Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

OBO: systém pod omítku


Document Actions
OBO: systém pod omítku
Sortiment výrobce OBO Bettermann se rozšířil o kompletní systém pod omítku. Tento předvídatelný krok zvětšuje poskytované spektrum instalačního sortimentu. S přihlédnutím na hustou velkoobchodní síť tohoto dodavatele, garantovanou kvalitu a slibovanou příznivou cenu, nemohou tyto systémy ujít naší pozornosti.
Petr Lukáš, ze dne: 19.04.2005

Sortiment výrobce OBO Bettermann se rozšířil o kompletní systém pod omítku. Tento předvídatelný krok zvětšuje poskytované spektrum instalačního sortimentu. S přihlédnutím na hustou velkoobchodní síť tohoto dodavatele, garantovanou kvalitu a slibovanou příznivou cenu, nemohou tyto systémy ujít naší pozornosti.

Podívejme se na oficiální představení výrobce:
Podomítkový systém je vhodný do všech běžně používaných typů zdiva. Byl vyvinut na základě mnohých požadavků praxe s přihlédnutím na dosavadní světový vývoj bezpečných elektroinstalačních prvků.

Násuvné spojení
Dynamické v sestavě: funkční násuvné spojení s plně chráněným přechodem mezi krabicemi zaručuje v každém případě normovanou vzdálenost středů 71mm při vícenásobné montáži.
Spojovací nálitek
Dodržujte potřebnou vzdálenost: spojovací nálitky umožňují namontovat vzájemně oddělené instalační přístroje, včetně rámečků.
Šroubové a rozpěrné upevnění
Vždy vhodné: krabice jsou stejně vhodné pro šroubové i rozpěrné upevnění přístrojů
Přístrojová hranatá propojovací krabice
Prostě ohromná: přístrojová propojovací krabice XXL má mimořádně velký prostor pro svorky.
Propojovací krabice
Klasická: propojovací krabice do omítky pro klasické zapojení s malou instalační výškou, je osazena 5-pólovou řadovou svorkou.
 
Velký instalační prostor Pohodlný: přístrojová propojovací krabice má mimořádně hluboký prostor dna pro elektrické vodiče. To je obzvlášť komfortní při dodatečných instalacích.
Zkosené víko s odpruženým úchytem
Hezky zkosené: univerzální víka mají zdrsněný povrch, zaručují správné' doléhání okraje víka a optimální zakrytí krabice.
Prefabrikovaný otvor pro kabely
Normovaný: prefabrikované otvory pro přívod kabelů odpovídají metrické normě. Krabice pod omítku mají stupeň krytí IP20.
Propojovací hranatá krabice
S mimořádnou kapacitou: propojovací krabice nabízí dost místa pro náročné kabeláže a nabízí dostatek možností pro zavedení kabelů i trubek.
Připojovací krabice pro nástěnná svítidla
Čisté řešení: pro čisté ukončení vedení - nebo také dokonale omítnutá pro pozdější instalaci svítidel.

Současně s představení systému OBO přináší několik praktických montážních pokynů, které jsou bezpochyby důležitou informací pro správnou aplikaci v praxi.

Montážní pokyn A
Připravte otvory ve zdivu, vyplňte sádrou a vložte přístrojové krabice. A již máte nejlepší upevnění. Ani při vícenásobné montáži s normovanou vzdálenosti mezi středy 71mm nečiní kombinace mezi standardními a hlubokými přístrojovými krabicemi žádný problém.
Montážní pokyn B
Pokud se omítka nanese v příliš tlusté vrstvě, doporučujeme použít vyrovnávací kroužky do omítky: stačí je našroubovat na příslušné přístrojové nebo propojovací krabice - a je hotovo. Přístroj lze pak namontovat pomocí rozpěrného nebo šroubového upevnění.
Montážní pokyn C
Signální víčka se nasazují na přístrojové nebo propojovací krabice před omítnutím. Jejich úkolem není jen bránit znečištění vnitřku krabice: štětinky vyčnívající z víčka zakrytého omítkou umožňují snadno lokalizovat krabici.
Montážní pokyn D
Po zapojení jednotlivých žil se propojovací krabice nejsnazším možným způsobem uzavřou - víkem s odpruženými úchyty. To je ploché a lze je přilepit.
Montážní pokyn E
Přístrojové krabice s hřebíkovými páskami umožňují předběžnou fixaci v problematickém zdivu. Jednotlivé krabice se sesadí, vyrovnají ve zdivu a přitlučou hřebíky. Volný prostor kolem a pod krabicemi se vyplní sádrou, resp. omítkovou hmotou pro zajištění stability.

Tento sortiment zapadá do katalogu VBS. Pokud ještě nemáte přehled o dodávaných systémech OBO Bettermann, pak se seznamte s tímto článkem!

Pokud máte zájem o tyto informace přímo od OBO Bettermann, máte možnost si o ně zažádat níže uvedeným formulářem!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OBO BETTERMANN s. r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Konečně technický sešit, do kterého je radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami, ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to není "cool" téma pro obchodníky, ale pro nás, kteří to vše realizují na stavbách, jde o důležitý sortiment!
Podívejme se krátce na katalog rozdělený do několika kapitol systému pro zachování funkčnosti v náročných podmínkách, jako jsou například prostředí s požadavky na vysokou požární odolnost. Jak je tento informační materiál zpracovává, jaké detaily v něm nalezneme, popisuji v tomto článku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933