Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Co objevíte ve fotogalerii 2008


Document Actions
Co objevíte ve fotogalerii 2008
Zajímá vás více, než to, co bývá ve článcích? K tomu účelu zde existuje fotogalerie záběrů z našich objektivů. Zde naleznete přehled fotografií z událostí roku 2008 ...
Pavlína Červená, ze dne: 31.12.2008
reklama

 Není tajemstvím, že naše fotoaparáty víc vyfotí, než nakonec uveřejní. Zde jsme připravili krátký přehled fotogalerie roku 2008.

CHOMUTOV: První hromosvodní centrum v Česku! První hromosvodní centrum v Česku a slavnostní přestřižení kulatiny! Dne 31.1. 2008 se v Chomutově konalo otevření Centra praktického vzdělávání hromosvodářů a elektrotechniků ... (článek zde)
Dohoda o pojmu VTZ zřejmě na obzoru! Na první schůzce byli přítomni zástupci ITI, na druhém již zástupci nadřízeného SUIP ... (článek zde)
Orkán Emma Co všechno způsobil orkán Emma, si můžete připomenout zde ...
Cluster počtvrté. Únor 2008 Setkat se se svými virtuálními kolegy neváhala více než dvacítka elektrikářů z různých koutů republiky ... (článek zde)
ECDV v Boskovicích skoro naposledy! Za jednu z vydařených cechovních událostí lze každoročně považovat tuto z Boskovic ... (článek zde)
SEMINÁŘ: Pracovní stroje, výjimečná akce, praktické ukázky, výlet na parníku... Ptáte se, kde můžete vše výše jmenované najít? Pouze ve dnech 15. – 16. 5. v Nymburce na akci L. P. Elektro ...(článek zde)
SCHRACK: Motorgenerátor 860kVA na střeše soudu Jak se ocitlo 8 tun na střeše nového justičního paláce v Brně? ... (článek zde)
HANNOVER: Toho dne se opravdu blýskalo ... Aby se neblýskalo, když byl takový zájem! Všechny přitahovala energie, které se v přírodě bojíme ... (článek zde)
Proběhly informační dny Schrack Než pasivně pročítat hromady technických katalogů, je efektivnější navštívit zajímavou přednášku ... (článek zde)
MEGATEST: Instalační krabice A-BOX 060 v krytí IP68 (úvod do problematiky) Je výhodnější použít originál řešení? Nebo si pomůžeme lidovou tvořivostí? ... (článek zde)
ETM: Již V. setkání v Jeseníkách Již tradičně se v Jeseníkách uskuteční celostátní setkání revizních techniků, projektantů a pracovníků elektromontážních firem ... (článek zde)
ŽAMBERK: Zde bydlel Prokop Diviš!
 
Prokopa Diviše si spojujeme s Příměticemi, ovšem on je žamberský rodák ... (článek zde)
FEKT: Připravujeme vzdálenou laboratoř elektrotechniky ... Kam mizí naše odborné kapacity? V lepším případě odchází pouze do důchodu ... (článek zde)
3. Česká fotovoltaická konference Fotovoltaika je v současné době rychle vzkvétající odvětví, o čemž nás přesvědčuje stále rostoucí počet ... (článek zde)
Jaký byl ForArch 2008 Podívejme se krátce na 19. mezinárodní stavební veletrh For Arch ... (článek zde)
Kdo vyhrál zářijový bowling L.P. Elektro? Za nejpopulárnější sport v elektrotechnice není považován fotbal, ale bowling ... (článek zde)
Pohled na silnoproudou elektrotechniku ČR v číslech k 50. MSV František Hýbner (Českomoravská elektrotechnická asiciace) každoročně k příležitosti tiskové konference ... (článek zde)
Hradecký Ampér minulostí Populární domácí výstava elektrotechnického velkoobchodu Elektram ... (článek zde)
FCC Public: Udílení cen časopisu Automa a Elektro Vydavatelství FCC Public při Mezinárodním strojírenském veletrhu ohodnotilo nejlepší přihlášené firmy ... (článek zde)
Jaký byl Elfetex Fest Plzeň 2008 V letošním roce se v Plzni opět objevila výstava s čtrnáctiletou tradicí ... (článek zde)
LAPP: Retrospektivní otevření zlínské pobočky V pátek přijel do moravského Zlína ze Štutgartu celý rodinný management společnosti LAPP slavnostně otevřít nové logistické centrum ... (článek zde)
Jaký byl Elosys 2008 Skončil čtrnáctý slovenský veletrh elektrotechniky ELO SYS ...  (článek zde)
Prý se měla původně výstava Elprema zrušit Jednodenní sprcha návštěvníků v prostorách velkoobchodu se vůbec nedá přirovnat k obvyklému standardu ...(článek zde)
Elfetex Most za námi První mostecký veletrh elektrotechniky proběhl. Jak vypadal? Podívejte se na krátký videospot a řadu fotografií ... (článek zde)
Ceny Zlatý výrobek veletrhu Elektrotechnika 2008 Ostrava rozdány 15. ročník veletrhu Elektronika Ostrava opět uděloval ocenění Zlatý výrobek ... (článek zde)
Justiční palác Brno Online záložní zdroj  
 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Hlavním důvodem vývoje nového typu krabice byl zájem zákazníků o zásuvku pro instalaci na omítku, ale bez krycího víčka. To v některých prostorách není z hlediska požadavků na ochranu před vniknutím cizích předmětů a vody nutné ...
Jak vést datová vedení bezpečně v průmyslových prostorách? Pokud potřebujete umístit do prostoru krabici, vzniká několik problémů. Zatížení, krytí IP, dostatečný prostor pro případné práce s vedením. V tomto videospotu se seznámíte s řešením KM Rack z AMPERu 2010. Nezapomeňte, že všude nelze použít běžné podpodlažní krabice určené do administrativních prostředí!
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Společnost Schrack je známá nejenom svým sortimentem, ale také jako pořadatel nejrůznějších promo akcí pro své zákazníky. Záběr je opravdu široký, a tak zatímco klidnější povahy s dětmi se mohou zúčastnit dětských dnů, ti adrenalinově závislí mají na výběr od jízdy na raftu, přes horská kola, lanové centrum, fotbalové turnaje až třeba po vodní lyžování. A na podzim je čas na Schrackiádu …
Fotovoltaické elektrárny jsou v posledních letech nejrychleji expandujícím zdrojem. Celkový instalovaný výkon se za posledních 10 let zvýšil více než desetinásobně. Zatímco v roce 2001 činil světový instalovaný výkon 1,3 GW, na konci roku 2008 už šlo o 15,2 GW a tento trend i nadále pokračuje...
První hromosvodní centrum v České republice bylo před třemi léty otevřeno v odborném učilišti v Chomutově. Minulý týden se objevilo na zcela nové adrese. Vše v souvislosti s narozeninami LUMA Plus a rekonstrukcí jejich sídla ...
Pro propojování solárních kabelů DDA dodává kromě solárních kabelů také solární konektory plně kompatibilní se zavedeným standardem MC4. Konektory jsou testovány na proud 30A, používají se pro průřezy kabelů od ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933