Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...
  • S novými teleskopickými jímači je instalace jednodušší, rychlejší a dostupnější. Jímače, navržené pro snadný transport a snadnou montáž, přinášejí změnu postupů pro montéry všude. S teleskopickými jimači může jedna osoba bez problémů převézt a ...

OBO: podlahové systémy UFS


Document Actions
OBO: podlahové systémy UFS
OBO Bettermann: Velké halové prostory i jednotlivé kanceláře vyžadují použití flexibilních systému pro nadčasová řešení ukládání silových, datových a telekomunikačních vedení. To znamená systému, které budou nyní i v budoucnosti vyhovovat stanoveným účelům využití.
Jiří Burant, ze dne: 9.06.2005

Velké halové prostory i jednotlivé kanceláře vyžadují použití flexibilních systému pro nadčasová řešení ukládání silových, datových a telekomunikačních vedení. To znamená systému, které budou nyní i v budoucnosti vyhovovat stanoveným účelům využití.


Čtvercová přístrojová jednotka pro dvanáct přístrojových modulů

V praxi se projektant muže setkat se situací, kdy rozvody nelze umístit klasicky pod omítku (rozsáhlá kabeláž, požadavek flexibility rozvodu) ani vést povrchově s využitím podparapetních přístrojových kanálu (rekonstrukce historických objektů, moderní celoobvodově prosklené pláště moderních budov). V těchto případech poskytují moderní podlahové systémy obzvláštní výhody. Instalují se v podlaze a zapojují se libovolně podle potřeby. Netvoří překážky na podlaze, které působí volně položená vedení či kabelové můstky, ani problémy s chybějícími přípojnými místy. Celá instalace je tedy ukryta v podlaze. Přístrojové jednotky umožňují pohodlný a bezpečný přístup do silové i datové sítě.


Kruhová přístrojová jednotka s tubusem pro dvanáct přístrojů o tvrdé podlahy s vlhkou údržbou (dlažba).

OBO Bettermann nabízí kompletní program praktických, promyšlených podlahových instalačních systémů pro všechny typy podlah a všechny oblasti použití.

Nabídka obsahuje:

UK - systém zalitý mazaninou,
ISO A - systém otevřených kanálů uložených v mazanině,
DB - systém pro dvojité podlahy,
HB - systém pro duté podlahy.


Podlahové systémy OBO

1.) kanály pro uložení silových a sdělovacích kabelů,
2.) tvarové díly podlahových kanálů,
3.) podlahové přístrojové krabice systému UK,
4.) přístrojové jednotky v nejrůznějších provedeních,
5.) přístroje, resp. silnoproudé a slaboproudé zásuvky,
6.) příslušenství systémů - vertikální ohyby a přechodové díly,
7.) svorkovnice pro dvojité a duté podlahy,
8.) přístrojové sloupy jako estetické prostorové vývody

Výběr systému

Při rozhodování, jaký systém zvolit, je třeba zvážit:

1. Jaký typ podlahy je projektován a jaký bude způsob její údržby. Podlahové systémy OBO jsou řešeny pro:

- podlahy kryté kobercem (suchá údržba),
- tvrdé podlahy se suchou údržbou (parkety, dřevo apod.),

2. Jak vysoké jsou požadavky na flexibilitu systému, tedy:

- jak často se bude měnit uspořádání kanceláře,
- kolik kabelů bude nutné uložit,
- jak často bude zapotřebí dodatečně měnit uspořádání kabelů.

Vyhodnocením těchto kritérií při znalosti technických rysů charakterizujících jednotlivé systémy se zvolí vyhovující systém a odpovídající komponenty. Výběr usnadňuje skutečnost, že všechny vy jmenované systémy mají společné přístrojové jednotky - prvky, které se osazují silovými a datovými zásuvkami.

OBO kompaktOBO je výrobce tisíce položek materiálů. Jak rychle se v takovém množství orientovat? Speciální brožura OBO Bettermann, ve které naleznete stručnou formou všechny materiály, které používají elektrotechnici každý den. Pokračujte zde!
 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OBO BETTERMANN s. r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Navrhujete a přemýšlíte: Jak nainstalovat elektrické a datové porty pod kancelářskými stoly? Jak zapojit datové a multimediální porty do konferenčních stolů? Kde umístit výklopné zásuvky v hotelových pokojích? Jak přidat zásuvky a datové porty do poslucháren a knihoven? Kde je nejlepší místo pro zásuvky a datové porty v pacientských pokojích a operačních sálech? Jak instalovat informační kiosky s elektrikou a datovými porty? Jak připojit stroje a monitorovací systémy na výrobních linkách? Sledujte tuto malou recenzi k inspirativnímu katalogu ...
Konečně technický sešit, do kterého je radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami, ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to není "cool" téma pro obchodníky, ale pro nás, kteří to vše realizují na stavbách, jde o důležitý sortiment!
Podívejme se krátce na katalog rozdělený do několika kapitol systému pro zachování funkčnosti v náročných podmínkách, jako jsou například prostředí s požadavky na vysokou požární odolnost. Jak je tento informační materiál zpracovává, jaké detaily v něm nalezneme, popisuji v tomto článku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933