním setkání elektrotechniků, které probíhalo na brněnském výstavišti.

Přehled televizních a rozhlasových satelitních vysílačů

  • 5.12.2002
Přehled televizních a rozhlasových satelitních vysílačů
Hledáte informace o satelitních vysílačích, jejich zeměpisné poloze, programové skladbě, kanálové konfiguraci a technických parametrech? Máme pro Vás nápovědu.

Schrack nabízí HOME počítačovou síť!

  • 27.06.2002
Schrack nabízí HOME počítačovou síť!
Jak rozvést po bytě, domu telefony, počítačové přípojky, televizní signál? Jak vše kombinovat dle aktuální potřeby?

Videokonference po lince ISDN

  • 25.06.2002
Videokonference po lince ISDN
Videokonference nejsou v našich končinách příliš častou záležitostí. Přitom k provozování videokonference není potřeba nákladné ani složité zařízení. Stačí jen něco málo nového hardware do Vašeho současného PC, linku ISDN2 a je to.

Ruční tester spojitosti ochranných vodičů.

  • 20.03.2002
Ruční tester spojitosti ochranných vodičů.
Ruční tester zvaný "jednoručák", byl objeven v příslušenství měřících pomůcek revizního technika. Že je stále co objevovat se přesvědčuji stále. Často stačí, když se porozhlédneme na svoje nejbližší. V tomto případě, jsem byl náhodou na návštěvě u mistra cechu EŽS Brno Milana Bureše mu provést běžnou údržbu na PC, když mi padla do oka nezvyklá "udice".
FIREMNÍ TIPY
Stačí jedna rozhlasová ústředna, která zvládá 6 kanálů. Jak ozvučit firmu, kde výroba potřebuje jiný rytmus než kanceláře? Co když wellness centrum potřebuje uklidňující melodii v odpočívárně, ale energickou v posilovně? A restaurace, kde hosté chtějí slyšet živou hudbu, zatímco personál potřebuje informace o provozu? Jak jednoduše ovládat hudbu v různých zónách podle potřeby? Je možné vzdáleně streamovat hudbu do maticové rozhlasové ústředny Dexon JPA 6240 z chytrého telefonu?
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933